Meteor

Esélye sincs a télnek, hogy visszatérjen Szegedre

Esélye sincs a télnek, hogy visszatérjen Szegedre

2019. március 4., hétfő
Esélye sincs a télnek, hogy visszatérjen Szegedre

Itt a naptári tavasz, de még ehhez képest is szokatlan meleget érezhetünk néhány napja, és ez a következő hetekben is így lesz. Nagyjából 10 fokkal van melegebb, mint a megszokott, február utolsó napján még a meleg rekord is megdőlt Szegeden.

Nem csak a Dél-Alföldön, de az egész országban magasabb hőmérsékleti értékeket mértek az elmúlt napokban, mint ami elvárható a meteorológiai télből kilépve. Sárváron pénteken, 23,5 fokot mértek, ez 12 fokkal több, mint a megszokott. „ Ameddig a meteorológus szeme ellát, ami a következő két hét, azt tudom mondani, hogy semmiféle hideg betörés, vagy télies fordulat nem várható az időjárásban.„ – tájékoztatott Tóth Tamás, meteorológus, a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium munkatársa.

A 19-20 fokos nappali hőmérséklet mellett erősebb légmozgásra kell majd számítani Szegeden a napokban. Riasztást a Dél-Alföld nem kapott, az ország más területei igen, ott viharossá is fokozódhat a szél.

Tehát a következő két hétben átlag feletti hőmérsékletre, és ezzel együtt az érzékenyek fejfájásra, ízületi bántalmakra számíthatnak,

és a tavaszi fáradság jeleit is tapasztalhatjuk magunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.