Sport

120 éves a szegedi foci!

120 éves a szegedi foci!

2019. május 22., szerda
120 éves a szegedi foci!

1899. május 22-én alapították az első szegedi labdarúgócsapatot, a Szegedi AK-t. A helyi labdarúgás hagyományait ápoló FK 1899 Szeged egy Facebook-bejegyzésben emlékezett meg a 120. születésnapról.

„Boldog születésnapot, drága Szeged! Szeretjük a várost és a futballt, ez ad Nekünk erőt!” – olvasható a klub Facebook-bejegyzésében.

Az FK 1899 Szegedet 2005-ben alapították a szegedi szurkolók azzal a céllal, hogy a kék-fekete színek, az 1899-es alapítási dátum, valamint a diszkoszvetős címer tovább éljen, és adott esetben ezeket átruházzák egy magasabban jegyzett szegedi csapatra. Ez 2016-ban megtörtént, miután megállapodtak a SZEOL SC-vel a jelképek használatáról. A sors úgy hozta, hogy vasárnap megmérkőzik egymással a két legmagasabban jegyzett szegedi labdarúgócsapat, a SZEOL SC és a Szeged-Grosics Akadémia az NB III. Közép csoportjában. Így a hazai mérkőzéseit 2013 óta Gyulán játszó Szeged-Grosics, Szegeden biztosíthatja be bajnoki címét. A szegedi szurkolók összefogást hirdettek a városi rangadóra, a meccs végén mindkét csapatot magukhoz invitálják egy közös fotóra, hogy kifejezzék ezzel elismerésüket az idei teljesítményükért.

(Kiemelt kép: A Szegedi Athletikai Club és az Aradi Waggongyári Sport Egyesület 1910. szeptember 11.-én tartott mérkőzésén készült csapatkép. Fotó: Somogyi Könyvtár Szeged)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.