Megtette az első lépést Köln felé a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kezdődött jól a MOL-Pick Szegednek a Plock elleni első mérkőzés a férfi kézilabda BL-ben, de a hullámvölgyek után Joan Canellas vezetésével fel tudott állni a szegedi csapat. A párharc első mérkőzését a szegediek 20–22-re nyerték meg. Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged átlövője úgy véli, sürgősen változtatnia kell a csapatnak, hogy szezonbéli reményeiket valóra válthassák.

A mérkőzés után Bánhidi Bence és Bodó Richárd nyilatkozott a Szegedma stábjának:

60. perc: Canellas megállíthatatlan! Ötödik góljával a legeredményesebb, 18–20-ra vezet a Pick! Sostaric vihette rá a ziccert, de nem tudta bedobni Morawski mellett. A lengyelek ezt góllal büntették. Bánhidit teperték le a lengyelek, a szabaddobás után Canellas adott gólpasszt Baloghnak, újra két góllal megy a MOL-Pick. A szegedi roham hét gólosra növekedett Canellas újabb góljával. Toledo is megszerezte ötödik gólját, a brazil átlövő 20–22-re módosította az eredményt. Ez egyben a végeredmény kialakulását is jelentette, két gólos előnnyel várhatja a visszavágót jövőhét vasárnap a MOL-Pick Szeged. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

55. perc: Gaber és Sego kettőse akadályozta meg a lengyeleket az újabb gól szerzésében. Hosszú szegedi támadás után Bodó szerezte meg a harmadik gólját, egy gólra zárkózott fel a MOL-Pick. Óriási fizikális küzdelem után többen is a földön maradtak, majd Bodó vihette rá a ziccert és egyenlített. Gebala eközben összeszedte a második kiállítását. Fantáziátlan lengyel támadás után Bodót ketten fogták közre, a szabaddobás után pedig Canellas lőtt a kapuba. A landolás után a spanyol légiós Morawskit véletlenül fejbe rúgta, Canellas segített neki felállni bocsánatkérések közepette.

50. perc: Toledo találatával növelték a lengyelek két gólra az előnyüket. Morawski bravúrosan hárította Canellas lövését. A túloldalon Segónak nincs szerencséje, Daszek szedte össze a kipattanó labdát és lőtte a hálóba a horvát kapus mellett. Bodó keze sült el, borzasztóan fontos gólt szerzett a Bombázó, 18–16! Canellas vétett hihetetlen hibát, az üres kapuba nem tudta bedobni a spanyol.

45. perc: Bodó harcolt ki emberelőnyt, melyből Canellas volt eredményes. Morawski védte Canellas lövését, majd az emberhátrányból kiegészülve hetest harcoltak ki a lengyelek Sigurmansson ellen. Maszek bedobta a hetest, újra vezet a Plock. Bombac sántikált le a pályáról, Canellast állították vissza a pályára. 16–15.

40. perc: Balogh tűzte a hálóba a labdát, hiába kapott bele Morawski. Zdrihala lövését Sego tolta a kapufára, ezt követően Bodó bombázta a játékszert a hálóba. 13-13-nál Toledo lövését hárította Sego, a horvát parádésan véd a meccs elejétől. Labdát szereznek a szegediek, Canellas sorozatban a harmadik szegedi gólt szerzi, így 13–14-re vezet a MOL-Pick. Gabert gyűrik a szegedi falban, de nem tudnak vele mit kezdeni a lengyel játékosok, mégis sikerült Moyának kiegyenlíteni. Labdaszerzés után a spanyolnak ismét sikerült gólt szereznie, Canellas és Gaber között bebújva volt eredményes Moya.

35. perc: Bodó szerzett labdát az első lengyel támadás után, majd az átlövő pattintott passza után Bánhidi dobta a labdát a kapuba. Toledo egyenlítő gólja után Bodó kezéből kapták ki a labdát a lengyelek, amit Sostaric szerzett vissza. Toledo végül ismét gólt szerzett letámadásból, mert Bodó a földön fekve passzolta a labdát a brazil átlövő kezébe. Bombac két védőt is belökött, egyikük esése belemenést is számított, nincs egyenlítő találat ebből a támadásból. Piechowski növeli kettőre a lengyelek előnyét. 13-11.

Félidő: A statisztika alapján nincs különbség a két csapat között, az egyetlen nagyobb differencia a lövéshatékonyságban látszik. Ebben a kategóriában ugyanis 53 százalékkal teljesített a MOL-Pick, míg a Plock csak 45 százalékkal. Ennek ellenére az állás döntetlen, ami annak köszönhető, hogy a szegediek a lengyel csapat nyílt védekezésével nem tudtak mit kezdeni, a Plock játékosai pedig mindig odaértek a szegedi labdákra az első 15 percben. Ezután Canellas és Kasparek beállítása megváltoztatta a meccs képét, Pastor időkérése után zsinórban öt gólt szereztek a szegediek.

30. perc: Toledo újra megszerezte a Plocknak a vezetést, majd Zsitnyikov került csillagászati távolságból is nagy hézagba a lengyel védekezésben, mégsem tudott gólt szerezni. Hosszú, kissé esetleges támadás után Canellas parádés passzából szerzett gólt Bánhidi. Az utolsó percben Zdrahala szerezte meg a tizedik lengyel gólt. A félidő utolsó támadásában Canellas lőtt hálószaggató találatot. A csapatok 10–10-zel fordulhatnak.

25. perc: Mlakar lövését Sego fogta ki. Racotea összeszedi a második kétpercesét, majd emberelőnyből dobott gólt Sostaric, zsinórban a harmadik szegedit, így 7–6-ra tudott felzárkózni a Pick. Toledo lövését állította meg Sego, majd Canellas passza után Sigurmansson dobta az egyenlítő találat. A Plock ekkor 9 perce nem tudott gólt szerezni. Mlakar vesztette el a labdát, majd Sostaric ziccerből szerzi a nyolcadok gólt, először vezet a 24. percben a MOL-Pick. Krajewski gólját veszik el a bírók, a lengyel a vonalra lépett. Viszont a Plock megszerezte a labdát, és Krajewski korrigált, így lett 8-8 a félidő végjátéka előtt.

20. perc: Továbbra is kitartott a lengyelek higgadt játéka egészen addig, míg Canellas csente el a rosszul időzített passzt. A ziccert Bánhidi dobhatta rá, de mellé. Sego hárította Moya lövését, majd a Bombac-Bánhidi összjátékból megszületett a negyedik szegedi találat. A 19. percben végre olajozott támadást tudott vezetni a MOL-Pick, Bombac hát mögötti passza után Sostaric szerzett gólt, a Plock edzője, Xavier Sabaté időt is kért.

15. perc: Gebala volt eredményes a lengyelek hosszú támadása után, majd Sostaric lövését hárította Morawski. Gebala ismét gólt dobott, így 5–2-re módosult az eredmény. Maquedát lökte a földre Toledo, ezért hetes járt. Sigurmansson be is váltotta egy gólra. Mihic azonban szélről tovább növelte a lengyel csapat előnyét, majd a MOL-Pick elvesztette a labdát, és Maszek tört a kapura, góljával 7–3-ra alakult az állás. Pastor időt kért. A szegediek mestere Kaspareket cserélte be Maqueda helyett, a cseh lövését sáncolták.

10. perc: Sego hiába védett, Gebala ellen szabálytalankodtak a szegediek, ami hétméterest jelentett. A büntetőt Daszek értékesítette. Maqueda azonban gyorsan javított, harmadik lövését már a hálóba tűzte. Moya átlövésből szerzett gólja után gyorsan 4–1-re alakulhatott volna az állás, de Toledo először kapufára, majd Mihic Sego kezére dobta a ziccert, maradt a 3–1. Toledo sárgája után Racotea kapott két perces kiállítást. Az emberelőnyt mégsem tudták kihasználni, Sigurmansson vesztette el a labdát. Higgadt passzjáték után Gebala hagyta ki, a túloldalon pedig Bombac szerzett gólt a szétnyíló védelembe törve. 3–2.

5. perc: az első támadás Maqueda lövésével ér véget, a spanyol jobbátlövő dobása a kapufán csattant. Sego szép védéssel kezd. Bánhidi ellen Daszek, a Plock jobbszélsője harcolta ki az első két perces kiállítást és az első hazai találatot is. Az emberhátrány derekán elveszítik a labdát a szegediek, de így sem tudott gólt szerezni emberelőnyből a lengyel csapat. Az első ötperc utolsó mozzanataként Maqueda bombázta közelről Morawskiba.

Előző sztori

Első lépés Köln felé: MOL-Pick Szeged–Wisla Plock

Következő sztori

Szenzációs bravúr! – Magyarország legyőzte a vb-döntős Horvátországot