Esélye sincs a télnek, hogy visszatérjen Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Itt a naptári tavasz, de még ehhez képest is szokatlan meleget érezhetünk néhány napja, és ez a következő hetekben is így lesz. Nagyjából 10 fokkal van melegebb, mint a megszokott, február utolsó napján még a meleg rekord is megdőlt Szegeden.

Nem csak a Dél-Alföldön, de az egész országban magasabb hőmérsékleti értékeket mértek az elmúlt napokban, mint ami elvárható a meteorológiai télből kilépve. Sárváron pénteken, 23,5 fokot mértek, ez 12 fokkal több, mint a megszokott.

„ Ameddig a meteorológus szeme ellát, ami a következő két hét, azt tudom mondani, hogy semmiféle hideg betörés, vagy télies fordulat nem várható az időjárásban.„ – tájékoztatott Tóth Tamás, meteorológus, a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium munkatársa.

A 19-20 fokos nappali hőmérséklet mellett erősebb légmozgásra kell majd számítani Szegeden a napokban. Riasztást a Dél-Alföld nem kapott, az ország más területei igen, ott viharossá is fokozódhat a szél.

Tehát a következő két hétben átlag feletti hőmérsékletre, és ezzel együtt az érzékenyek fejfájásra, ízületi bántalmakra számíthatnak, és a tavaszi fáradság jeleit is tapasztalhatjuk magunkon.

Előző sztori

Múltidéző 30. rész: 165 éve érte el a vasút Szegedet

Következő sztori

Öngyilkos lett a The Prodigy frontembere