Írjon nekünk

Közélet

Nevetséges mértékben nőnek a SZIN bérletárak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) szervezői már a héten meghirdették, hogy mennyibe kerülnek a bérletek, hiszen az early bird jegyeket már elkezdték árusítani. Pár éve az egyszerű elővételes bérlet került annyiba, mint most a korai akciós.

Az után, hogy a SZIN szervezői Sean Paullal a főbb fellépők közt hirdették az augusztusban 50. éves fesztivált, a jövő évi rendezvényre már most elkérnének annyi pénzt, amennyit kevesebb mint öt éve sima elővételes bérletért kellett kifizetni. A különbséget főleg az jelenti, hogy a fellépők listája évek óta nem javult túlságosan – az idei nagy durranás a két nagyszínpad volt, ezek közül a gigászi méretűt vélhetően pont a jamaicai sztárnak húzták fel, aki végül el sem jött térdsérülése miatt.

Most a SZIN szervezői úgy szabták meg a díjakat, hogy 17 ezer forintba kerül az early bird jegy, amiért egyelőre csak annyit kaptak a bérletesek, hogy pénteken elmehettek az IH-ba a SZIN50 díjátadó gálára, ahol fellépett Majka, de egy fellépőt sem jelentettek be. Egy kommentelő viccesen megjegyezte, hogy early bird jegyeket árulnak, de a SZIN-ezni vágyók az árak láttán angry birddé lettek.

A fesztivál Facebook-oldalán több kommentelő nevetségesnek titulálta az emelést, mások meg egyszerűen bejelentették, hogy akkor más rendezvényre mennek inkább jövőnyáron.

A szervezők persze büszkén hirdetik, hogy rohamtempóban kapkodták el az early bird bérleteket, de aki mindenképp ott akar lenni, az jobb ha kapkod, mert most még a későbbiekhez képest viszonylag olcsón mérik a bérletet. Szilveszterig csak egy ezressel drágul a tikett, de a fesztivál nyitányáig fokozatosan 27 ezer forintra emelik az árat – csak reménykedhetünk, hogy valóban nagy neveket hoznak el ezért a pénzért és képesek is lesznek eljönni, nem az ezredjére kikoptatott lineuppal próbálják meg a partfürdőre csábítani a szegedieket.

Aki mégis lemarad az elővételes “kedvezményekről”, az nagyon rosszul jár: 30 ezer forintot kérnek majd el helyben a bérletekért.

Van jobb is ebben az árkategóriában

A leginkább középszerűségéről és a duplagázsiért haknizó Pet Shop Boysról emlékezetessé vált jubileumi SZIN-re elővételesen 20 ezer forintért lehetett bérletet venni, míg a helyszínen 26 ezer forintot kértek el.

A pár éve még kisebb fesztiválnak tartott Strandon már több külföldi nagy név várta a bulizni vágyókat – például a 30 Seconds to Mars, Robin Schulz vagy Rag’n’Bone –, mint Szegeden, valamint a bérletek is 28 ezer forintba kerültek. Még az elektronikus zenei fesztiválra, a B my Lake-re is 32 ezer forint volt idén a plafonja az elővételes jegyeknek. Mindössze egy nagyobb külföldi név, Fedde Le Grand lépett fel a mezőtúri East Festen, az elővételes jegyek mégis 15 ezer forintnál álltak meg.

Tovább olvasom

Hírzóna

Logópályázatot hirdet kisiskolásoknak a megyei katasztrófavédelem

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Március 20-ig várják a rajzokat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Száz éve a “bolondmalom” volt a vásárhelyi gyerekek kedvence

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Tornyai-múzeumban nyílt tárlat az akkori élet számos, mára már kevéssé ismert részletére is rávilágít.

Tovább olvasom

Közélet

Gyöngyöspatai iskolaügy: nehezen forintosíthatók a személyiségi jogokat ért sérelmek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál