Sport

Komoly célok és neves igazolások a Szegedi VSE-nél

Komoly célok és neves igazolások a Szegedi VSE-nél

2019. július 16., kedd
Komoly célok és neves igazolások a Szegedi VSE-nél

A Szegedi VSE labdarúgócsapatához igazolt három olyan játékos, aki tavaly még a SZEOL SC-ben szerepelt. A vasutasok az előző szezonhoz hasonlóan idén is a dobogón végeznének, bajnoki cím estén pedig vállalnak az NB III-as osztályozót.

A napokban ünnepelte alapításának századik évfordulóját a Szegedi VSE

. A vasutasok méltóképpen emlékeztek a jubileumra, hiszen az előző szezonban bronzérmet szereztek megyei élvonalban - erre utoljára az 1999/2000-es idényben volt példa - emellett pedig tavaly szeptemberben valódi futballünnepet varázsoltak Szegeden, amikor a

Ferencvárost fogadták a Magyar Kupában

. A piros-kékek tovább erősödnek a nyáron, ugyanis szerződtették a tavaly még a SZEOL SC-ben szereplő Leindlert Domonkost, Pócs Tamás, valamint Beretka Pétert is. - Nem szakadt ránk a bank, egyszerűen csak úgy alakult a helyzet Csongrád megyében, hogy elérhetővé váltak ezek a játékosok – kezdte Sahin-Tóth Dezső, az SZVSE szakmai igazgatója. – Évről- évre építkezünk, idén 100 éves a klub ezért szeretnénk valami maradandót alkotni – tette hozzá.

A szakmai igazgató kifejtette, az előző szezonhoz hasonlóan idén is szeretnének a dobogón végezni, és abban az esetben, ha megnyernék a bajnokságot, vállalnák az osztályozót, viszont nem kimondott céljuk a feljutás.

- Nem szeretnénk túl nagy terhet rakni a játékosok vállára. Elsődleges célunk, hogy minél több saját nevelésű játékost építsünk be a keretbe, szeretnénk egy echte szegedi csapattá válni – fogalmazott.

Bajnoki cím esetén vállalná az NB III-as osztályozót az SZVSE (Fotó: Kovács Ferenc)

Ezen az úton jelentős lépés, hogy sikerült megszerezniük a SZEOL SC megszűnésével szabadon igazolhatóvá vált NB II-es rutinnal bíró, szegedi születésű Leindler Domonkost, akit saját bevallása szerint több harmadosztályú klub is szívesen látott volna soraiban, de ő mégis az SZVSE mellett döntött. - Két NB III-as klub is megkeresett, de a munkámból kifolyólag úgy döntöttem, hogy a foci miatt nem fogok az ország másik felére költözni – mesélte Leindler Domonkos, a Szegedi VSE újdonsült hálóőre. - Bíztam benne, hogy sikerül a Grosicshoz szerződnöm, de ez végül nem jött össze, így az SZVSE-hez igazoltam – tette hozzá.

Leindler Domonkos a munkája miatt döntött a vasutasok mellett (Fotó: Kovács Ferenc)

A 24 esztendős kapus elárulta, döntésében az is köre játszott a vasutasoknál együtt játszhat korábbi csapattársaival. - Miután megtudtuk, hogy megszűnik a SZEOL, Pócs Tomival, Beretka Petivel és a Buzási Petivel elhatároztuk, hogy egy helyre igazolunk, hiszen így nagyobb esélyünk lehet a mielőbbi feljutásra. Búza végül Makóra ment erőnléti edzőként segíteni Siha Zsoltnak, de a többiekkel Szegeden maradtunk. Ez is azt mutatja, hogy erős volt az összetartás a csapaton belül – mondta Leindler. Hangsúlyozta, jövőre ismét szeretne az NB III-ban védeni méghozzá az SZVSE színeiben. A Szegedi VSE legutóbb 1992 és 1998 között szerepelt a harmadosztályban. Legjobb eredményüket az 1994-95-ös szezonban érték el, akkor a negyedik helyen zártak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.