Politika

Trükközik és az MSZP nélkül újrázna Botka László?

Trükközik és az MSZP nélkül újrázna Botka László?

2019. augusztus 20., kedd
Trükközik és az MSZP nélkül újrázna Botka László?

A városi ünnepség után azonnal bemutatta a baloldal egyéni képviselőjelöltjeit Botka László. A polgármester beszédéből úgy tűnt, a képviselőjelöltekhez hasonlóan ő is inkább elrejtené pártját és "civil" polgármesterjelölt lenne, nem az MSZP-é. UPDATE!

Nagy léptekkel menetel előre Szeged szocialista polgármestere, aki viszont

az MSZP pártlogóját az „Összefogás Szegedért Egyesületre” cserélte.

Ilyen lobogókkal volt tele az a helyszín a Széchenyi téren, ahol Botka László egyenként bemutatta a baloldal képviselőjelöltjeit, akiket a Párbeszédből, MSZP-ből, DK-ból, Jobbikból, LMP-ből, Momentumból és baloldali, liberális civilek közül verbuváltak.

Velük dolgozna szívesen tehát Botka László: 1. körzet: Komjáti Zoltán 2. körzet: Dr. Fodor Antal 3. körzet: Dr. Simon Fiala Donát 4. körzet: Ménesi Imre 5. körzet: Koromné Fenyvesi Rózsa 6. körzet: Kovács Tamás 7. körzet: Szécsényi Rózsa 8. körzet: Kozma József 9. körzet: Molnár Zoltán 10. körzet: Binszki József 11. körzet: Hekáné Dr. Szondi Ildikó 12. körzet: Szénási Róbert 13. körzet: Mészáros Tamás 14. körzet: Tóth Károly 15. körzet: Fehér Attila 16. körzet: Nagy Sándor 17. körzet: Urbán Tamás 18. körzet: Mihálik Edvin 19. körzet: Joób Márton 20. körzet: Avramov András

A neveket látva már talán érthetőbb, hogyan merte elengedni régi, kipróbált, hűséges párttársai, baloldali képviselői kezét, akik könnyen úgy érezhetik,

beáldozta és kiszorította őket Botka László, hogy megtarthassa a székét.

A kompenzációs listát Szentgyörgyi Pál alpolgármester vezeti - árulta el Botka. Lapunkban megírtuk, igen

idegesek a baloldalon a Jobbikkal való kényszerszövetség

miatt, illetve azért, hogy már a radikális pártra is szükség van ahhoz, hogy a baloldal nyerni tudjon Szegeden. Ezért érthető, hogy ahúsz egyéni jelölt között nem szerepel a necces nézeteiről ismert

jobbikos Tóth Péter, de úgy tudjuk, hogy ő a listán kapott befutó helyet.

Vagyis eldugták a frontvonalból, ami érthető azok után, hogy a politikus “tiszta fajnemesítésről” és a szegedi cigányság “kiszorításáról”, valamint a magyar faj képviseletének ügyéről értekezett igen lelkesen.Vele kapcsolatban korábban felmerült egy esetleges alpolgármesteri hely is az együttműködésért cserébe, de ezt azért érdemes fenntartásokkal kezelni.

Botka sutba dobja az MSZP-s logót?

Botka László beszédében sokat hangsúlyozta a függetlenséget, illetve a szabadságot, de egyszer sem mondta ki egyértelműen, hogy ő most milyen színekben; kinek, minek, mely szervezetnek a jelöltjeként akarna újrázni. A beszédből egyébként úgy tűnt, hogyBotka László elhagyná az MSZP nevét és logóját, és inkább az Összefogás Szegedért Egyesület "civil" polgármesterjelöltje lenne szívesebben.

Hogy egyértelműen tudni lehessen, hogyan indul, kérdéseket küldtünk az önkormányzatnak. Amint érkezik válasz, frissítjük a cikket.

UPDATE: A szegedi Pravda szerint Botka László az Összefogás Szegedért Egyesület polgármesterjelöltje (lesz)

Így a kérdés eldőlt (már, ha hinni lehet a polgármester saját újságjának), Botka László szkippelte az MSZP-t, a logót és a párt nevét is. A szegedi Fidesznek is van véleménye természetesen Botka László mai, rendkívüli bejelentéséről, amit

IDE KATTINTVA

lehet olvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.