Politika

Tápai Péter: A szegedi szocialisták sorban hagyják el a süllyedő hajót

Tápai Péter: A szegedi szocialisták sorban hagyják el a süllyedő hajót

2019. május 24., péntek
Tápai Péter: A szegedi szocialisták sorban hagyják el a süllyedő hajót

„Teljesen világos folyamat” a szegedi Fidesz alelnöke szerint, ami a Városházán folyik, és nem véletlenül távozott a közelmúltban három szövetségese is a polgármesternek. Tápai Péter arra kérte a szegedieket, hogy minél többen vegyenek részt a vasárnap esedékes európai parlamenti választáson, és a szavazzanak a Fidesz-KDNP listájára.

Zsinórban jelennek meg a különböző szegedi korrupciós ügyek a sajtóban, a szocialisták pedig sorban hagyják el a süllyedő hajót

–így reagált Solymos László alpolgármester lemondására Tápai Péter, aki pénteken délután a szegedi Városháza előtt tartott sajtótájékoztatót. „Mögöttem látható Szeged egyik nevezetessége, a Sóhajok Hídja, ami most azért érdekes, mert ezeket a sóhajokat a Városházáról halljuk, hiszen a szocialisták eléggé komoly és ismert embere mondott le, és szerintem ez a sóhajtozás most már városszerte hallatszik” - indította a helyi Fidesz alelnöke egy szemléltető példával az eseményt, majd emlékeztetett,

nem Solymos László az első

, aki Botka támogatói közül távozott a szocialista polgármester mellől.

Tápai Péter és a mögötte látható Sóhajok Hídja (fotó: Kovács Ferenc)

A sort

Mózes Ervin címzetes főjegyző

nyitotta februárban, aki nyugdíjba vonult, majd őt követte

Nagy Sándor alpolgármester

néhány nappal ezelőtt. Nagy Sándorról szólva Tápai Péter elmondta, róla már azt sem lehet tudni, hogy „milyen színben van”, hiszen SZDSZ-esként indította politikai pályafutását, majd az Összefogás Szegedért Egyesület nevében politizált, most pedig a Momentum soraiba ült át.

„Azt gondolom, hogy ez egy teljesen világos folyamat. Én azt várom személyesen – talán sokakkal együtt –, hogy a következő, aki távozik Botka László lesz”

– hangsúlyozta Tápai Péter. A szegedi Fidesz-alelnök újságírói kérdésre válaszolva elmondta, szerinte összefüggés lehet a parkolóbérletek ügyében folyó per másodfokú eljárásának kezdete és a Botka bizalmasainak egymás után bekövetkező, gyors távozása között.

"Nincs városfejlesztés"

Azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzat működését miképpen befolyásolhatja, hogy két alapember is távozott rövid időn belül, és egy harmadik pedig pártot váltott, Tápai a következőképpen reagált:

„Városfejlesztés – ha klasszikus értelemben nézzük – akkor úgy sincs, szóval az is lehet, hogy nem fogjuk észrevenni, hiszen olyan sok minden nem történik amúgy sem. Valójában azonban komoly probléma mindez Szegednek!”

A fideszes politikus szerint érthetetlen, hogy a szeged.hu mindössze kettő mondatban elintézte az alpolgármester távozását, miközben más, akár nem szegedi ügyeket oldalakon keresztül taglalnak.

„A városházi propagandamédiát nem a szegediek tájékoztatására, hanem csak a jobboldal támadására és rágalmazására használja fel Botka László

-szögezte le.

"Migránsokból építene új szavazótábort a baloldal"

A vasárnapi európai parlamenti választással kapcsolatban Tápai Péter arra kérte a szegedieket, hogy minél többen menjenek el szavazni ésminél nagyobb arányban szavazzanak a Fidesz-KDNP listájára.

„A mai vasárnap egy sorsdöntő választás előtt állunk, aminek a tétje nem kevesebb, mint Európa jövője. Ennek érdekében a szegedi Fidesz egy tájékoztató kampányt kezdett, amelyben arra szeretnénk felhívni a figyelmet és emlékeztetni az itt élőket, hogy Botka László szoros – de mondhatnám, Soros – szövetségese lebontaná a kerítést.

Ujhelyi István nem oly’ régen az MSZP európai választások kampányfőnökeként azt nyilatkozta, hogy »ideje lett a hidegvágónak« és eközben egy drótvágóval pózolt. Párttársa, szövetsége, elvtársa pedig kérészéletű miniszterelnökelnök-jelöltsége idején azt találta nyilatkozni a Reutersnek, hogy »természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen«. Hála Magyarország kormányának és azoknak az embereknek, akik támogatják, hogy Magyarország bevándorlásellenes programja megvalósuljon és bevándorlásmentes ország legyen, áll a kerítés” - fejtette ki részletesen Tápai. Az alelnök közölte, a szocialisták, ha tehetnék, akkor migránsok millióit hoznák be Magyarországra és egész Európába. „Teszik ezt azért, mert

szocialista párttársaik Nyugat-Európában már kitalálták, hogy a migránsok millióból saját, új szavazótáborukat építenék fel”

- fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.