Kátyúsodik a nemrégiben felújított Széchenyi téri buszmegálló

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy tavaly nyáron óriási közlekedési káosz uralkodott Szeged belvárosában, amikor a Nagykörút, valamint a Tisza Lajos Körút felújításával párhuzamosan, a Széchenyi téren is rekonstrukciós munkálatokat végeztek. Kevesebb, mint egy év elteltével több helyen is komoly problémák jelentkeztek a felújított aszfaltokon.   

Buszmegálló-felújítás szegedi módra

A szegedi városvezetés sikerként propagálta a nagyszabású buszmegálló-felújító programot, azonban a lakosság nagy része elégedetlen a fejlesztésekkel. Mint arról már beszámoltunk, sokan panaszkodnak arra, hogy nincs elegendő pad a buszmegállókban, ráadásul az a kevés sem fedett. Emellett a Szilléri sugárúti buszmegálló a komolyabb esőzésekkor be is ázik. Két héttel ezelőtt azt is megírtuk, hogy a nemrégiben felújított Hajnal utcai buszmegálló leginkább a skate parkokban található félcsőre emlékeztet, ugyanis az alapzat közepe jelentősen megsüllyedt. Most egy újabb problémát jeleztek olvasóink, ráadásul ezúttal a város központjában, a Széchenyi téren.

Repedezik a friss aszfalt

A Széchenyi téri buszmegálló két végénél több, kisebb-nagyobb kátyú is fellelhető. Egyik olvasónk azt nehezményezi, hogy szerinte a megálló felújításakor nem végzett igényes munkát a kivitelező.

– Nem értem, hogy minek újították fel az utat, hogyha kevesebb, mint egy év után már megint javítani kell. A buszmegálló környéke tele van úthibákkal, eső idején a kátyúk megtelnek vízzel, a buszok pedig gyakran felcsapják az egészet a megállóba. Úgy vélem, ha már ennyi időt rászántak a rekonstrukcióra, akkor illett volna igényesebb munkát végezni. Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, akit bosszantanak az ilyenfajta bénázások – panaszkodott olvasónk.

A kátyúk városa

Sokan talán már meg sem lepődnek azon, hogy fél év alatt kátyúsodni kezdett a friss aszfalt. A Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán már két hónappal az átadást követően ott éktelenkedett egy óriás kátyú. A hatalmas kráter még a mai napig elválaszthatatlan részét képezi az úttestnek.

A forgalmasabb szegedi utcák közül a Szentháromság van a legrosszabb állapotban: a toldozott-foltozott, kátyúkkal tarkított egyenetlen aszfaltra már évek óta ráférne egy alapos ráncfelvarrás. Az alsóvárosiak nagy örömére az önkormányzat 2019-re ígérte az utca felújítását, azt azonban egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor látnak hozzá a munkálatokhoz.

Korábban szavazás formájában arról kérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük melyik a legkátyúsabb szegedi utca. Legtöbben a Csongrádi sugárútra szavaztak akkor.

Előző sztori

Felújítás alatt lévő házból lopott szerszámokat egy tolvaj Vásárhelyen

Következő sztori

Nyílt klubnapot rendeznek a Szegedi Bűvészkörben