Hivatalos: szándékosan titkolták el, hogy nem jön Jane Goodall Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világhírű szegedi természetfotós, Máté Bence bevállalta és elnézést kért a szegediektől a félresikerült és megtévesztő megnyitóért.

Amint azt lapunkban megítuk, rengeteg szegedi csalódott, amiért Jane Goodallt várták, de helyette Botka Lászlót kapták pénteken este. Próbáltuk kideríteni, miért titkolta el a városvezetés, hogy Goodall nem jön Szegedre, noha azt csaknem egy nappal előtte tudni lehetett. Végül úgy néz ki: Máté Bence bevállalta, közleményében ugyanis azt írja:

ő maga titkolta el, hogy nem jön Goodall Szegedre, “hogy ne keljen szárnyra mindenféle ‘verzió’ arról, miért nem jön.”

Máté Bence közölte, “a megnyitó előtt három órával vált biztossá, hogy csak telefonos bejelentkezés lesz – túl késő lett volna közleményt kiadni arról, nem tud eljönni Jane Goodall, ezért igen, szándékosan én titkoltam el mindenki elől ezt, pont azért, hogy ne keljen szárnyra mindenféle „verzió” arról, miért nem jön. (Ennek némlieg ellentmond az, hogy éppen ő maga mondta azt pénteken este, hogy már előző nap tudta, Goodall nem jön Szegedre és beszélt is vele Budapesten – a szerk.) Azt is állítja a fotós, hogy Botka László mit sem tudott az egészről, mert ő is csak egy vendég volt az eseményen.

Máté Bence elnézést kért az igen rossz minőségű hangosításért is.

– Ez volt a hatodik kiállításmegnyitója a turnénak. Ötszáz embernél többen még sehol sem jelentek meg. Szeged mégiscsak a szülővárosom, és Jane nevét még emellé rakva előzetesen körülbelül 1000 fővel számoltam. Arra senki sem gondolt, én sem, hogy 2000-3000 fős közönség lesz, ezért az emberek egy része nem sok mindent hallott és a többieknek is fülelniük kellett. Elnézést, legközelebb komolyabb hangosítással készülünk!

Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek, remélem a kiállítás vizuális élménye részben kárpótolja azokat is, akik a megnyitótól kevesebbet kaptak mint számították. A legjobb tudásunk szerint dolgozunk tovább – zárta a közleményét.

Előző sztori

Jön a „vidék nagykörút", jelentősen javul Szeged megközelíthetősége

Következő sztori

Hamis alvázszámmal bukott le egy román férfi Csanádpalotán

Legutóbbi hasonló cikkek