Sport

Tudják hol a hiba és sürgősen javítani szeretnék

Tudják hol a hiba és sürgősen javítani szeretnék

2019. március 25., hétfő
Tudják hol a hiba és sürgősen javítani szeretnék
Bár nyert a Plock ellen, nem lehet nyugodt a MOL-Pick Szeged a BL nyolcadöntő első mérkőzése után. Nem is elsősorban a visszavágó miatt lehetnek nyugtalanok, hanem inkább az azt követő, jóval nehezebb meccsek miatt. Játékos és edző is jogosan mondja: sürgősen változtatni kell.

Szembetűnő, hogy ameddig ősszel a közel tökéletes védekezés mellett precíz támadásokkal nyert meccseket a Szeged, addig tavasszal a védekezés hellyel-közzel rendben van, viszont a támadás döcög. A Veszprém és a Plock ellen is a hajrában tudták a maguk javára fordítani az eredményt és ehhez semmi más nem kellett, csupán összeszedett és pontos támadás. A végjáték rendben van, és ez az egész tavaszi szezonban rendben is volt, de az elején van még mit csiszolni.

Vissza kell hozni a csapatjátékot

"Mi tettük nehézzé a győzelmünket és megint ott volt a gond, hogy nem úgy játszunk, ahogy azt megbeszéltük, így pedig nagyon nehéz. Egyénileg nem fogunk tudni meccseket nyerni, sokkal több és jobb csapatjáték kell a sikerhez"- summázott a meccs után Marko Krivokapics másodedző. Nem véletlen a kritika. A lengyelországi összecsapáson rengeteget hiba csúszott a támadásba. Már a Veszprém elleni rangadón is szokatlanul feszültnek és idegesnek tűntek a játékosok, ami rányomta a bélyegét a játékra. Szerencsére most is akadtak nyerőemberek, így az első félidőben Mario Sostaric jó szériája, majd a végjátékban Joan Canellas klasszismegoldásai zökkentették át a csapatot a holtponton. De ezek az egyéni remeklések mit sem érnek, ha fennmaradó időben is jobbára az egyéni teljesítményben keresik a játékosok a megoldásokat. "Biztos vagyok benne, hogy mi ilyen rossz meccset nem fogunk játszani többet- nem a bajnokságban, hanem ameddig mi ülünk a kispadon."- jelentette ki Krivokapics. A másodedző hozzátette, hogy a BL-ben minden csapatnak akad mérkőzésen belüli rosszabb periódusa, így döntő lehet, hogy ki tudja kevesebb hibával, és stabil játékkal lehozni a találkozókat. A Veszprém ellen egyértelműen az döntött, hogy a Szegednek az utolsó 10 percre összeállt a támadójátéka, a védekezése erős maradt és ehhez még egy remek kapusteljesítmény is társult. A Plock ellen ebből a védekezés és a kapusteljesítmény maradt, de a támadás főképp az első 20 percben "nem működött".

Megengedhetetlen ennyi hiba

Nem Plockban okozott először gondot a gyenge kezdés. A Tatabánya elleni bajnokin Az első szegedi gólt hosszú gólcsend követte és a Bányász már 5-1-re vezetett, amikor egy időkéréssel rendezte a sorokat Juan Carlos Pastor. Hogy a vezetőedző érzi és látja a problémát azt a vasárnapi BL mérkőzésen is tapasztalhattuk- már a félidő felénél kikérte az első idejét és újra megtalálta a megoldást a problémára. Gyanítható, hogy egyik alkalommal sem mondott merőben mást mint a meccs előtt, így még inkább érthetetlen a gyenge kezdés. De a játékosok is érzik ezt. "Katasztrofálisan kezdtük a meccset, talán soha ilyen rosszul nem nyitottunk mint most."- értékelt a lefújás után Bánhidi Bence. A válogatott beálló úgy érzi, hogy a koncentráció hiányzott a csapatból és rendre a rossz megoldásokat választották egy-egy akción belül. Ennél kritikusabb volt Bodó Richárd. "Katasztrofálisan kezdtünk és katasztrofálisan folytattuk a meccset támadásban. Ezen a szinten megengedhetetlen, hogy 20 perc alatt 4 gólt dobjunk. A védekezésünkkel és a kapusteljesítménnyel nyertük a meccset. Újra csapatként kell dolgozzunk támadásban is, másképp nem tudjuk elérni a céljainkat." Azt mindkét játékos hangsúlyozta, hogy sürgősen változtatniuk kell, mert a Plocknál csak nehezebb ellenfelek jönnek sorban. "A lengyelek az előző körben a Silkeborg ellen megmutatták, hogy képesek a csodára, így a visszavágót sem vehetjük félvállról, majd a papírforma szerint a kupadöntőbe jutva a Veszprémmel találkozunk és jön a Vardar, akik idegenben nagyon elverték a Zágrábot. Nem engedhetünk meg magunknak olyan hibákat, mint Plock ellen, mert hiába tettünk meg mindent a céljainkért, egy rossz meccskezdéssel elúszhat az egész éves munkák."- tette hozzá Bodó Richárd.

A MOL Pick Szeged hétfő délután érkezik haza Plockból, lesz idejük "átrágni" újra a taktikát, mivel ezen a héten csak a visszavágóra kell készülniük- persze nem tévesztve szem elől a tavasz többi feladatát sem.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.