Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Kiütéses vereséget szenvedett a MOL-Pick Szeged Veszprémben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged 35-24-re kikapott a Telekom Veszprém otthonában a K&H Liga döntőjének első mérkőzésén.

K&H férfi kézilabda Liga, döntő, első mérkőzés
Telekom Veszprém-MOL-Pick Szeged 35-24 (13-14)
Veszprém Aréna, 5224 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok).
Telekom Veszprém: Sterbik – Gajic 9/6, Nagy 3, Lékai 3, Blagotinsek 1, Mackovsek 1, Manaszkov 3. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Nilsson 3, Tönessen 2, Ilics 1, Mahé 2, Nenadics 6.  Vezetőedző: David Davis.
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 2, Maqueda 5, Gaber, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac. Csere: Sego (kapus), Zsitnyikov 4, Canellas 8/4, Bodó, Sigurmannsson 1/1, Henigman. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 14, ill. 8 perc.
Hétméteres: 6/6, ill. 8/5

A mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtó Mikler Roland értékelt a találkozót követően:

A szegediektől Bánhidi Bence, és a másodedző Marko Krivokapic értékelt:

 

 

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: Kapus nélkül támadt a Szeged, Canellas eladta, Manaszkov pedig félpályáról behajította a labdát az üres kapuba. 35-24 a végeredmény.

59. perc: Canellas gólt szerzett, ennek ellenére extázisban tombol a veszprémi publikum. Gabert kiállították két percre. Zsitnyikov találatával feljött tíz gólra a MOL-Pick Szeged. 34-24.

58. perc: Andreas Nilsson megszerezte harmadik gólját, Bánhidi beállóból Miklerbe dobta a labdát. Nenadic átlövésével már tizenkét góllal megy a Veszrpém. Teljesen összeomlott a Szeged. 34-22.

56. perc: Mahé ellentmondást nem tűrően bombázott a szegedi kapuba, Maqueda újabb próbálkozását kivédte Mikler, de a következő támadásnál elegánsan átemelte a spanyol a veszprémi kapust, ráadásul Mahét  lökés miatt kiállították két percre. 32-22.

54. perc: Maqueda átlövése megtöri a régóta tartó szegedi gólcsendet, Mahé passza után Manaszkov vette be Sego kapuját a bal szélről. A túloldalon ismét Maqueda góljával zárkózik a Szeged, 31-21.

53. perc: Sostaric lövésénél a kapufa kisegíttette a hazaiakat, Nenadic góljával tíz, majd Mackovsek találatával már tizenegy gól a Veszprém előnye. 30-19.

51. perc: Tonnesen átlövését mellétolta Sego – hosszú idő után tudott hárítani a szegedi hálóőr. A szegedi támadás elhal, a kontrából Mahé betalál, rögtön utána Nilsson is gólt szerez, így már kilenccel megy a Veszprém. Ez már kiütés. 28-19.

49. perc: Sigurmannsson hétméteresére Sterbik állt a kapuba, nem kellett azonban játékba avatkoznia, mert az izlandi csúnyán fölé lőtte a labdát. Nenadic alacsonyan ellőtt labdája besurrant a kapuba. A túloldalon Mikler újabb bravúrt produkált, az ellentámadás végén pedig Gajic hétgólosra növelte a veszprémi előnyt. Összezuhant a Szeged. 26-19.

47. perc: Lékai gólt szerzett, ráadásul kiharcolt egy két perces kiállítást Gaber részére. Sostaric jobb szélről próbálkozott, Mikler azonban hárított. Elképesztő amit az egykori szegedi kapus művel ezen a meccsen! Mire ezt leírom, egy újabb átlövést tolt mellé. 24-19.

46. perc: Újabb kétperces kiállítás borzolja a hazaiak kedélyét: ezúttal Ilicset küldték ki a játékvezetők. Közben kisebb csetepaté alakult ki a pályán: Sostaric és Terzic szólalkozott össze, de nem történt komolyabb balhé. Az eset végén büntetőt kapott a Szeged, melyet Sigurmannsson bevágott. 23-19.

44. perc: Gajic újabb hétméterest értékesített. Bánhidi lövését lábbal védte a szenzációs formában játszó Mikler Roland. Nenadic a túloldalon ziccerből ötgólosra növelte a hazaiak előnyét. Közben Canellas lent maradt a földön, a spanyol játékos ápolásra szorul.  23-18.

43. perc: Mackovsek két percet érően szabálytalankodott Bánhidivel szemben, az esetért járó büntetőt Canellas a keresztlécre vágta, ahonnan a labda a gólvonalra pattant. Elsőre úgy tűnt, hogy nem volt bent, de a játékvezetők végül megadták a találatot. Ez kulcsmomentum lehet! 21-18.

42. perc: Bodó támadó szabálytalanságot vétett, Ricsi sajnos csak halovány önmaga az igazi Bodó Ricsinek a mai napon. Gajic hétméteresével már néggyel megy a Veszprém.  21-17.

40. perc: Manaszkov kísértetiesen hasonló gólt szerzett, mint egy perccel ezelőtt. Juan Carlos Pastor letette a T-betűt az asztalra. 20-17.

38. perc: Keményen, de szabályosan védekezik a Szeged, egy ellentámadást követően Kallmann ziccerben mehetett Miklerre, de a kapus hárított. Henigmant kiszórták két percre, a támadás végén Manaszkov a bal szélről betalált. 19-17.

36. perc: Manaszkov kiszorított szögből cunderral próbálkozott, kevés sikerrel. Zsitnyikov átlövését védte Mikler, Gajic végigrobogott a pályán, majd kihasználta a ziccert. Újra a hazaiak vezetnek. 18-17.

35. perc: A Nilsson által kiharcolt hetest Gajic értékesítette. A másik oldalon Bánhidi harcolt ki büntetőt, de azt Sigurmannsson kihagyta, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy Mikler hárította bravúrral. 17-17.

34. perc: Kallmann a baloldalról, Nenadic középről szerzett gólt. Maqueda átlövését követően a labda elemi erővel vágódott a kapuba. 16-17.

33. perc: Nenadic Henigman mellől könnyedén bevette Sego kapuját. Bombac tekergőzött át a veszprémi falon, de a lövését védte a kapus, a kontra végén pedig Nagy László kiegyenlített. 15-15.

31. perc: A helyi műsorközlő ismertette a hivatalos nézőszámot: összesen 5224-en látogattak ki a döntő első felvonására. A második játékrész első akcióját a szegediek vezették, Zsitnyikov átlövéssel kísérletezett, de faultolták, a labda maradt a Szegednél. Bánhidi beállóból kétgólosra növelte a szegedi előnyt. 13-15.

Íme, az első félidő legszebb találatai:

 

Félidő: 13-14

 

30. perc: Ilics ezúttal csúnyán fölé lőtte a labdát, a túloldalon támadó faultot látott a játékvezető, így két másodperccel a játékrész vége előtt a Veszprém támadhatott, Gajic azonban már a dudaszót követően lőtte el a labdát, így a gólja érvénytele. A szünetre egygólos szegedi előnnyel vonulhatnak a csapatok. 13-14.

29. perc: Tonnesennel szemben keményen, de szabályosan védekezett Gaber, a labda maradt a hazaiaknál, Ilics pedig bombagólt ragasztott Sego kapujába. A túloldalon egy végletekig kijátszott támadás végén Canellas átlövésből, a lábak erdején keresztül bevette a hazaiak kapuját. 13-14.

28. perc: Blagotinsek megkapta a harmadik kettő percét is, ezzel számára véget ért a mai találkozó. Canellas kiharcolt egy hétméterest, melyet Mikler lábbal hárított.

27. perc: Iliccsel szemben jól védekezett Maqueda, a túloldalon Bodó első kísérletét védte Mikler, akárcsak a túloldalon Manaszkov ziccerét Sego.

26. perc: Nenadic középről fölé pattintotta a játékszert. Canellas lövését blokkolta Terzic, egy sikertelen veszprémi próbálkozást követően ellentámadást vezetett a Szeged, mely végén Canellas remek ütemű bejátszását Sostaric gólra váltotta. Átvette a vezetést a Pick, nem csoda, hogy Davis időt kért. 12-13.

25. perc: Henigmant látta szabálytalannak a dán játékvezető, ezért kiküldte két percre. A veszprémi akció végén, Gajic próbálkozásánál a keresztléc kisegítette a vendégeket. Bánhidi villanásával kiegyenlített a Szeged. 12-12.

24. perc: Zsitnyikov bejátszása pontatlan volt pontatlan volt Bánhidinek, a túloldalon Sego bravúrral védett. Zsitnyikov újabb remek gólt szerzett, majd egy labdaszerzést követően Sostaric is betalált. Feljött egy gólra a Szeged! 12-11.

22. perc: Zsitnyikov szemkápráztató gólt ragasztott Sterbik kapujába – az orosz játékos estében, a háta mögött csavarta be a labdát a pipába. A túloldalon Gajic hétméteresével visszaállt a háromgólos differencia. 12-9

20. perc: Egy remek összjátékot követően háromgólosra növelte előnyét a bakonyi együttes. Juan Carlos Pastor időt kért. 11-8.

18. perc: Passzív jelzésénél Canellas átlövésből mellé durrantott. Lékai passza után Tonnensen emelkedett mindenkinél magasabbra és vette be Alilovic kapuját. 10-8.

16. perc: Kettős emberhátrányban, taktikusan, elnyújtva támadott a Veszprém ráadásul gólt is szereztek az akció végén. A túloldalon Sterbik egy fantasztikus bravúrral fakasztotta dalra a hazai tábort, de a labda maradt a Szegednél, és Canellas ezt kihasználva bevette a veszprémi kaput. Lékai találatával ismét átvette a vezetést a Veszprém. 9-8.

14. perc: Blagotinsek újbóli kiállítása után emberelőnyben támadt a Szeged, Bánhidi pedig kihasználta az adandó alkalmat és kiegyenlített. Lékai lövését lábbal hárította Alilovic, de a labda maradhatott a Veszprémnél, és átvették a vezetést. A túloldalon Maquedaval szemben Nagy szabálytalankodott, így ő is a kiállítás sorsára jutott. Az esetért járó hétméterest Canellas belőtte Mikler kapujába. 7-7.

13. perc: Mackovsek lövése a keresztlécről kivágódott. Zsitnyikov bejátszása után Kallmann beállóban rálépett a vonalra, így a Veszprém fordulhatott, a támadás végén Lékai megszerezte első gólját a meccsen. 6-5.

11. perc: Nagy László a nevéhez méltóan nagy kedvvel játszik, ezúttal a jobboldalról vette be Alilovic kapuját. Zsitnyikov átlövésénél esélye sem volt Sterbiknek. 5-5

9. perc: Lékai harcolt ki büntetőt, melyet Gajic magabiztosan gólraváltott. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, mert Maqueda egy látványos góllal visszavette csapata számára a vezetést. Blagotinsek visszatért a kiállításból és egyből bevette a szegedi kaput. 4-4.

8. perc: Nagy átlövését Alilovic kitolta, az ellentámadás végén Canellas góljával ismét a Szegednél az előny. 2-3.

6. perc: Nagy betörésével átvette a vezetést a Veszprém, a túloldalon Blagotinsek letarolta Bánhidit, amiért a hazai játékos két percet kapott, a Szeged meg hétméterest. Canellas ezt is bevágta! 2-2.

4. perc: Lékai középről próbálkozott átlövéssel, Alilovicsnak azonban nem okozott gondot a lövés. Maqueda is átlövéssel igyekezett bevenni a veszprémi kaput, az ő lövése viszont csúnyán fölé szállt.  A Veszprém első gólja is hétméteresből született, méghozzá Gajic jóvoltából. 1-1

2. perc: A hazaiak kezdték a találkozót. Az első támadás végén Nagy bejátszása nem jutott el a címzetthez, jól védekezett a Szeged. A túloldalon Bánhidi kiharcolt egy hétméterest, amit Canellas higgadtan értékesített. 0-1.

18:27: A Nemzeti Himnuszt követően már nincs más hátra, mint maga a mérkőzés!

18:24: A csapatok bemutatása zajlik jelenleg, a szegedi játékosok természetesen óriási füttykoncert közepette vonultak be a pályára.

18:22: A szegediek sérülés miatt nem számíthatnak Alen Blazevic játékára, valamint némi meglepetésre kimaradt a keretből Balogh Zsolt is. Juan Carlos Pastor az M4 Sportnak azt nyilatkozta, hogy két fiatal játékosnak szerepelnie kell a jegyzőkönyvben, Balogh pedig azért marad ki, mert olyan játékos kell ezen a meccsen, aki mindkét irányban (támadás-védekezés) jól tud játszani.

18:20: A két csapat eddig összesen 36 alkalommal találkozott egymással a bajnoki döntőben, a bakonyiak 26 győzelmet arattak, míg a szegediek 10-szer diadalmaskodtak a fináléban.

18:16: Köszöntjük a kedves olvasóinkat a csordultig megtelt Veszprém Arénából, ahol rövidesen elkezdődik a férfi kézilabda K&H Liga döntőjének első felvonása a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged csapatai között.

A mérkőzés beharangozóját ITT olvashatja.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál