A kajak-kenu vb alatt ingyen utazhatunk a 40C jelzésű buszokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szeged, 2019. augusztus 21. Korisánszky Dávid (elöl, j) és Mike Róbert (elöl, b) a férfi kenu párosok 200 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 21-én. MTI/Kovács Tamás

A kajak-kenu világbajnokságra ingyenesen használható különjáratot biztosítanak a verseny szervezői. A 40C jelű autóbuszra bárki felszállhat, nemcsak az, aki a Maty-érre szeretne utazni.

A buszok kifelé 7 óra 30 perctől indulnak a Víztorony térről, az utolsó járat augusztus 22-én és 23-án 16 órakor gördül ki a megállóból, viszont 24-én 15 óra 30 perckor, 25-én pedig már 15 órakor elstartolnak az utolsó buszok. Az ingyenes járatok Szegeden még tíz helyen állnak meg, míg kiérnek a Maty-érre.

Visszafelé, a belváros irányába is indítanak majd buszokat, a menetrend kicsit cifrább, mint a kifelé induló járatoknál. Íme:

A buszokat biztosító Szegedi Közlekedési Társaság információs vonalán azt az információt kaptuk, hogy a 40C jelű buszok igénybevételéhez nem szükséges felmutatni a világbajnokságra szóló belépőjegyet, a buszra tehát bárki felszállhat, még az is, akinek nem Maty-ér az úti célja.

A világbajnokságra egyébként 50 százalékos vasúti utazási kedvezményt biztosít utasainak a MÁV-START és a GYSEV, bármely belföldi állomásról Szeged, Szeged-Rókus és Újszeged állomásokra.

A verseny programjáról bővebb tájékoztató a vb hivatalos oldalán, a szeged2019.hu-n érhető el.

Az esemény első napja kiválóan sikerült a magyaroknak, az összefoglalót ide kattintva olvashatja el.

Előző sztori

Csongrádban van a legtöbb véradó az országban

Következő sztori

Bartók Csaba: Látványtervekkel ámítja a szegedieket Botka és csapata