Politika

Szeged: Idegesek a baloldalon a Jobbikkal való kényszerszövetség miatt

Szeged: Idegesek a baloldalon a Jobbikkal való kényszerszövetség miatt

2019. augusztus 17., szombat
Szeged: Idegesek a baloldalon a Jobbikkal való kényszerszövetség miatt

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Botka László mögötti kényszerszövetség résztvevői miatt. A baloldaliak amiatt érzik magukat kényelmetlenül, hogy helyi Jobbik-vezetőt, Tóth Pétert is be kellett venni az összefogásba: kell ugyanis az a pár százalék is, amit ők hozhatnak. Ami persze nem sok, a Jobbik ugyanis csúnyán leszerepelt az EP-választáson, Szegeden alig 3% szavazott rájuk.

A baloldali érzelmű városi képviselők nehezen emésztik meg, hogy egy szövetségben kell dolgozniuk azzal a Tóthttal, aki korábban őket és Botkát is egyaránt szapulta, ráadásul mindenki tudja róla, hogy korábban rasszista, cigányellenes nézeteiről vált hírhedté.

2013-ban még klasszikus szélsőjobboldaliként életterezett az a Tóth Péter, akivel most összeborultak Botkáék: egy prezentációban a szegedi cigányok által elfoglalt terek visszafoglalásáról értekezett, valamint "tiszta fajnemesítésről", és a szegedi cigányság "kiszorításáról", valamint a magyar faj képviseletének ügyéről írogatott.

IDE KATTINTVA

még elérhető Tóth péter ominózus prezentációja. Az is közismert a városban, hogy Tóth válogatott szavakkal szidalmazta 2010 és 2014 között Botkát és a baloldaliakat.

Hogy mitől fordult ekkorát a Jobbikos képviselő, és mitől lett ellenségből barát Botka számára Tóth Péter, az egyelőre rejtély, bár voltak olyan pletykák, amelyek szerint alpolgármesterség volt az ára az együttműködésnek.

A SzegedMa információi szerint a baloldali vezető személyiségei, arcai húzzák a szájukat Tóth miatt. Ez érthető is, hiszen 2006 és 2014 között a Jobbik volt a baloldal mumusa, a két párt folyton egymással volt elfoglalva, a baloldal a rasszista kiszólásai miatt fasisztázta a Jobbikot, a Jobbik pedig komcsizta az öreg baloldaliakat, és börtönnel fenyegette őket. A

444 korabeli cikke szerint

Tóth a 2006-os események részét képező szegedi utcai megmozdulások egyik fő szervezője volt. 2006 óta a Jobbik szegedi alelnöke, majd 2007-től elnöke. A 2007-ben megalakult Magyar Gárda alapító tagja, majd megyei szervezője. 2008 óta a Jobbik Csongrád megyei elnöke is. Szereti tehát a pozíciókat! A prezentáció három oldalnyi ideológiai összefoglalóval kezd, csupa a XIX. században releváns elmélet, a szociáldarwinizmus, az eugenetika és az élettér fogalmát tisztázzák röviden (bár nem túl előadás-barát módon feldolgozva). Majd a negyedik dián következik a szervezet céljainak felsorolása. A bajtársias közösség kialakítása mellett itt szerepel

a magyar faj ügyének képviselete,

a cigányság visszaszorítása Szegeden, és a cigányság által elfoglalt terek visszaszerzése is. A következő diából az is kiderül, hogy a munkacsoport szoros együttműködést tervez a Jobbik szegedi szervezetével, és működésüket a párt alapszabálya fogja meghatározni. Civil szervezetként is létrejöttek, Életünk tere Egyesület néven. Tóth Péter megyei elnök elmondta, hogy a munkacsoportot a szegedi Jobbik számára hozták létre. A prezentációt a "tudomány által használt fogalmak" mentén rakták össze, azokra gondolva, akik félnek és akiknek "beszűkült az élettere" Szegeden a cigányság megjelenése után. Arra a kérdésre, hogy hogyan tervezik a cigányság visszaszorítását, illetve a terek visszaszerzését, Tóth elmondta, hogy az önkormányzat szociális bérlakásokat kezelő rendeletén kívánnak változtatni. Jelenleg a párt szerint

olyan pontozási rendszer működik a városban, hogy a cigányok könnyebben juthatnak szociális bérlakáshoz, mint más pályázók.

Ezért a pontszámítás módját akarják rendeletileg változtatni, hiszen a Jobbik egy politikai párt, hangsúlyozta Tóth, ezért a törvényi csatározást akarják megvívni. A megyei elnök szerint maga a jelenség tudományosan régóta feltárt, amerikai szociológusok már rég megírták, hogyan "menekült el a fehér középosztály a néger gettókból". Mint ismert, azt is a SzegedMa írta meg elsőként, hogy

Gyurcsány Ferenc nagyon megkérte az árát a szegedi összfogásnak

, ennek pedig régi, kitartó, hűséges baloldali képviselők,

Botka-szövetségesek lehetnek az áldozatai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.