Kenuval közlekedhetnek a tápéiak? – Káosztól tartanak a városrész lakói

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megbéníthatja Tápé közlekedését a múlthéten bejelentett három hetes útlezárás. A városrész lakói úgy látják, a tápéi tömegközlekedés pontatlansága tovább nőhet. Van olyan lakos, aki felvetette, hogy kenuval kéne közlekedni az Irinyi János utca lezárása idejéig.

Óriási kommentáradatot generált a hétvégén megjelent cikkünk a tápéi Irinyi János utca áprilisra és májusra tervezett útlezárásáról. Erre az épülő Etelka sori uszodához szükséges csatornafelújítás miatt van szükség, az érintett területen az erdős részt a múlthéten tarolták le. A munkálatok során a Szillér-Baktó-Fertői főcsatorna kapacitását a mostani duplájára, azaz három köbméterre növelik, valamint termálvizes rendszer kialakítását tervezik, mely csurgalékvize a főcsatornát terhelheti a későbbiekben.

A hozzászólók többségét az háborította fel, hogy hetekre lezárják a városrészbe vezető Irinyi János utcát. Ezt Szécsényi Rózsa és Szénási Róbert közleményben jelentette be.

Ahogy a fenti hozzászólásból is látszik, részben a tápéi lakosok és az önkormányzat közötti egyeztetés hiányát tartották problémásnak a hozzászólók. Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő a hozzászólások között próbálta meg csillapítani a kedélyeket.

A többséget az aggasztja, hogy hogyan alakul a városrész közlekedése ebben a három hétben. Van, aki attól fél, hogy napi négy kilométeres kerülővel kell számolnia az Irinyi lezárása miatt. Más a tömegközlekedést félti. “Reméljük, hogy az új 73-as, 73Y útvonalakat hamar megadják” – írta az egyik tápéi lakos.

Mivel a projekt kapcsán a legutóbbi részletek már több mint egy évesek, így a pontos információk közlése érdekében az önkormányzatot kerestük meg, hogy ez által segítsék a szegediek és a tápéiak tájékoztatását, azonban kérdéseinkre a mai napig nem válaszoltak. Ezt továbbra is várjuk, amint megérkeznek a friss információk, közöljük őket.

Előző sztori

Soós Imre-díjat kapott Menczel Andrea, a Nemzeti művésze

Következő sztori

Baranyi szerint ezt a házat újították fel Ujhelyinek 30-40 millióért