Közélet

Nevetséges mértékben nőnek a SZIN bérletárak

Nevetséges mértékben nőnek a SZIN bérletárak

2018. november 3., szombat
Nevetséges mértékben nőnek a SZIN bérletárak

A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) szervezői már a héten meghirdették, hogy mennyibe kerülnek a bérletek, hiszen az early bird jegyeket már elkezdték árusítani. Pár éve az egyszerű elővételes bérlet került annyiba, mint most a korai akciós.

Az után, hogy a SZIN szervezői Sean Paullal a főbb fellépők közt hirdették az augusztusban 50. éves fesztivált, a jövő évi rendezvényre már most elkérnének annyi pénzt, amennyit kevesebb mint öt éve sima elővételes bérletért kellett kifizetni. A különbséget főleg az jelenti, hogy a fellépők listája évek óta nem javult túlságosan – az idei nagy durranás a két nagyszínpad volt, ezek közül a gigászi méretűt vélhetően pont a jamaicai sztárnak húzták fel, aki végül el sem jött

térdsérülése

miatt. Most a SZIN szervezői úgy szabták meg a díjakat, hogy 17 ezer forintba kerül az early bird jegy, amiért egyelőre csak annyit kaptak a bérletesek, hogy pénteken elmehettek az IH-ba a SZIN50 díjátadó gálára, ahol fellépett Majka, de egy fellépőt sem jelentettek be. Egy kommentelő viccesen megjegyezte, hogy early bird jegyeket árulnak, de a SZIN-ezni vágyók az árak láttán angry birddé lettek.

A fesztivál Facebook-oldalán több kommentelő nevetségesnek titulálta az emelést, mások meg egyszerűen bejelentették, hogy akkor más rendezvényre mennek inkább jövőnyáron.

A szervezők persze büszkén hirdetik, hogy rohamtempóban kapkodták el az early bird bérleteket, de aki mindenképp ott akar lenni, az jobb ha kapkod, mert most még a későbbiekhez képest viszonylag olcsón mérik a bérletet. Szilveszterig csak egy ezressel drágul a tikett, de a fesztivál nyitányáig fokozatosan 27 ezer forintra emelik az árat – csak reménykedhetünk, hogy valóban nagy neveket hoznak el ezért a pénzért és képesek is lesznek eljönni, nem az ezredjére kikoptatott lineuppal próbálják meg a partfürdőre csábítani a szegedieket. Aki mégis lemarad az elővételes "kedvezményekről", az nagyon rosszul jár: 30 ezer forintot kérnek majd el helyben a bérletekért.

Van jobb is ebben az árkategóriában

A leginkább középszerűségéről és a

duplagázsiért

haknizó

Pet Shop Boysról emlékezetessé vált jubileumi SZIN-re elővételesen 20 ezer forintért lehetett bérletet venni, míg a helyszínen 26 ezer forintot kértek el. A pár éve még kisebb fesztiválnak tartott Strandon már több külföldi nagy név várta a bulizni vágyókat – például a 30 Seconds to Mars, Robin Schulz vagy Rag'n'Bone –, mint Szegeden, valamint a bérletek is 28 ezer forintba kerültek. Még az elektronikus zenei fesztiválra, a B my Lake-re is 32 ezer forint volt idén a plafonja az elővételes jegyeknek. Mindössze egy nagyobb külföldi név, Fedde Le Grand lépett fel a mezőtúri East Festen, az elővételes jegyek mégis 15 ezer forintnál álltak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.