Közélet

Máris letaroltak egy autót Tápén

Máris letaroltak egy autót Tápén

2019. március 28., csütörtök
Máris letaroltak egy autót Tápén

Pedig még a várható közlekedési káoszt kialakító Irinyi János utcai útlezárás hetekre van. A tápéiak eddig is háborogtak a forgalomkorlátozás miatt, most egy daru okozott felfordulást az érintett útszakaszon.

"Hosszú sor várt, hogy tovább tudjon haladni. Láttuk, hogy elöl egy óriási munkagép próbál előrébb jutni, de teljesen megbénult a forgalom. Egyszer csak nagy zajt hallottunk, akkor tudtuk, hogy valaki pórul járt" – számolt be olvasónk a csütörtök reggeli Irinyi János utcai káoszról. Olvasónk elmondása szerint egy kocsi oldalát sikerült "leradíroznia" az óriási munkagépnek.

Ez a daru okozta a felfordulást. Fotó: Facebook

A Tápéra vezető utat várhatóan áprilisban zárják le három hétre –

Szécsényi Rózsa szerint ennek a pontos részleteiről egyelőre nem tudni

–, ez verte ki a biztosítékot a városrész lakói között.

“Legalább négy kilométeres kerülővel kell kalkulálnom, csak az oda irányba mindennap” – háborgott Mózes Sándor Szécsényi Rózsa és Szénási Róbert önkormányzati képviselők közleménye nyomán.

"Ettől féltünk. És még le sem zárták az utat, mi lesz akkor Tápén?

Be fog dugulni az egész, mert mindenki a lehető leggyorsabban szeretne a belvárosba érni. Jó lenne tudni azt is, hogy hol fognak kerülni a tápéi tömegközlekedési eszközök is, hiszen azt célszerű lenne elkerülni, hogy a buszok beragadjanak, mert őket aztán végtelenül nehéz kikerülni" – mondta egy tápéi olvasónk.

Ezen a területen szélesítik majd ki a csatorna medrét. Fotó: Kovács Ferenc

Heves vitát generált a közösségi oldal egy, a városrész lakóinak fenntartott csoportjában is a téma.

"Olvastam, hogy kenuval kell majd közlekedni.

Lehet, hogy tényleg vízre kell majd szállni a saját testi és idegrendszeri épségünk érdekében" – viccelődött Váradi Szilveszter.

"Világos, hogy valamilyen kompromisszumot kell kialakítani, de eddig egyáltalán nem úgy tűnik, hogy zökkenőmentesen zajlik majd ez az egész. Komoly változás lesz ez arra a pár hétre, amíg lezárják az Irinyit, ezért nagyon készülni kéne rá, hogy a legkevésbé botrányosan alakuljanak a dolgok. Szerintem mindenki higgadtabb lenne, ha az útlezárás részleteit ismernénk" – összegezte. Az útlezárásra azért van szükség, mert az Etelka sori uszoda felépítéséhez fel kell újítani a közeli Szillér-Baktó-Fertői főcsatornát. "Nem örülünk neki, de mit tudunk csinálni? Ha le kell zárni, akkor le kell zárni. Reménykedünk abban, hogy jól megszervezik és ésszerű kerülőútvonalakon tudunk majd türelemmel közlekedni" – mondta Rita.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.