Egyetem

Közel 300 programot kínál a szegedi Egyetemi Tavasz

Közel 300 programot kínál a szegedi Egyetemi Tavasz

2019. április 5., péntek
Közel 300 programot kínál a szegedi Egyetemi Tavasz

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem hagyományos, tavaszi rendezvénysorozata, amelyet a Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája szervez immár tizenhatodik alkalommal. Április 11. és május 17. között 80 helyszínen közel 300 program közül válogathat a közönség.

A programban tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport és szórakoztató programok, kari napok, konferenciák szerepelnek egyetemi és városi helyszíneken - szinte minden, ami a szorosan vett oktatáson, kutatáson kívül az egyetemen történik, és érdekes lehet a közönség számára. A programok nyitottak és többnyire ingyenesen látogathatók minden érdeklődő számára. A fesztivál hivatalos megnyitója, hagyományosan a Költészet Napja, április 11-e. A Dugonics téri József Attila szobornál 14 órától a szegedi egyetem két egykori diákjára, József Attilára és Radnóti Miklósra emlékeznek a költőlegendák verseivel.Az Egyetemi Tavasz programsorozat az SZTE Dugonics téri épületének átriumában 18 órakor az egyetemi fotópályázat anyagából válogatott kiállítással nyílik. A megnyitót megelőzően már április 8-tól programokkal várják az érdeklődőket: az Általános Orvostudományi Kar Dóm téri épületében orvostörténeti kiállítással, a Somogyi-könyvtárban Simai Mihály költő új verseskötetének bemutatójával. Folytatódik a már hagyományossá vált Vers délben sorozat: az Egyetemi Tavasz ideje alatt egy-egy egyetemi polgár vagy szegedi lakos elmondhatja, felolvashatja, előadhatja egyik kedves versét az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt, Szent-Györgyi Albert szobránál, hétköznaponként 12 óra 10 perckor. A részletes programfüzet

itt

érhető el. A hivatalos megnyitó meghívója

itt

érhető el. A kiemelt programok listája

itt

érhető el. A Vers délben sorozat programjai

itt

érhetőek el.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.