Sport

Napra pontosan százéves az SZVSE

Napra pontosan százéves az SZVSE

2019. július 5., péntek
Napra pontosan százéves az SZVSE

Ma ünnepli százéves évfordulóját a Szegedi Vasutas Sportegyesület (SZVSE), amely jelenleg a megyei első osztályban szerepel, legutóbb a harmadik helyen végeztek a pontvadászatban.

"Szeretett egyesületünk ma ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ez minden sportközösség életében hatalmas mérföldkő, melyre méltán büszke lehet az egyesület minden tagja. Szegeden ez a 100 év szakadatlan sporttörténelem azért is egyedülálló, mert az elmúlt egy évszázadban számtalan sportklub tűnt fel, majd szűnt meg, de az SZVSE mindig jelen volt és kitűnő eredményeivel öregbítette Szeged város sportéletének hírnevét" - írta megemlékező posztjában az SZVSE.

Jelenleg a megyei első osztályban szereplő együttes az utóbbi évek legjobb teljesítményével ünnepli a jeles évfordulót, ugyanis az együttes bronzérmet szerzett a bajnokságban. Az pedig már hab volt a tortán, hogy a Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában a Ferencváros látogatott Szegedre, a mérkőzésről a SzegedMa

videót is készített

.

Az SZVSE küzdésből jelesre vizsgázva, 2-0-s vereséget szenvedett, ami tisztes helytállásnak mondható a magyar bajnok ellen.

A százéves klub az elkövetkező napokban, hetekben egyrészt rendezvényekkel, másrészt az egyesület történetének bemutatásával is szeretne minél többet megmutatni magából. Konkrétumokat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra a várható programokról. Szintén a csapathoz kapcsolódó hír, hogy 73 éves korában elhunyt Dr. Kremser Péter, az SZVSE ügyvezető elnöke, sportvezető, a birkózósport megszállottja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.