Közélet

Ma újra lesz szúnyogirtás Szegeden

Ma újra lesz szúnyogirtás Szegeden

2019. július 15., hétfő
Ma újra lesz szúnyogirtás Szegeden

Július 15-én, hétfőn sor kerül egy újabb szúnyogirtásra Szegeden. Ez lesz az idei negyedik beavatkozás a városban, összesen 7000 hektárt fognak kezelni.

Jó hír minden szegedinek, hogy június 28-át követően újra lesz szúnyogirtás a városban. Csak úgy, mint legutóbb, most is egyszerre terveznek földi- és légi gyérítést. A levegőből 6000 hektárt, földi permetezés útján pedig 1000 hektárt fognak kezelni. Ha bármilyen okból kifolyólag az időjárás szelesre, viharosra, esősre fordulna, akkor pótnapon történik meg a végrehajtás. A pótnap mindig az eredeti időpontot követő első és második nap.

A hétfői lesz Szegeden az idei negyedik vérszívógyérítés, az elsőt

június 11-én végezte

az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, akkor 3700 hektáron hajtottak végre légi permetezést. A második irtást az önkormányzat rendelte el saját hatáskörben június 15-ére és 16-ára 40 millió forintból. A harmadik alkalom - mint azt már említettük - június 28-án volt, akkor 7000 hektárt kezeltek. A múlt heti mérések szerint egyébként a korábbihoz képest a

negyedére csökkent az óránkénti csípésszám

: 200 helyett már "csak" 40-et számoltak. Ezen a héten Csongrád megyében nem csak Szegeden lesz szúnyogirtás: Makón július 17-én 1200 hektáron, míg Eperjesen július 19-én 100 hektáron terveznek gyérítést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.