Írjon nekünk

Sport

Tudják hol a hiba és sürgősen javítani szeretnék

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Bár nyert a Plock ellen, nem lehet nyugodt a MOL-Pick Szeged a BL nyolcadöntő első mérkőzése után. Nem is elsősorban a visszavágó miatt lehetnek nyugtalanok, hanem inkább az azt követő, jóval nehezebb meccsek miatt. Játékos és edző is jogosan mondja: sürgősen változtatni kell.

Szembetűnő, hogy ameddig ősszel a közel tökéletes védekezés mellett precíz támadásokkal nyert meccseket a Szeged, addig tavasszal a védekezés hellyel-közzel rendben van, viszont a támadás döcög. A Veszprém és a Plock ellen is a hajrában tudták a maguk javára fordítani az eredményt és ehhez semmi más nem kellett, csupán összeszedett és pontos támadás. A végjáték rendben van, és ez az egész tavaszi szezonban rendben is volt, de az elején van még mit csiszolni.

Vissza kell hozni a csapatjátékot

“Mi tettük nehézzé a győzelmünket és megint ott volt a gond, hogy nem úgy játszunk, ahogy azt megbeszéltük, így pedig nagyon nehéz. Egyénileg nem fogunk tudni meccseket nyerni, sokkal több és jobb csapatjáték kell a sikerhez”- summázott a meccs után Marko Krivokapics másodedző.

Nem véletlen a kritika. A lengyelországi összecsapáson rengeteget hiba csúszott a támadásba. Már a Veszprém elleni rangadón is szokatlanul feszültnek és idegesnek tűntek a játékosok, ami rányomta a bélyegét a játékra. Szerencsére most is akadtak nyerőemberek, így az első félidőben Mario Sostaric jó szériája, majd a végjátékban Joan Canellas klasszismegoldásai zökkentették át a csapatot a holtponton. De ezek az egyéni remeklések mit sem érnek, ha fennmaradó időben is jobbára az egyéni teljesítményben keresik a játékosok a megoldásokat.

“Biztos vagyok benne, hogy mi ilyen rossz meccset nem fogunk játszani többet- nem a bajnokságban, hanem ameddig mi ülünk a kispadon.”- jelentette ki Krivokapics. A másodedző hozzátette, hogy a BL-ben minden csapatnak akad mérkőzésen belüli rosszabb periódusa, így döntő lehet, hogy ki tudja kevesebb hibával, és stabil játékkal lehozni a találkozókat.

A Veszprém ellen egyértelműen az döntött, hogy a Szegednek az utolsó 10 percre összeállt a támadójátéka, a védekezése erős maradt és ehhez még egy remek kapusteljesítmény is társult. A Plock ellen ebből a védekezés és a kapusteljesítmény maradt, de a támadás főképp az első 20 percben “nem működött”.

Megengedhetetlen ennyi hiba

Nem Plockban okozott először gondot a gyenge kezdés. A Tatabánya elleni bajnokin Az első szegedi gólt hosszú gólcsend követte és a Bányász már 5-1-re vezetett, amikor egy időkéréssel rendezte a sorokat Juan Carlos Pastor. Hogy a vezetőedző érzi és látja a problémát azt a vasárnapi BL mérkőzésen is tapasztalhattuk- már a félidő felénél kikérte az első idejét és újra megtalálta a megoldást a problémára. Gyanítható, hogy egyik alkalommal sem mondott merőben mást mint a meccs előtt, így még inkább érthetetlen a gyenge kezdés. De a játékosok is érzik ezt.

“Katasztrofálisan kezdtük a meccset, talán soha ilyen rosszul nem nyitottunk mint most.”- értékelt a lefújás után Bánhidi Bence. A válogatott beálló úgy érzi, hogy a koncentráció hiányzott a csapatból és rendre a rossz megoldásokat választották egy-egy akción belül. Ennél kritikusabb volt Bodó Richárd. “Katasztrofálisan kezdtünk és katasztrofálisan folytattuk a meccset támadásban. Ezen a szinten megengedhetetlen, hogy 20 perc alatt 4 gólt dobjunk. A védekezésünkkel és a kapusteljesítménnyel nyertük a meccset. Újra csapatként kell dolgozzunk támadásban is, másképp nem tudjuk elérni a céljainkat.”

Azt mindkét játékos hangsúlyozta, hogy sürgősen változtatniuk kell, mert a Plocknál csak nehezebb ellenfelek jönnek sorban. “A lengyelek az előző körben a Silkeborg ellen megmutatták, hogy képesek a csodára, így a visszavágót sem vehetjük félvállról, majd a papírforma szerint a kupadöntőbe jutva a Veszprémmel találkozunk és jön a Vardar, akik idegenben nagyon elverték a Zágrábot. Nem engedhetünk meg magunknak olyan hibákat, mint Plock ellen, mert hiába tettünk meg mindent a céljainkért, egy rossz meccskezdéssel elúszhat az egész éves munkák.”- tette hozzá Bodó Richárd.

A MOL Pick Szeged hétfő délután érkezik haza Plockból, lesz idejük “átrágni” újra a taktikát, mivel ezen a héten csak a visszavágóra kell készülniük- persze nem tévesztve szem elől a tavasz többi feladatát sem.

 

 

Kommentek

Sport

Két arany és egy ezüst a csütörtök délelőtti kajak-kenu döntőkben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A magyarok két arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek a csütörtök délelőtti négy 500 méteres döntőben a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében. Győzött a női kenupáros és a női kajaknégyes, Kozák Danuta pedig második lett kajak egyesben. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Görög és szerb játékossal erősített a pólócsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Aggelos Foskolos az első görög vízilabdázó aki Szegedre igazolt.

Tovább olvasom

Sport

Ezek voltak a SZEOL legemlékezetesebb meccsei – videók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Összegyűjtöttük a kék-feketék öt legemlékezetesebb összecsapását.

Tovább olvasom

Aktuál