Nem éri meg szabálytalanul parkolni a Borfesztiválon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy a belvárosban jóformán csak örökölni lehet a parkolóhelyeket. A Borfesztivál idején ez hatványozottan igaz, ezért egyesek a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyva keresnek maguknak helyet. Egy gépjárművezető-oktatótól megtudtuk, hogy komoly bírságra számíthatnak azok, akik tilosban hagyják az autójukat.  

Egyik olvasónk küldött egy fotót, melyen az látható, hogy a Széchenyi téren a járműforgalom elől elzárt területre parkolt valaki.

A forgalom elől elzárt területre parkoltak a Széchenyi téren szerda este

– Biztosan a lehető legközelebb akart állni a Borfesztiválhoz az illető, ezt egyfelől megtudom érteni, de azért szemtelenségnek is tartom – fűzte hozzá az olvasó.

Borsos árat fizethetnek érte

Majoros Gabriella gépjárművezető-oktatótól megtudtuk, komoly pénzbírságra számíthat az, aki rossz helyen hagyja az autóját.

– Ilyen esetben az is előfordulhat, hogy el kell vontatni a járművet, az pedig 30 ezer forintos tételt jelent – mondta Gabriella. Hozzátette, sajnos a városban nem lépnek fel kellő határozottsággal a szabálytalanul parkoló autósok ellen.
Korábban már megírtuk, hogy a belvárosi parkolóházak megoldást jelenthetnének a problémára, ezeket azonban az autósok nagy része nem szívesen használja.

Előző sztori

Makón tartott fórumot Lázár János és Kocsis Máté

Következő sztori

Az üdülni vágyók isszák meg a Partfürdő felújításának levét

Legutóbbi hasonló cikkek