Közélet

Az önkormányzat saját lapja szerint csúszik a Kolozsvári tér felújítása, az ügyvédjük szerint nem

Az önkormányzat saját lapja szerint csúszik a Kolozsvári tér felújítása, az ügyvédjük szerint nem

2019. május 10., péntek
Az önkormányzat saját lapja szerint csúszik a Kolozsvári tér felújítása, az ügyvédjük szerint nem

Augusztusban cikkeztünk arról, hogy nettó 94 millió forint helyett bruttó 177 millió forintos büdzsét hagytak jóvá a Kolozsvári tér felújítására.

Több cikket is közöltünk a Kolozsvári tér felújításáról, mely kapcsán a környékben élők gyakran arról panaszkodtak, hogy nem folynak megfelelő ütemben a tér rekonstrukciós munkálatai. Először novemberben cikkeztünk arról, hogy baleset veszélyesen, néhány méterre a játszótértől és a közeli Waldorf-iskolától bármilyen

térbeli elválasztó nélkül dolgoznának a munkagépek.

Ezután januárban tűnt úgy, hogy

megállt az idő a Kolozsvári téren

, hiszen a hideg időjárás miatt nem nagyon haladtak a munkálatok, hasonlóan a Liget felújításához és a szőregi csatornázáshoz. Januári cikkünk kapcsán megkérdeztük az önkormányzatot is, akkor az önkormányzat azt válaszolta, hogy a Kolozsvári tér felújításának határideje kapcsán

figyelembe vették a téli hideg időjárást

, emiatt nem veszélyezteti semmi a tér júniusi átadását. Ezzel szemben az önkormányzati szeged.hu korábban Tavaszra teljesen megújul a Kolozsvári tér című hurráoptimista cikkében arról számolt be, hogy május végén már igénybe vehetik a környékbeliek a megújult teret.

Áprilisban cikkeztünk arról, hogy az átadási időponthoz közeledve úgy tűnik a Kolozsvári tér közelében lakóknak, hogy az utolsó pillanatra hagyják a munkálatok befejezését. A drágulást és a csúszást a megjelent cikkben a korábbi írásainkban megjelent információk alapján kifogásoltuk, az önkormányzat által meghatalmazott ügyvéd azonban úgy véli, minden a legnagyobb rendben a beruházás kapcsán, időre elkészül a felújítás és a renoválás sem drágult menet közben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.