Közélet

Jó Reggelt Szeged! - A galamboktól tartanak a vendéglátósok

Jó Reggelt Szeged! - A galamboktól tartanak a vendéglátósok

2019. március 5., kedd
Jó Reggelt Szeged! - A galamboktól tartanak a vendéglátósok

A szegedi vendéglátóhelyek előkertjeinek száma a hőfokkal együtt arányosan növekszik. A napfény városában a Kárász utcai teraszok folyamatosan megtelnek, az idilli képbe csak a galambok piszkíthatnak bele.

“Harmadjára tervezzük bérelni az üzlet előtti teraszt” – jelentette ki az egyik belvárosi kocsma üzletvezetője. “Nagyon szeretik a vendégek, ráadásul szezononként kerül körülbelül 20 ezer forintba. Ehhez képest a befektetés jócskán megtérül” – magyarázta.

“Csak annyi gond van, hogy rengeteg a galamb és összepiszkítják a területet”

– említette. Százhatvanöt évvel ezelőtt, 1854. március 4-én adták át a Cegléd-Szeged-Temesvár vasútvonal Cegléd és Szeged közti szakaszát. Ezzel egy új fejezet kezdődött a szegedi közlekedés életében.Egy 1854-es menetrend szerint, a vonatok tíz óra alatt tették meg a Szeged-Pest viszonylatot.

Múltidéző sorozatunk következő részét itt olvashatják.

A szegedi levegőben sokkal hamarabb jelentek meg azok a pollenek,

amelyekre az allergiások zöme csak sokkal később számít. Az érzékenyeknek azt tanácsolják, hogy keveset mozogjanak a szabadban, és többet cseréljenek ruhát. Elkezdték a Szentháromság utca nagykörúton kívül eső szakaszának zöldítését.

Itt pótolják a Tarjánban kivágott fákat.

Azonban ez óriási hangzavarral jár – vélik a környékbeliek.

Hétfőn reggel elhunyt a Prodigy énekese

. Keith Flint 49 éves korában hunyt el. A SZIN sztárfellépői között jelentették be februárban a The Prodigyt, akik új lemezükkel érkeznek Magyarországra.

Az énekest az otthonában eszméletlenül találták.Mentőt hívtak hozzá, de a helyszínen halottnak nyilvánították.A halál okairól azt írja az együttes, hogy öngyilkos lett a frontemberük. Arról, hogy mi lesz a SZIN-re tervezett fellépésükkel, egyelőre nem tudni információt. Itt a naptári tavasz, de még ehhez képest is szokatlan meleget érezhetünk néhány napja, és ez a következő hetekben is így lesz.

Nagyjából 10 fokkal van melegebb, mint a megszokott,

február utolsó napján még a meleg rekord is megdőlt Szegeden. Akövetkező két hétben átlag feletti hőmérsékletre, és ezzel együtt az érzékenyek fejfájásra, ízületi bántalmakra számíthatnak,

és a tavaszi fáradság jeleit is tapasztalhatjuk magunkon.

Kedden hidegfronti hatás érvényesül.

Az arra érzékenyek körében sokaknál jelentkezhet fejfájás, fokozódik a görcshajlam, a markáns változás pedig az egészséges szervezetet is megviseli. A szívbetegek különösen veszélyeztettek, a változékony időben pedig rosszullét, légszomj is jelentkezhet. A keringési betegségekkel küzdők állapota is romolhat.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.