Közélet

Szentháromság utcai X-akták

Szentháromság utcai X-akták

2019. július 18., csütörtök
Szentháromság utcai X-akták

Úgy tűnt, lassan elkészül a Szentháromság utca aszfaltja, de újra szól a légkalapács.

Már kezdtek fellélegezni a környéken élők, hogy napok óta nem kellett a légkalapács zaját hallgatniuk, és a Bécsi körút és a Mátyás tér közötti szakasz sincs már lámpásított körforgalommal elbarikádozva. Csütörtökön 13 óra 13 perckor eldőlt:

nem lesz csendkirály a felújításhoz használt légkalapács, ugyanis az úttest frissen lefektetett alsó rétegét kezdték el felverni – árulták el az ott dolgozó munkások.

Erre azért van szükség, hogy a megálló betonjával szintbe tudják hozni az alsó rétegre kerülő aszfaltot. Amellett, hogy a környékbelieket kiborítja a hangzavar, a munkások nem kedvtelésből zajonganak.

"Jönnek autóval, motorral, biciklivel és beszólnak, zavarjuk őket. Elengedhetném az összes autóst, de akkor soha nem leszek kész. Ha elintézi, hogy ne járjon erre egy autó sem, meghívom egy kávéra" – magyarázta egyikük.

A Szentháromság utcai felújítás furcsaságaival számos cikkben foglalkoztunk már –

ITT

,

ITT

,

ITT

és

ITT

. Korábban Szentgyörgyi Pál alpolgármester beszélt arról, hogy az aszfaltozásra nyolc napja van a kivitelezőnek, ám úgy látszik, ez a határidő túl bő, így még egyszer nekiálltak az immár friss aszfalt eltávolításának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.