Sport

Kiválóan kezdtek a magyarok a kajak-kenu-vb-n

Kiválóan kezdtek a magyarok a kajak-kenu-vb-n

2019. augusztus 21., szerda
Kiválóan kezdtek a magyarok a kajak-kenu-vb-n

A keddi megnyitót követően szerdán délelőtt elkezdődött a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu-világbajnokság. A magyarok első napja kiválóan sikerült. Összefoglaló.

A szerda délelőtt krónikája:

Keményen bekezdtek a parák

Két kiváló eredménnyel rajtolt a nap, ugyanis a parakajakosok KL1-es kategóriájában előbb Suba Róbert jutott be futamharmadikként egyből a döntőbe, majd Kiss Péter nagyon meggyőző teljesítménnyel, több mint egy hajóval megverve mindenkit a legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba. KL2-ben Rescsik Csaba és Rozbora András, KL3-ban Kiss Erik és Török Dávid is a középdöntőbe jutott az előfutamból. Onnan Rozbora és Kiss a B döntőbe került, míg Rescsik és Török kiesett.

Remekül startoltak az épek is

Az épek délelőtt 10 órakor kezdték szereplésüket, mindjárt egy remek magyar eredménnyel, hiszen a Lucz Anna, Kiss Blanka páros K2200 méteren kiváló versenyzéssel másodikként végzett futamában, ezzel egyből a döntőbe jutott. A férfi kajak egyes 500 méteren nem lehetett egyből a döntőbe kerülni, a szám 2014-es világbajnoki ezüstérmese, Dombvári Bence nagyon magabiztos és könnyed versenyzéssel nyerte meg futamát, és jutott a pénteki középdöntőbe.

Szeged, 2019. augusztus 21. Dombvári Bence a férfi kajak egyesek 500 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu-világbajnokságon 2019. augusztus 21-én. MTI/Kovács Tamás

A férfi kenu párosok 500 méteres versenyében a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kettős megnyerte futamát, amely automatikus döntőt jelentett. A Korisánszky Dávid, Mike Róbert kenu kettős középdöntős 200-on, akárcsak Bragato Giada kenu egyes 500 méteren.

Szeged, 2019. augusztus 21. Korisánszky Dávid (elöl, j) és Mike Róbert (elöl, b) a férfi kenu párosok 200 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu-világbajnokságon 2019. augusztus 21-én. MTI/Kovács Tamás

A délelőtti program végén az Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Kós Benedek 1000 méteres kajak négyes futamában második lett, ezzel egyből a döntőbe jutott.

A szerda délután krónikája:

A Korisánszky Dávid, Mike Róbert kettős a középfutamból bejutott a döntőbe C2 200 méteren, amely azért is kiváló eredmény, mert Mike felnőtt nemzetközi versenyen soha nem állt még rajthoz a legrövidebb távon. Ők ketten az 500 négyesben is helyet kaptak, így két távon is bizonyíthatnak a világbajnokságon. Egyesben 200 méteren kenuban és kajakban sem lehetett egyből a döntőbe jutni. Női kajakban Lucz Dóra a kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Lisa Carringtonnal került egy futamba, és az új-zélandi klasszis mögött a második helyen végezve jutott tovább.

Szeged, 2019. augusztus 21. Lucz Anna (elöl) és Kiss Bianka a női kajak párosok 200 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu-világbajnokságon 2019. augusztus 21-én. MTI/Kovács Tamás

A férfiak ugyanezen számában Csizmadia Kolos szintén egy világklasszissal került össze, hiszen a franciák riói olimpiai ezüstérmese, az idei Európa Játékok győztese, Maxime Beaumont evezett mellette. A magyar versenyző sokáig vezetett, Beaumont a végén előzte meg Csizmadiát, aki ezzel ugyanúgy a középdöntőben folytatja. Hajdu Jonatán a kenusoknál szintén a középdöntőbe jutott.

Szeged, 2019. augusztus 21. Hajdu Jonatán (b3) és Fekete Ádám (b2) a férfi kenu párosok 500 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu-világbajnokságon 2019. augusztus 21-én. MTI/Kovács Tamás

A nap végén három paradöntőt rendeztek, ebből egyben voltunk érdekeltek: női VL3-ban Molnárné Tóth Julianna az ötödik, Varga Katalin pedig a hetedik helyen végzett. Juhász Tamás a VL2-es kategóriában futamgyőzelemmel egyből döntőbe jutott, ugyanitt Suba Róbert a középdöntőbe kvalifikálta magát. Juhász komoly finisben tudta megnyerni futamát. Ugyan még csak egy maroknyi szurkoló látogatott ki a Maty-érre, de ők is remek hangulatot teremtettek, paraversenyzőnk teljesítményére is jó hatással voltak. KL2-ben Varga Katalin és KL1-ben Pulai Erika is a középdöntőben folytatja, kiesett viszont KL3-ban Fehér Annamária és Molnár Nikoletta.

Ez várható csütörtökön:

Csütörtökön alaposan belecsapunk a lecsóba: a paradöntőkben érmekért és kvótákért szállnak vízre a magyarok, az épek versenyében pedig láthatjuk többek között Kopasz Bálintot (K1 1000), Csipes Tamarát (K1 1000), a Kárász Anna, Kozák Danuta (K2 500) és a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső (C2 500) párost, valamint a női és a férfi 500-as kajak négyest is. (forrás:

kajakkenusport.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.