Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Küzdésből jelesre vizsgáztak a vasutasok! – Két góllal nyert csak a Fradi az SZVSE ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Leandro és Finbogasson góljaival 2-0-ra legyőzte Brinszky Adrián együttesét a Ferencváros.

 

Online tudósításunk a mérkőzésről:

92. perc: Antal Péter véget vet a találkozónak! Vastaps! A 2-0-ás vereség ellenére minden dicséretet megérdemel a Szegedi VSE csapata a tisztes helytállásért.

90. perc: A második gól lelombozta a hazai közönséget, a lelátóról többen is elindultak hazafelé.

88. perc: Gól, elődőlt a meccs. Finbogasson egy pattanást követően tizennyolcról jobbal kilőtte a hosszú felsőt. 

87. perc: Utoljára cserél Brinszky a meccsen: Bilic helyén Bakos bizonyíthat.

86. perc: Egy emberként ugrott talpra a lelátó Végh lövésénél, a labda viszont elkerülte a kaput.

85. perc: Felcsillannak a remények a csodára: szegedi szöglet!

83. perc: Jön az utolsó Fradi csere: Lovrencsics le, Csonka be.

81. perc: Ugyan a hosszabbítással együtt van még hátra bő 10 perc találkozóból, de lassan kijelenthetjük, hogy az SZVSE megússza nagy zakó nélkül a Ferencváros elleni meccset.

77. perc: Finbogasson Csamangó szorításában középre tudta tenni a labdát, igaz Petrjaknak nem volt pontos az átadás.

75. perc: Bilic hosszú indítására Holczernek kellett kilépnie a tizenhatoson kívülre.

73. perc: Leandro 18 méteres szabadrúgása ezúttal úgy pattant meg a sorfalon, hogy az alapvonalon és nem pedig a gólvonalon túlra került a labda.

71. perc: Egyre bátrabban jön előre a hazai csapat, de ennek ugyanakkor megvan az a veszélye, hogy hátul kinyílnak és a villámgyors ferencvárosi támadók előtt nagyobb területek nyílnak.

70. perc: Brinszky is cserél: Juhász jön le a pályáról, helyén az ifjonc Baka Márk.

69. perc: Finbogasson lövése centikkel ment el a jobb kapufa mellett.

67. perc: Csamangó látványos cselekkel vezette fel a labdát, majd indításával Vitost kereste, aki azonban későn indult el, így nem alakult ki gólhelyzet, nem úgy mint a kontrából. Három a háromban vezethette a labdát a szegedi védelemre a Fradi, Finbogasson passza után Petrjak próbálta sarokkal bevenni Pluhár kapuját, a hálóőr azonban résen volt.

64. perc: Újabb csere a vendégeknél: Lanzafame-t Finbogasson váltja.

62. perc: Mi maradt ki! Petrjak ajtó ablak ziccerben vezethette a labdát Pluhárra, az ukrán légiós viszont túlságosan önzetlen volt és le akarta adni a labdát társának, a passzt azonban lefülelte a méterekről visszafutó Seres, így marad a 0-1.

60. perc: Cserére szánja el magát Rebrov: Csernik helyén Koch a pályán a folytatásban.

55. perc: Ezúttal már Csamangó is tehetetlen volt, Böde tizenkét méterről leadott életerős lövése viszont így is a kapu fölé szállt.

53. perc: Életveszélyes helyen vesztett labdát az SZVSE, a vendégek villámgyors kontrája végén Böde lövését Csamangó blokkolni tudta.

51. perc: A frissen beállt Vitos indult meg öles léptekkel a ferencvárosi kapu felé, a tizenhatos magasságánál azonban Blazic megállította.

48. perc: Túl vagyunk a játékrész első nagy Fradi helyzetén: Egy hosszúra érkező beadásnál Otigba fejelte el a labdát az előnyösebb helyzetben levő csapattársa, Leandro elől így oda lett a lehetőség.

46. perc: A második félidő első percében cserélnek a hazaiak: Kelemen Balázs vastaps keretében jön le a pályáról, helyén Vitos Gergő a folytatásban.

SZÜNET

46. perc: Vége az első félidőnek. Leandro megpattanó szabadrúgásgóljával a szünetben SZVSE-Ferencváros 0-1.

45. perc: Lanzafame szabadrúgása élesen a kapu elé tekeredett, a bevetődő Blazic miatt komoly bravúrt kellett bemutatnia Pluhárnak.

42. perc: Böde hámozta át magát Seresen, de mielőtt bepasszolta volna, az alapvonalon túlra került a labda, így kirúgással folytatódhat a meccs.

39. perc: A félidő hajrájához közeledve sem csökken a ferencvárosi nyomás, az SZVSE védői viszont eddig becsülettel állják a sarat.

36. perc: Huhh, ezt megúsztuk! Lovrencsics csinált bolondot az SZVSE baloldalából, majd középre tette a labdát, szerencsére Petrjak elügyetlenkedte a lehetőséget.

30. perc: Először jutott el a Ferencváros kapujáig az SZVSE: Leandro kissé pánikszerűen és pontatlanul adta haza a labdát Holczernek, ezzel sarokrúgáshoz juttatva a vasutasokat. Végh Ariel szögletével Seres fejét kereste, aki nem tudta jól megcsúsztatni a labdát, ennek ellenére komoly tapsviharral díjazta a közönség a megmozdulást.

26. perc: Hosszú idő után először hördül fel a közönség, Juhász látványos, ám céltalan sarkazása örömujjongást váltott ki a szegedi publikumból.

24. perc: A hazaiak támadójátéka sajnos kimerül a Kelemen felé való ívelgetésekben, a szegediek nyolcasa viszont még ha meg is nyeri fejpárbajt Otigba ellen, akkor sem tudja megtartani a labdát egyedül.

21. perc: GÓL! Megszerzi a vezetést a Ferencváros. Leandro végezte el a szabadrúgást, a labda pedig megpattant a sorfalon és így utat talált a kapuba.

19. perc: Veszélyes helyről jár szabadrúgás a vendégeknek, Lanzafame-t csak szabálytalanul tudta megállítani Seres.

16. perc: Körülbelül 250-300 ferencvárosi drukker foglal helyet a vendégszektorban, eddig szüntelenül biztatják kedvenceiket.

13. perc: Lanzafame került a földre a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban mutatja az olasz támadónak, hogy kelljen föl ne színészkedjen.

10. perc: Csamangó elképesztő hidegvérrel szerelte a gólhelyzetben levő Lanzafame-t az ötösön belül. Egyre nagyobb a Ferencvárosi nyomás, az SZVSE csak másodpercekig tudja birtokolni a labdát.

9. perc: Egyelőre jól alkalmazzák a vasutasok a lestaktikát – ezúttal Petrjak helyezkedett Spirovski indításánál a védők mögött.

8. perc: Petrjak és Vastag párharcát előbbi nyerte, majd az alapvonalról a kapu torkába centerezett, ahol Seresnek kellett becsúszva menteni Böde Dániel elől.

7. perc: Lanzafame ragadt lesen így hiába gurította Pluhár mellet a kapuba a labdát, a találat érvénytelen.

5. perc: A szegediek minden pontos megmozdulása után kisebb tapsvihar keletkezik a lelátón. Egyelőre jól tartja magát az SZVSE.

2. perc: Leandro indítását nem tudta elfejelni Kormányos, így Petrjak került helyzetbe, Vastag azonban biztosított, így Pluhár fel tudta szedni a támadó elől a labdát..

1. perc: A Ferencváros kezdte a találkozót.

14:55: Érkeznek a  csapatok a pályára, az SZVSE külön erre a meccsre készült vörös mezben, míg a Ferencváros fehér dresszben játszik a mai napon.  A mérkőzés kezdőrúgását Kiss Bence, az 50 évvel ezelőtti SZVSE-Ferencváros MNK összecsapáson győztes gólt szerző Kiss Péter unokája végzi majd el.

14:50: Ünnepélyes keretek között Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságának elnöke átadta Szalai Istvánnak a szegedi labdarúgás díszpolgári címét.

14:45 : Nagy szeretettel köszöntöm a szegedma.hu olvasóit a kis híján csordultig megtelt SZVSE Stadionból. Csalódniuk kell azoknak akik arra számítottak, hogy a Ferencváros majd a B-csapatával áll ki a mai találkozóra, hiszen többek között Böde, Lanzafame, Spirovski, Leandro, valamint Lovrencsics is kezdőként lép ma pályára. Az SZVSE-nél kényszerűségből az utolsó pillanatban történt egy változtatás, Péter Sándor helyett Kelemen Balázs rohamozhat majd a Ferencváros kapuja felé.  

Magyar Kupa, 6. forduló

Szegedi VSE – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 3000 néző. Vezeti: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Garai Péter).
SZVSE: Pluhár – Kormányos, Vastag, Kelemen (’46 Vitos), Seres, Bilic, Végh, Nagypál, Juhász, Pócs, Csamangó. Edző: Brinszky Adrián.
FTC: Holczer – Spirovski, Lovrencsics, Lanzafame (’64 Finbogasson), Böde, Leandro, Csernik (’60 Koch), Sigér, Otigba, Blazic, Petryak.  Edző: Szergej Rebrov.
Gól: Lenadro (’21), Finbogasson (’88).

A találkozó beharangozóját itt olvashatja.

Tovább olvasom

Sport

Egy kiállítás okozta az SZVSE vesztét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Két forduló után pont nélkül állnak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Győzelemmel zárta menetelését a kupában a szegedi vízilabdacsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Harmadik helyen végzett az alsóházban.

Tovább olvasom

Aktuál