Móravárost is ellepte a gaz – galéria

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Odessza városrész, Tarján és Alsóváros után Móravároson is gaztenger burjánzik.

Korábban megírtuk, hogy nem gondozzák az Odesszában ültetett növényeket, így valóságos gaztenger alakult ki a városrészben. Szeged más pontjain is komoly problémát okoz a gyomnövények elszaporodása.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy egy nyugdíjas néni gazolt az önkormányzat helyett a Szentháromság utcában. A felújított virágágyásokra nem tudtak vigyázni az útfelújításnál, de a munkagépek levonulása után újraültették. – Azt mi sem hittük el, hogy 2-3 hét alatt elkészül a felújítás, 2 hónapig kerülgettük a munkagépeket. Arra viszont nem gondoltunk, hogy a kétszer felújított kerteket magára hagyják és az hetek alatt gaztengerré változik – sorolta a furcsaságokat Marika néni. Most már néhány sarokkal arrébb, Móravároson is kezd tarthatatlanná válni a helyzet.

Korábban a Móravárosi körút csatornázásánál olvasói levél formájában foglalkoztunk már a környékkel. Akkor másnap reggel nyolc órakor tucatnyi munkás látott neki – az egyébként igen kifogásolható minőségű – csatorna befejezéséhez. Reméljük, most is ez az „eredmény” várható, hiszen a területen embermagasságú gaz, változatos gyomkultúra, ezzel együtt szemét és elhanyagoltság ütötte fel a fejét. Egészséges és esztétikus környezetet az alsóvárosiaknak, móravárosiaknak, a déli városrészek lakóinak és minden szegedinek!

Előző sztori

Jó hír az allergiásoknak: mérséklődik a parlagfű pollenszórása

Következő sztori

Drogdílereket fogtak Csongrádban