Közélet

Pick: Nyerünk és továbbjutunk! Plock: Győzni szeretnénk!

Pick: Nyerünk és továbbjutunk! Plock: Győzni szeretnénk!

2019. március 30., szombat
Pick: Nyerünk és továbbjutunk! Plock: Győzni szeretnénk!

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában a MOL Pick Szeged idegenben 22-20-ra nyert a Wisla Plock otthonában. Ahogy arról mi is írtunk

, a szegediek játéka, elsősorban támadásban, elmaradt a vártaktól, amin mindenképpen javítaniuk kell a visszavágóra. Merthogy a lengyelek nyerni szeretnének Szegeden.

Pick Szeged: támadásban javulnunk kell!

"Nem kell meglepetés, csak a saját játékunkat kell játszanunk, de azt precízen."-válaszolta Bánhidi Bence, amikor arról érdeklődtünk, hogy mivel lepik meg a Plockot a vasárnapi Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján. A MOL Pick Szeged beállója szerint az első meccs után nem lehet azt mondani, hogy a Plock teljesen esélytelen a továbbjutásra, de azt hangsúlyozta, hogy nem szeretné, ha ez a párharc hozná a forduló meglepetését. "Szegeden nagyon nehéz nyerni és nem is hagyjuk, hogy itt bárki legyőzzön bennünket. Ez nagyon régóta nem sikerült senkinek és tartani akarjuk a formánkat. Tiszteljük lengyel ellenfelünket, de holnap, az első meccsen mutatottnál jobb játékkal mi jutunk tovább."- mondta Bánhidi, aki hozzátette, hogy elsősorban támadásban kell rengeteget javulniuk, mert kint bosszantóan sok hibával játszottak. A Szeged keretéből továbbra is hiányzik Jonas Källman. A svéd légiós hátsérülése még nem jött rendbe, igaz úgy tűnik, hogy komolyabb gond nincs, de pihentetni kell. A csapat a meccs előtti éjszakát- ahogy az utóbbi időben a fontosabb hazai meccsek előtt- egy Szegedhez közeli szállodában tölti.

Wisla Plock: győzni szeretnénk Szegeden!

"Hiszünk magunkba és úgy indulunk Szegedre, hogy győzni szeretnénk!"- jelentette ki határozottan a lengyel csapat magyar légiósa, Borbély Ádám. Azt elismerte, hogy nem a Plock az esélyes, de éppen ezért úgy érzi, hogy ők azok akik kevesebb teherrel a vállukon lépnek majd pályára. "Egy meccsen bármelyik csapatot el lehet verni, a kétgólos hátrány ledolgozható, ráadásul kevés gólos meccset játszottunk, ami szintén nekünk kedvezhet."- részletezte a Plock esélyeit a magyar kapus. "Tökéletes meccset kell játszanunk, mert csak úgy tudunk nyerni. A védekezés az alapja mindennek és gyors lerohanásokkal valamint egy az első meccshez hasonló kapusteljesítménnyel lehet esélyünk. Ha százalékokban kellene kifejeznem, akkor most 20 százalék esélyt adnék magunknak."- mondta Borbély. A Plock csapatából az első meccsen eltiltás miatt hiányzó egykori veszprémi beálló Renato Sulic visszatér, így középen mindenképpen erősebbek lesznek a lengyelek. Az első meccs összefoglalója: https://www.youtube.com/watch?v=_nz8VDgc_o8

A MOL Pick Szeged-Wisla Plock BL nyolcaddöntő meccs vasárnap 17 órakor kezdődik az Újszegedi Sportcsarnokban. A találkozóról élő, szövegképes tudósítást olvashatnak oldalunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.