Közélet

Miért titkolta el a szegedi városvezetés, hogy nem jön Jane Goodall?

Miért titkolta el a szegedi városvezetés, hogy nem jön Jane Goodall?

2019. augusztus 10., szombat
Miért titkolta el a szegedi városvezetés, hogy nem jön Jane Goodall?

Pedig előző nap este már tudhattak róla. UPDATE: Kiderült, mi történt.

Rengeteg

csalódott szegedi volt péntek este a Dugonics téren

, amiért Jane Goodall az előzetes beharangozók ellenére nem jött el Szegedre.

Csalódottságuk érthető, hiszen senki nem értesítette őket előre, így mindenkit váratlanul ért, hogy a híres etológus mégsem lesz jelen Máté Bence kiállításának megnyitóján. A tények viszont azt mutatják, hogy már előző este tudták: nem jön Szegedre Goodall, mert elfáradt a Szigeten.

Adódik a kérdés, hogy ennek ellenére, miért titkolta el a városvezetés ezt az információt? Máté Bence tegnap este maga is elmondta, előző nap kapta a hírt, hogy Jane Goodall elfáradt, nem érzi jól magát, és nem kockáztat meg egy szegedi utat, illetve másnap hajnalban egy visszautat a repülőtérre. - Elmentem hozzá Budapestre, beszélgettünk másfél órát, de beláttam, hogy valóban nincs olyan állapotban, hogy egy ilyen út után másnap hajnalban elinduljon Ferihegyre - magyarázta a fotós.

Tehát már csütörtökön tudni lehetett, hogy nem lesz itt Szegeden az etológus.

Ennek ellenére a városvezetés eltitkolta ezt; sem a polgármester, sem a szócsöve, vagyis a városházi médiumok nem közölték ezt az információt, noha

egy nyilvános vécéről is ódákat képesek írni

. Na, de miért nem? Mi összeálítottunk néhány lehetséges magyarázatot. Ön szerint melyik lehet az igaz?

Arrogancia helyett inkább tájékoztatni kellett volna

Lapunk szerint tisztességtelenül járt el a városvezetés, és akár gyávaságból, akár hanyagságból, akár tudatosan, de megtéveszették a szegedieket és biodíszletnek, illetve tapsgépnek használták fel őket Botka László nyíltan politikai (kampány)beszédéhez. Mindaz, ami és ahogyan történt, valamint az arrogáns műbalhé és álfelháborodás, amit Botka László szócsöve rendezett, miután kiderült, hogy hiába várták az emberek Goodallt-t, álláspontunk szerint

méltatlan a várossal, a szegediekkel, Jane Goodall-al és Máté Bence világhírű természetfotóssal szemben is.

Úgy véljük, egyenesebb lett volna Botka Lászlóéktól előre bejelenteni, hogy nem tud Szegeden lenni Goodall, illetve ha már ezt nem tették meg, akkor utólag (vagy ott a helyszínen) bocsánatot, vagy legalább elnézést kérni emiatt a szegediektől; nem pedig arrogánsan visszatámadni.

UPDATE: Kiderült, hogy mi történt

Immár hivatalos: szándékosan titkolták, hogy Jane Goodall nem érkezik meg Szegedre. A miértekre IDE KATTINTVA tudhat meg többet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.