Közélet

Móravárost is ellepte a gaz - galéria

Móravárost is ellepte a gaz - galéria

2019. augusztus 14., szerda
Móravárost is ellepte a gaz - galéria

Odessza városrész, Tarján és Alsóváros után Móravároson is gaztenger burjánzik.

Korábban megírtuk

, hogy nem gondozzák az Odesszában ültetett növényeket, így valóságos gaztenger alakult ki a városrészben. Szeged más pontjain is komoly problémát okoz a gyomnövények elszaporodása.

Nemrég beszámoltunk arról

, hogy egy nyugdíjas néni gazolt az önkormányzat helyett a Szentháromság utcában. A felújított virágágyásokra nem tudtak vigyázni az útfelújításnál, de a munkagépek levonulása után újraültették. – Azt mi sem hittük el, hogy 2-3 hét alatt elkészül a felújítás, 2 hónapig kerülgettük a munkagépeket. Arra viszont nem gondoltunk, hogy a kétszer felújított kerteket magára hagyják és az hetek alatt gaztengerré változik – sorolta a furcsaságokat Marika néni. Most már néhány sarokkal arrébb, Móravároson is kezd tarthatatlanná válni a helyzet. Korábban a Móravárosi körút csatornázásánál olvasói levél formájában foglalkoztunk már a környékkel. Akkor másnap reggel nyolc órakor tucatnyi munkás látott neki – az egyébként igen kifogásolható minőségű – csatorna befejezéséhez. Reméljük, most is ez az „eredmény" várható, hiszen a területen embermagasságú gaz, változatos gyomkultúra, ezzel együtt szemét és elhanyagoltság ütötte fel a fejét. Egészséges és esztétikus környezetet az alsóvárosiaknak, móravárosiaknak, a déli városrészek lakóinak és minden szegedinek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.