Közélet

Kenuval közlekedhetnek a tápéiak? – Káosztól tartanak a városrész lakói

Kenuval közlekedhetnek a tápéiak? – Káosztól tartanak a városrész lakói

2019. március 26., kedd
Kenuval közlekedhetnek a tápéiak? – Káosztól tartanak a városrész lakói

Megbéníthatja Tápé közlekedését a múlthéten bejelentett három hetes útlezárás. A városrész lakói úgy látják, a tápéi tömegközlekedés pontatlansága tovább nőhet. Van olyan lakos, aki felvetette, hogy kenuval kéne közlekedni az Irinyi János utca lezárása idejéig.

Óriási kommentáradatot generált a hétvégén megjelent cikkünk a tápéi Irinyi János utca áprilisra és májusra tervezett útlezárásáról. Erre az épülő Etelka sori uszodához szükséges csatornafelújítás miatt van szükség, az érintett területen az erdős részt a múlthéten tarolták le. A munkálatok során a Szillér-Baktó-Fertői főcsatorna kapacitását a mostani duplájára, azaz három köbméterre növelik, valamint termálvizes rendszer kialakítását tervezik, mely csurgalékvize a főcsatornát terhelheti a későbbiekben. A hozzászólók többségét az háborította fel, hogy hetekre lezárják a városrészbe vezető Irinyi János utcát. Ezt Szécsényi Rózsa és Szénási Róbert közleményben jelentette be.

Ahogy a fenti hozzászólásból is látszik, részben a tápéi lakosok és az önkormányzat közötti egyeztetés hiányát tartották problémásnak a hozzászólók. Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő a hozzászólások között próbálta meg csillapítani a kedélyeket.

A többséget az aggasztja, hogy hogyan alakul a városrész közlekedése ebben a három hétben. Van, aki attól fél, hogy napi négy kilométeres kerülővel kell számolnia az Irinyi lezárása miatt. Más a tömegközlekedést félti. "Reméljük, hogy az új 73-as, 73Y útvonalakat hamar megadják" – írta az egyik tápéi lakos.

Mivel a projekt kapcsán a legutóbbi részletek már több mint egy évesek, így a pontos információk közlése érdekében az önkormányzatot kerestük meg, hogy ez által segítsék a szegediek és a tápéiak tájékoztatását, azonban kérdéseinkre a mai napig nem válaszoltak. Ezt továbbra is várjuk, amint megérkeznek a friss információk, közöljük őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.