/

Nagy bajba kerül az, akire hirtelen tör rá a szükség Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tombol a nyári turista szezon, tele a város programokkal és emberekkel, egyetlen apró szépséghiba van csak: szinte sehol nem lehet nyilvános vécét találni. Legalábbis olyat, ami nyitva is lenne.  

A szegedi önkormányzat szerint minden a legnagyobb rendben van a nyilvános illemhelyekkel kapcsolatban, a turista és a városlakó azonban nem ezt mondja. Míg a városvezetés szerint számos lehetőség adott, a Károlyi utcán, a Mars téri piacon, a buszpályaudvaron, a Szent István téren, az Indóház téren, valamint az Aradi Vértanúk terén, ha valakire rátör a szükség Szegeden; az egyszeri belvárosi sétálgatónak szinte be kell könyörögnie magát valamelyik vendéglátóhelyre, ha hirtelen akad kis- vagy nagydolga.

A Szegedma tapasztalata az, hogy az egyetlen folyamatosan nyitva tartó WC a Károlyi utcán van, illetve az Aradi téren található három toi-toi, amiből az egyiket a személyzet használhatja. A többi vagy zárva van, vagy éppen nincs ott senki, aki be tudná engedni az embert.

 

 

Az Aradi tér másik oldalán található nyilvános illemhely WC-s nénije épp szabadságon van, tehát azt is zárva találtuk. A Szabadtéri WC-je pedig csak akkor van nyitva, ha előadás van. A Roosevelt téren teljesen használható az épület erre a célra, de jelenleg nincs cég, ami üzemeltetné.

Az önkormányzat szerint a Mars téri piacon is van vécé, ami hajnali 5 és 18 óra között használható. A buszpályaudvar épületében is üzemel nyilvános illemhely, a buszállomás nyitvatartási idejében, és persze az Indóház téri MÁV épületben is.

Az Aradi vértanúk terén lévő illemhelyet is magában foglaló épület tulajdonosa az épületben büfét üzemeltet. A büfé nyitvatartási idejében használható az illemhely – közölte az önkormányzat.

Hogy nincs minden teljesen rendben a nyilvános illemhelyekkel kapcsolatban Szegeden, azt mutatja az is, hogy az önkormányzat hat, ma még nem létező vécé kialakítását tervezi – valamikor a jövőben.

Ezek a Kiskundorozsmai piacon, az újszegedi Ligetben, az Aradi vértanúk terén, a Deák Ferenc u. 21.-ben, valamint a Belvárosi híd alatti vendéglátóhelyen lennének – az ígéretek szerint.

180713b_Karolyi_utca_vs
180713c_Karolyi_utca_vs
180713b_Dom_ter_vs
180713b_Indohaz_vs
180713b_Bus_vs
180713_Roosevelt_ter_vs
180713_Szt Istvan_vs
180713_Mars__ter_vs
180713_Karolyi_utca_vs
180713_Dom_ter_vs
180713_Indohaz_vs
180713_Bus_vs
180713_Aradi_ter_vs
180713_Aradi_haburger_vs
Előző sztori

A nándorfehérvári diadalra emlékeznek Szegeden

Következő sztori

Szegeden kerül újra rendőrök elé a Viszkis