Közélet

Anna fürdő: megoldás nincs, PR-szöveg van

Anna fürdő: megoldás nincs, PR-szöveg van

2019. július 15., hétfő
Anna fürdő: megoldás nincs, PR-szöveg van

Kézzelfogható változás nincs, helyette PR-szöveggel igyekeznek nyugtatni a gyógymasszőröket – tudtuk meg egy, az Anna fürdő masszőreinek összehívott értekezletről.

A SzegedMa cikkei nyomán értekezletet hívott össze a Szegedi Sport és Fürdők az Anna fürdő gyógymasszőreinek – értesült szerkesztőségünk. Úgy tudjuk, ezen valódi válaszokat nem kaptak a dolgozók a kérdéseikre.

"Próbáltak mindenkit megnyugtatni egy PR-szöveggel, de kézzel fogható változás nincs" – fogalmazott forrásunk.

Drégelyi Zoltán, az önkormányzati cég ügyvezetője eközben lapunknak azt írta, az Anna fürdőben a masszázsidők minőségi kitolását eszközölték, illetve pozitív változás, hogy a Sziksósfürdőben június utolsó hétvégéjén minden idők legnagyobb forgalmát érték el, illetve a fürdők összesen 15 százalékos bevételnövekedést produkáltak. Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni, hogy év elején szinte minden szolgáltatás díját növelte a Szegedi Sport és Fürdők Zrt. A szülők körében az verte ki a biztosítékot, hogy idén az uszodában már 500 forintért lehet kísérőjegyet váltani. Emellett kellemetlen meglepetés érte azokat, akik tavasszal pályát szerettek volna bérelni az újszegedi Kisstadionban, ahol egy óráért 9 ezer forintot kell fizetni. Az ügyvezetőt emailben próbáltuk meg elérni, hogy a témával kapcsolatos kérdéseinket feltegyük, ám napok óta nem válaszolt megkeresésünkre.

Megírtuk

: a gyógymasszőrök harmada felmondott az Anna fürdőben mindössze három hét leforgása alatt, így tizenketten maradtak. A távozók közt van olyan, aki inkább ablakgyárba ment el dolgozni jobb fizetés reményében. Aggályosnak tartják az Anna fürdő gyógymasszőrei, hogy gyakran túlórában kell dolgozniuk, azonban ezért nem kapnak fizetést. Van olyan gyógymasszőr, aki

a nyolc órás munkaidőn túl még négyet ledolgozik

. Ez különösen annak fényében érdekes, hogy Botka László polgármester indítványozta először az országban, hogy a szegedi önkormányzati cégek elutasítsák a túlóratörvényként elhíresült módosítást, melyet a parlament fogadott el tavaly év végén. A módosítás értelmében a munkavállaló évente 400 túlórát vállalhat, melyet ki kell fizetnie a munkáltatónak, valamint a vállalt túlórával megegyező mennyiségű pihenőt kell biztosítania számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.