Sport

Megtette az első lépést Köln felé a MOL-Pick Szeged

Megtette az első lépést Köln felé a MOL-Pick Szeged

2019. március 24., vasárnap
Megtette az első lépést Köln felé a MOL-Pick Szeged

Nem kezdődött jól a MOL-Pick Szegednek a Plock elleni első mérkőzés a férfi kézilabda BL-ben, de a hullámvölgyek után Joan Canellas vezetésével fel tudott állni a szegedi csapat. A párharc első mérkőzését a szegediek 20–22-re nyerték meg. Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged átlövője úgy véli, sürgősen változtatnia kell a csapatnak, hogy szezonbéli reményeiket valóra válthassák.

A mérkőzés után Bánhidi Bence és Bodó Richárd nyilatkozott a Szegedma stábjának:

60. perc:

Canellas megállíthatatlan! Ötödik góljával a legeredményesebb, 18–20-ra vezet a Pick! Sostaric vihette rá a ziccert, de nem tudta bedobni Morawski mellett. A lengyelek ezt góllal büntették. Bánhidit teperték le a lengyelek, a szabaddobás után Canellas adott gólpasszt Baloghnak, újra két góllal megy a MOL-Pick. A szegedi roham hét gólosra növekedett Canellas újabb góljával. Toledo is megszerezte ötödik gólját, a brazil átlövő

20–22-re

módosította az eredményt. Ez egyben a végeredmény kialakulását is jelentette, két gólos előnnyel várhatja a visszavágót jövőhét vasárnap a MOL-Pick Szeged.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

55. perc:

Gaber és Sego kettőse akadályozta meg a lengyeleket az újabb gól szerzésében. Hosszú szegedi támadás után Bodó szerezte meg a harmadik gólját, egy gólra zárkózott fel a MOL-Pick. Óriási fizikális küzdelem után többen is a földön maradtak, majd Bodó vihette rá a ziccert és egyenlített. Gebala eközben összeszedte a második kiállítását. Fantáziátlan lengyel támadás után Bodót ketten fogták közre, a szabaddobás után pedig Canellas lőtt a kapuba. A landolás után a spanyol légiós Morawskit véletlenül fejbe rúgta, Canellas segített neki felállni bocsánatkérések közepette.

50. perc:

Toledo találatával növelték a lengyelek két gólra az előnyüket. Morawski bravúrosan hárította Canellas lövését. A túloldalon Segónak nincs szerencséje, Daszek szedte össze a kipattanó labdát és lőtte a hálóba a horvát kapus mellett. Bodó keze sült el, borzasztóan fontos gólt szerzett a Bombázó,

18–16!

Canellas vétett hihetetlen hibát, az üres kapuba nem tudta bedobni a spanyol.

45. perc:

Bodó harcolt ki emberelőnyt, melyből Canellas volt eredményes. Morawski védte Canellas lövését, majd az emberhátrányból kiegészülve hetest harcoltak ki a lengyelek Sigurmansson ellen. Maszek bedobta a hetest, újra vezet a Plock. Bombac sántikált le a pályáról, Canellast állították vissza a pályára.

16–15.

40. perc:

Balogh tűzte a hálóba a labdát, hiába kapott bele Morawski. Zdrihala lövését Sego tolta a kapufára, ezt követően Bodó bombázta a játékszert a hálóba. 13-13-nál Toledo lövését hárította Sego, a horvát parádésan véd a meccs elejétől. Labdát szereznek a szegediek, Canellas sorozatban a harmadik szegedi gólt szerzi, így 13–14-re vezet a MOL-Pick. Gabert gyűrik a szegedi falban, de nem tudnak vele mit kezdeni a lengyel játékosok, mégis sikerült Moyának kiegyenlíteni. Labdaszerzés után a spanyolnak ismét sikerült gólt szereznie, Canellas és Gaber között bebújva volt eredményes Moya.

35. perc:

Bodó szerzett labdát az első lengyel támadás után, majd az átlövő pattintott passza után Bánhidi dobta a labdát a kapuba. Toledo egyenlítő gólja után Bodó kezéből kapták ki a labdát a lengyelek, amit Sostaric szerzett vissza. Toledo végül ismét gólt szerzett letámadásból, mert Bodó a földön fekve passzolta a labdát a brazil átlövő kezébe. Bombac két védőt is belökött, egyikük esése belemenést is számított, nincs egyenlítő találat ebből a támadásból. Piechowski növeli kettőre a lengyelek előnyét.

13-11.

Félidő:

A statisztika alapján nincs különbség a két csapat között, az egyetlen nagyobb differencia a lövéshatékonyságban látszik. Ebben a kategóriában ugyanis 53 százalékkal teljesített a MOL-Pick, míg a Plock csak 45 százalékkal. Ennek ellenére az állás döntetlen, ami annak köszönhető, hogy a szegediek a lengyel csapat nyílt védekezésével nem tudtak mit kezdeni, a Plock játékosai pedig mindig odaértek a szegedi labdákra az első 15 percben. Ezután Canellas és Kasparek beállítása megváltoztatta a meccs képét, Pastor időkérése után zsinórban öt gólt szereztek a szegediek.

30. perc:

Toledo újra megszerezte a Plocknak a vezetést, majd Zsitnyikov került csillagászati távolságból is nagy hézagba a lengyel védekezésben, mégsem tudott gólt szerezni. Hosszú, kissé esetleges támadás után Canellas parádés passzából szerzett gólt Bánhidi. Az utolsó percben Zdrahala szerezte meg a tizedik lengyel gólt. A félidő utolsó támadásában Canellas lőtt hálószaggató találatot. A csapatok

10–10

-zel fordulhatnak.

25. perc:

Mlakar lövését Sego fogta ki. Racotea összeszedi a második kétpercesét, majd emberelőnyből dobott gólt Sostaric, zsinórban a harmadik szegedit, így 7–6-ra tudott felzárkózni a Pick. Toledo lövését állította meg Sego, majd Canellas passza után Sigurmansson dobta az egyenlítő találat. A Plock ekkor 9 perce nem tudott gólt szerezni. Mlakar vesztette el a labdát, majd Sostaric ziccerből szerzi a nyolcadok gólt, először vezet a 24. percben a MOL-Pick. Krajewski gólját veszik el a bírók, a lengyel a vonalra lépett. Viszont a Plock megszerezte a labdát, és Krajewski korrigált, így lett

8-8

a félidő végjátéka előtt.

20. perc:

Továbbra is kitartott a lengyelek higgadt játéka egészen addig, míg Canellas csente el a rosszul időzített passzt. A ziccert Bánhidi dobhatta rá, de mellé. Sego hárította Moya lövését, majd a Bombac-Bánhidi összjátékból megszületett a negyedik szegedi találat. A 19. percben végre olajozott támadást tudott vezetni a MOL-Pick, Bombac hát mögötti passza után Sostaric szerzett gólt, a Plock edzője, Xavier Sabaté időt is kért.

15. perc:

Gebala volt eredményes a lengyelek hosszú támadása után, majd Sostaric lövését hárította Morawski. Gebala ismét gólt dobott, így 5–2-re módosult az eredmény. Maquedát lökte a földre Toledo, ezért hetes járt. Sigurmansson be is váltotta egy gólra. Mihic azonban szélről tovább növelte a lengyel csapat előnyét, majd a MOL-Pick elvesztette a labdát, és Maszek tört a kapura, góljával 7–3-ra alakult az állás. Pastor időt kért. A szegediek mestere Kaspareket cserélte be Maqueda helyett, a cseh lövését sáncolták.

10. perc:

Sego hiába védett, Gebala ellen szabálytalankodtak a szegediek, ami hétméterest jelentett. A büntetőt Daszek értékesítette. Maqueda azonban gyorsan javított, harmadik lövését már a hálóba tűzte. Moya átlövésből szerzett gólja után gyorsan 4–1-re alakulhatott volna az állás, de Toledo először kapufára, majd Mihic Sego kezére dobta a ziccert, maradt a 3–1. Toledo sárgája után Racotea kapott két perces kiállítást. Az emberelőnyt mégsem tudták kihasználni, Sigurmansson vesztette el a labdát. Higgadt passzjáték után Gebala hagyta ki, a túloldalon pedig Bombac szerzett gólt a szétnyíló védelembe törve.

3–2.

5. perc:

az első támadás Maqueda lövésével ér véget, a spanyol jobbátlövő dobása a kapufán csattant. Sego szép védéssel kezd. Bánhidi ellen Daszek, a Plock jobbszélsője harcolta ki az első két perces kiállítást és az első hazai találatot is. Az emberhátrány derekán elveszítik a labdát a szegediek, de így sem tudott gólt szerezni emberelőnyből a lengyel csapat. Az első ötperc utolsó mozzanataként Maqueda bombázta közelről Morawskiba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.