Sport

A győzelem sem jött össze... MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém 27-27

A győzelem sem jött össze... MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém 27-27

2019. május 26., vasárnap
A győzelem sem jött össze... MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém 27-27

Az első mérkőzésen Veszprémben 35-24-re nyert a Veszprém a Szeged ellen. A bajnoki címvédő helyzete szinte reménytelen, de a győzelem kötelező. Kövesse velünk a mérkőzést, elő helyszíni tudósításunkkal.

MOL-PICK Szeged - Telekom Veszprém 27-27 (14-14)

Férfi kézilabda NB I, bajnoki döntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezeti: Kurtagic, Wetterwik (svédek).

MOL-PICK Szeged:

Sego - Sostaric, Maqueda 3, Bombac 2, Bánhidi, Zsitnyikov 1, Källman 3. Csere: Gaber 4, Canellas 4/2, Sigurmannsson 2, Henigman, Bodó 4, Balogh 4/3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Telekom Veszprém:

Mikler - Marguc 2, Nagy L. 3, Blagotinsek 1, Mackovsek, Terzic, Strlek 4. Csere: Sterbik (kapus), Lékai 4, Nilsson 4, Mahé 2, Nenadics 1, Ilics 1, Tönnesen 4. Vezetőedző: David Davis. Hétméteres: 5/4, ill. 1/0. Kiállítás: 12, ill 10 perc.

A bajnoki döntő négy félidejéből háromban egyenrangú ellenfelek játszottak a pályán. Azért az egy félidőért borzasztó komoly árat fizetett a MOL Pick Szeged...

Végeredmény: 27-27

60. perc:

Az utolsó szegedi gól Balogh Zsolté- ő megkapja azt a lehetőséget, amit Vadkerti Attila és Zubai Szabolcs nem- góllal búcsúzik, de a Szeged győzelme oda, mert Tonnensen egyenlít.

27-27

58. perc:

Bodó lövi telibe Miklert, egyenlíthet a Veszprém. Jó bő perces támadás után Strlek akriobatikus mozdulattal lő a kapuba a szélről, egyenlő, szegedi időkérés. Veszélyben a győzelem...

26-26

57. perc:

Háromnál nem engedi messzebb a Szegeded a Veszprém. Strlek dob gólt, közben a veszprémiek puszta tényközlést harsognak: izzik a csarnok, itt a magyar bajnok. Volt idejük gyakorolni csütörtök este óta, mert ez ott ment el. Ilics mosolyogva lő egy gólt mindeközben, és egyre zárkóztatja a Veszprémet.

26-25

55. perc:

Balogh harmadik "búcsúgólja" is hetesből születik, de sokáig nem marad a három közte, Ilics most Nilssonnak ad kihagyhatatlan labdát. Sok az eladott labda, egymás hibáját próbálják kihasználni a felek, úgy mint Sigurmannsson is tette

26-23

53. perc:

Egy végletekig kijátszott veszprémi akció végén Marguc a szélről veszi be Sego kapuját, majd a kiá.llított Banhidi pótlását tökéletesen megoldó Gaber értékesíti Bodó passzát. De a túloldalon is jól megy a falban Tonnensennek, aki két szegedivel a nyakában fordul be az Ilicstől kapott labdával és lő gólt.

24-22

50. perc:

A második veszprémi kiállított rövid időn belül Mackovsek, így 2 bakonyi, egy szegedi pihen a padon. Balogh a megtélt büntetőt bedobta, kettő a Picknek, sőt, egy veszprémi hiba után Bodó is újabb gólt ló, így már három a szegedi előny.

23-20

48. perc:

Gabert ölelte át Tonnesen és mivel ez nem egy romantikus randevú volt, kiállítást kap érte, de előtte még Bodó belövi a szlovén beállós által tovább gyötört labdát. A másik kapunál Maqueda szorongatta meg Nilsson nyakát, aki így is gólt ló, a szegediek sapnyolja meg két perc pihenőt kap a játékvezetőktől.

21-20

47. perc:

Tonnensen a túloldalon magabiztosan talál a kapuba, majd Gaber a túloldalon ziccerből amortizálja a felső lécet. Ilics a másik oldalon klasszikus átlövéssel próbálkozik, de Sego a gólvonalon ráült a labdára. Mindkét oldalon hiba-hiba hátán, sajnos kicsit "muszáj" jelleget öltött a meccs.

20-19

45. perc:

Terzics kapott 2 percet, Bombac ad remek labdát Canellasnak, a lövés jó, de Mikler ujjheggyel hoz egy bravúrt. Rolandnak üzenjük, hogy jövőre is ezt várjuk a szegedi kapuban! Margucra játszották a figurát a túloldalon, Sego nem sok helyet hagyott a szélsőnek a lövésre, aki a kapufát kapta telibe. A szegedi támadás végén Canellas ugrikk hatalmasat és lőtt a kapuba középről.

20-18

43. perc:

Nagy László egy szép veszprémi figura után Ilics passzából talál a kapuba.

19-18

41. perc:

Bombac próbált kínaizni, Lékai szabálytalanul akadályozta, hetes. Sterbik jön először a meccsen, labdához nem ért, mert Canellas fölé pattintotta a büntetőt. Befagyott a tábla, majd 4 perces gólcsend után Lékai talál a hálóba, majd Balogh Zsolt egyik utolsó szegedi gólját szerzi.

19-17

38. perc:

Újabb hosszú Veszprém támadás végén Lékai lövését védi Sego, de a kipattanóból Strlek nem hibázik. A kapusparádé folytatódik. Mikler ott, Sego itt. A csarnokban a pontos helyzetkihasználásból és oxigénből van a legkevesebb. Lehet van is közte összefüggés, a pokoli páratartalom és hőmérséklet nem tesz jőt a koncentrációnak.

18-16

36. perc:

Sego védése után Canellas nem hibázott, majd ismét Sego védett, Marguc lövését fogta. A túloldalon Mikler is így tett Balogh átlövésével, a túloldalon pedig ismét Sego. A második félidőben 5 perc alatt 5 labdát fogott- annyit, mint az elsőben összesen. Bombac újabb góljával már 3 a szegedi előny, időt is kér gyorsan David Davis.

18-15

Szeged, 2019. május 26. A veszprémi Nagy László (b) és Bodó Richárd, a Szeged játékosa a férfi kézilabda NB I döntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém visszavágó mérkőzésen Szegeden 2019. május 26-án. MTI/Ujvári Sándor

34. perc:

Tonnensen kap 2 percet (5 szegedi és 2 veszprémi kiállítás eddig). Az emberelőnyt Gaber használja ki gyorsan és egyenlített. Hosszan támad a Veszprém, vagy a szegedi fal, vagy Sego állta útját a labdának, majd jöhet a Szeged, majdnem elhagyta a labdát Canellas, de Nenadic nem tudta megkaparintani. Az esetleges játékból a Pick jött ki jobban, Kallman szélről szerzett góljával újra a hazaiaknál az előny.

16-15

32. perc:

Egy-egy elhibázott helyzet mindkét oldalon, majd veszprémi labdaszerzés után Mahé góljával vezetést szerez a Veszprém.

14-15

Az első félidő után: 14-14

30. perc:

Kihagyott szegedi helyzet után a Veszprém egyenlíthetett volna, de sokadik hiba miatt ez nem jött össze, ahogy a szegediek újabb 2 gólos előnye is hiba miatt maradt el. A forgatókönyv a csak annyit változott ezután, hogy az újabb veszprémi hibát kihasználva Maqueda lőtt ziccerből gólt. A vége azonban a Veszprémé, Marguc és Lékai góljával egyenlítenek a bakonyiak.

14-14

27. perc:

Az időkérés után egy újabb kőkemény Bodó bomba köt ki Mikler kapujában, amire Nilsson válaszolt. A gólzápornak nincs vége, a túloldalon Gaber talál be beállóból, majd Lékai kapott jó zárást és lőtt gólt.

13-12

24. perc:

Maqueda kapott 2 percet, majd hatalmas ováció: a búcsúzó Balogh Zsolt először kap lehetőséget az idei bajnoki döntőn- az első meccsen nem volt keretben. Canellas közben elad egy labdát, a Szeged meg elcseréli magát, a fal felállt, kapus nem volt azonban, így Nagy László ujjgyakorlat volt a kapuba lőni. Juan Carlos Pastor kér időt.

11-10

23. perc:

Canellas büntetőjével nem tudott mit kezdeni Mikler, Strlek ejtésébe viszont bele tudott kapni Sego, így az kimaradt. A nagy rohanás nem maradt abba, Sostaric 15 másodperccel később már a túloldalon lőtte telibe a kapufát.

11-9

22. perc:

Feltűnően sok a veszprémi támadásokban a hiba. A Szeged akár 6 góllal is vezetne, ha... ha nem lenne a kapuban Mikler, aki egymás után három ziccert fogott, legutóbb Sostaricet. A túloldalon Lékai kígyózik ziccerig és lőtt a kapuba.

10-9

20. perc:

Na végre! Bodó pályára került és egy igazán dühös, sistergős bombával kettőre növeli a szegedi előnyt. A Veszprém megint hibázott egy támadást, nem úgy Sigurmannsson, aki háromra növeli a Pick előnyét. Lehetett volna 4 is, de a sokadik veszprémi támadó hiba után a kapujába hátráló Mikler lábát lőtte telibe Kallman.

10-8

19. perc:

Mikler kitenyerelte Canellas nem túl életerős lövését, a túloldalon Tönnensen vett észre egy lyukat a veszprémi falon és lőtt szép gólt.

9-8

17. perc:

Újabb rontott veszprémi akció után Bombac lőtt gólt, ahogy mondani szokás Mikler szeme közé, majd Henigman küldik a kispadra a szegediekkel meglehetősen szigorú svéd bírók.

8-6

15. perc:

Gaber kettős emberhátrányban is betalál, Strlek volt eredményes a túloldalon, majd Zsitnyikov a blokk segítségével szerez güólt, az előny marad a Szegednél.

7-6

13. perc:

Hogy ne legyen egyszerű, Kallman is kiáll, ő csak két percre. Nenadic hetesét Sego védi.

12. perc:

Bánhidi ziccert hibázott. A rendezetlen védelem ellen Mahé próbált betörni, Bánhidi

megállította. Debütál a videóbíró, Bánhidi vesztére. Piros lappal kiállítják a szegedi csapat egyik legfontosabb emberét...

11. perc:

Maqueda

szinte lemásolta az előző gólját, megint két védő között tört be, csak most pattintott gólt szerzett.Elrontott veszprémi támadás után Bombac

alsó lövését védte szépen Mikler.Gyorsan indult az VEszprém, és Nenadic

kegyetlenül bebombázta.

5–5

8. perc:

Az időkérés után ziccerig játszott veszprémi figura után Blagotinsek fordul be és lőtt a kapuba. A túloldalon ugyanez nem jött össze, Bánhidi kezéből kipördült a labda.Zsitnyikovot küldik ki 2 percre, büntetpt kap a Veszprém. Ahetest Strlek

elhibázta, de a kipattanót megszerezte, és most már eredményes volt. Ismét eladta a Szeged, Mahé

pedig a saját térfeléről lőtt az üres kapuba.

4-4

6. perc:

Előbb Maqueda lőtt egy újabb szegedi gólt, majd egy újabb veszprémi hiba és egy újabb Kallman ziccer. David Davis kért időt és hangos szóval, szigorú tekintettel teremtette le játékosait.

4-1

4. perc:

Labdaszerzés után Kallman robogott végig a pályán, hibátlan ziccergólt lőtt. A túloldalon Nagy László átlövésből a jobb alsóba lőtt.

2-1

3. perc:

Mindkét oldalon gól nélkül zárult az első támadás, majd Bombac karját tépte meg Blagotinsek. Mehetett 2 percre a padra, Canellas pedig hetest lőhetett. Magabiztosan értékesítette is.

1-0

17:58

Nagy Lászlót Kővári Árpád korábbi klubelnök, Bartók Csaba, a Pick Szeged egykori játékosa és Juhász Levente a MOL-Pick Szeged operatív igazgatója búcsúztatta.

17:55

Csütörtökön dán páros vezette a meccset, mára ismét északról érkeztek a sporik:Mirza Kurtagic és Wetterwik Mattias Svédországból jöttek.

17:51

Hiába az első meccsen kiütéses Veszprém győzelem, megtelt a sportcsarnok. A szegedi és veszprémi tábor a két alapvonal mögött már óriási hangpárbajt vív egymással.

17:45

Köszöntjük az olvasókat az Újszegedi Sportcsarnokból. A szokottnál hosszabb lesz a meccs felvezetése, katonazenekar játsza majd a himnuszt, köszöntik az 2014-ben EHF-kupagyőztes csapatát és elbúcsúztatják a pályafutását Szegeden kezdő, most a Veszprém csapatkapitányaként visszavonuló, utolsó magyar bajnoki mérkőzésére készülő Nagy Lászlót.

Csütörtökön nem várt súlyos,

11 gólos vereséggel zárta a bajnoki döntő első mérkőzését a MOL-Pick Szeged

az örök rivális Veszprém ellen. A mérkőzés után a

szurkolók

és a

játékosok

is értetlenül álltak az összeomlás előtt. Az esély minimálisnál is kevesebb, de a bajnoki aranyat majd csak este fél 8 körül akasztják a győztesek nyakába. Akárhogy is alakul a mérkőzés, a Szegednek kötelező győzelemmel búcsúznia a szezontól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.