Közélet

Hatékony a szúnyogirtás Szegeden, kevesebb lett a vérszívó

Hatékony a szúnyogirtás Szegeden, kevesebb lett a vérszívó

2019. július 9., kedd
Hatékony a szúnyogirtás Szegeden, kevesebb lett a vérszívó

Hatékony volt a két héttel ezelőtti repülős szúnyogirtás Szegeden: a korábbi átlagos 200 helyett legutóbb már ,,csak" 40 szúnyogcsípést számláltak óránként. Maradtak azonban kritikus helyek - olvasható a Délmagyar cikkében.

A portálnak nyilatkozó szakember szerinta legutóbbi, 22 helyszínen el­­végzett csípésszámlálás szerint a korábbi értéknek átlagosan 20 százalékára esett vissza a szú­­nyogok száma Szegeden. – Ez azt jelenti, hogy átlagosan 200 helyett „csak" 40 csípést számláltunk múlt hétfő este, ami már egy elfogadhatóbb érték. Maradtak persze kritikus helyek – mondta Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. igazgatója, akit arról kérdeztek, hogy mennyire volt hatékony a vérszívók két héttel ezelőtti légi kémiai gyérítése. Makrai László elárulta, az átlagos 40 körüli csípésszám nem azt jelenti, hogy Szegeden mindenütt egyformán megritkultak a vérszívók. A belvárosban és a lakótelepeken több­nyi­­re nulla körülire sikerült leszorítani a szúnyogok számát, a külső városrészekben viszont – mint Tápé, Szőreg, Újszegeden a Holt-Maros környéke vagy Gyálarét – még legutóbb is 50 vagy afölötti értékeket mértek. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.