Közélet

Újabb véres balesettől tartanak az odesszai lakosok

Újabb véres balesettől tartanak az odesszai lakosok

2019. március 28., csütörtök
Újabb véres balesettől tartanak az odesszai lakosok
Ahogy arról már beszámoltunk, Szeged legrégebbi lakótelepének rekonstrukciója december közepe óta csúszik. A beruházást lassan egy évvel ezelőtt jelentették be, a környékbeliek életét jócskán megnehezíti a hónapok óta tartó fejetlenség. Sokan azzal nyugtatják magukat, hogy szép lesz majd, ha elkészül, de vannak, akik csalódottak, amiért nem jut nekik a felújításból: a Kockaház utca a lakók szerint úgy néz ki mint egy putri, ráadásul rendkívül balesetveszélyes is, a városvezetés ennek ellenére kihagyta az utcát a rekonstrukciós programból.

- Nagyon örültünk, amikor meghallottuk, hogy végre felújítják a városrészt – kezdte Csortos Gyuláné, aki 1964 óta az odesszai Kockaház utcában lakik. - Abban bíztunk, hogy végre kikupálják a mi utcánkat is, de mindössze annyi történt, hogy ide rakták ezt a padot, ami annyira inog, hogy egyikünk se mer ráülni – folytatta csalódottan.

Egy instabil pad. Ennyi jutott a Kockaház utcának a Odessza városrészt megújító programból. Fotó: Kovács Ferenc.

- Senki nem törődik a Kockaház utcával, nézze meg, az ősszel lehullott falevél odakeményedett a betonra. A padka is teljesen leharcolt állapotban van. Úgy néz ki az utcánk, mintha egy nagy putri lenne az egész – vette át a szót Tósoki Mária.

Odesszai Balaton

Csortos Gyuláné felháborítónak tartja, hogy az utcában található göröngyös járdával hosszú évek óta nem kezdenek semmit. Az idős hölgy elmondásai alapján, többen elestek már a hepehupás aszfalton.

Kátyúkkal és repedésekkel teli a Kockaház utca aszfaltja. Fotó: Kovács Ferenc

- Amikor a járdán sétálok, olyan érzésem van, mintha a Balaton vízén tenném mindezt. Tele van hullámokkal, tiszta hepehupa az egész.

Egyszer megbotlottam az egyik göröngyön, és arccal a betonnak csapódtam. Tiszta vér volt mindenem, azóta nem is merek a járdán közlekedni. Igazán rá férne már egy felújítás, de a városvezetés sajnos kihagyta a mi utcánkat az odesszai felújításból

– panaszkodott. - Egyszer az Ica is nagyot esett ott, emlékszel? – vágott közbe Mária, mire helyeslően bólogatott a szomszédja.

Meccsnapokon teljes a káosz

Az idős hölgyek elmondása szerint, teljes káosz uralkodik az utcában, amikor a MOL-Pick Szeged hazai pályán rangadót játszik. - Már előre félek a vasárnapi meccstől. Olyankor teljesen megbolondul a környék, a szurkolók mindent tűvé tesznek egy parkolóhelyért, és mivel a mi utcánk közel van a sportcsarnokhoz, ezért általában rengetegen állnak meg a házaink előtt. Múltkor konkrétan a járdán, a bejárati ajtó előtt állt meg egy autós – panaszkodott Csortos Gyuláné. - Az még a jobbik eset – reagált a szomszédja. -

A legutóbbi meccsnapon az egyik autós letarolta a kis drótkerítést és ráhajtott a virágágyásra. Ezt látva udvariasan szóltam neki, hogy álljon arrébb, de ő nyomdafestéket nem tűrő módon hallgatásra intett. Botrányos a közlekedési morál a városunkban

– fogalmazott Mária. Hozzátette, szerinte, jobb lenne, ha egyirányúsítanák az utcát, mert akkor nem lenne ekkora felfordulás a meccsnapokon.

Az egyik autós kidöntötte a virágágyást körülvevő drótkerítést a Kockaház utcában. Fotó: Kovács Ferenc

Szerettük volna megtudni, hogy az önkormányzat miért hagyta ki a Kockaház utcát az Odessza városrész korszerűsítését szolgáló programból, cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.