Közélet

Kicsi, drága, de a szegedieké – középszerűnek ígérkezik az idei SZIN

Kicsi, drága, de a szegedieké – középszerűnek ígérkezik az idei SZIN

2019. február 16., szombat
Kicsi, drága, de a szegedieké – középszerűnek ígérkezik az idei SZIN

Habár a napokban bejelentették Alvaro Solert, további három sztárfellépőről is kiderült, hogy újra láthatja őket a szegedi publikum augusztus végén. Azt már ősz óta lehet tudni, hogy elszálltak a helyi fesztivál bérletárai, de mit kapnak ezért, akik vesznek jegyet?

A spanyol énekesen kívül február 8-án bejelentették, hogy a SZIN-en 2012 óta minden évben fellépő Punnany Massif, ahogy a 2015 óta ugyancsak minden évben koncertező Halott Pénzt, illetve a 2010 óta szinte minden évben feltűnő Vad Fruttik is koncertezik. Korábban a Clean Banditet, a tavaly a Dóm téren ingyen koncertet adó Rúzsa Magdit, a Follow The Flowt, valamint az Anna and the Barbiest jelentették be.

"Biztosan nem fogok rá jegyet venni. Máshol olyan világsztárokat láthatok, akiket tényleg érdemes élőben megnézni, inkább elmegyek a Voltra vagy a Soundra, mindkettő jónak ígérkezik" – magyarázta Bende Zsolt. A fiatal már a tavalyi SZIN-re sem ment el.

"Valamikor a 2010-es évek elején kezdett el nagyon erősen csökkenni a színvonal" – állítja. "Mindenki emlékszik rá, amikor volt olyan SZIN, hogy nulla külföldi fellépőt lehetett látni a színpadokon" – idézte fel. 2013-ban valóban egy külföldi koncert sem volt a Szegedi Ifjúsági Napokon.

"Régen igazán színvonalas fesztiválra lehetett elmenni egészen kedvező áron. Ma már a fellépők sem jönnek el" – utalt Sean Paulra Hegyi Barbara, aki kifejezetten a jamaicai sztár showjára lett volna kíváncsi tavaly augusztusban, azonban

a fellépést lemondták

. Mások a Pet Shop Boys

hakniján

buktak ki, ráadásul a brit duó

duplagázsiért

jött el a fesztiválra. Most 20 ezer forintért lehet bérletet váltani a fesztiválra, pedig még csak nyolc fellépőt jelentettek be. Következő négyet hétfőn jelentenek be és ha az eddigi nevekből indulunk ki, akkor a Brainz, az Irie Maffia, a Wellhello, Majka, a Quimby és a 30Y közül bárki sorra kerülhet.

És az árak folyamatosan emelkednek a fesztivál kezdetéig 26 ezer forintig, majd a fesztivál első napjától 30 ezer forintért lehet bérletet váltani.

Ezzel szemben például a Volt Fesztiválon máris impozáns lineupról olvasni. Sopronban ugyanis a teljesség igénye nélkül nyáron koncertezik a Black Eyed Peas, Slash, a Slipknot, Parov Stelar, a Papa Roach, a Cypress Hill, Robin Schulz és még rengeteg külföldi fellépő. A Volt-bérlet április közepéig 35 ezer forintba kerül, majd 42 ezernél áll meg a fesztivál kezdete előtt két héttel. A zamárdi Balaton Soundra magyar fellépőket még be sem jelentettek. A magyar tenger partján óriási sztárparádéval készülnek, az elektronikus zene nagyágyúi szolgáltatják a zenét majd. Armin Van Buuren, a The Chainsmokers, J Balvin, DJ Snake, Marshmello, valamint a rap műfaj rajongóinak kedvezve Future, illetve G-Eazy is koncertezik, de a sort még lehetne folytatni. Ez a lineup már a bérletárakon is látszik, hiszen itt az öt napra szóló elővételes bérlet 69 ezer forintba kerül. Európa egyik legszínvonalasabb fesztiválján, a Szigeten idén is elképesztő lineuppal várják a bulizni vágyókat. Először Ed Sheerannel és a Foo Fightersszel robbantották az országos sajtót a szervezők, de a héten bejelentették, hogy a világsztár Post Malone is koncertezik a fesztiválon. A hét napos fesztiválra a bérlet iszonyú drága, 100 ezer forint, de ez az ára annak, hogy a világ könnyűzenéjének élvonala koncertezik a fővárosban. A kedvezőbb árfekvésű fesztiválok közül a mezőtúri East Festre még senkit sem jelentettek be, de azt már lehet tudni, hogy itt legfeljebb 15 ezer forintba kerülnek a bérletek. A 4 napos, erősen elektronikus zenei központú, a Soundhoz és a Strand Fesztiválhoz hasonlóan zamárdiban tartott B my Lake idei lineupjáról még szintén nem tudni semmit, de 28 ezerbe kerül a bérlet elővételben. De az öt napon át tartó Strand Fesztiválról már lehet tudni, hogy a Bastille és Jason Derulo is fellép, a bérletet pedig 33 ezer forintért adják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.