Hírzóna

Jó Reggelt Szeged - Kétszáz fát vágtak ki a parkolóhelyekért

Jó Reggelt Szeged - Kétszáz fát vágtak ki a parkolóhelyekért

2019. február 19., kedd
Jó Reggelt Szeged - Kétszáz fát vágtak ki a parkolóhelyekért

Még tavaly év végén elkezdődött a Belső-Tarjánt érintő Zöld Város Program, amely keretein belül több mint kétszáz fát kivágtak azért, hogy parkolóhelyet létesítsenek a helyükön. A meglehetősen ellentmondásosprojekt egyébként csúszik, ugyanis a Szetáv a lebontásra ítélt Csongor téri épületét még nem adta át a városnak.

A projekt keretein belül több mint 1000 négyzetméternyi területre telepítenek évelő cserjéket,

de gyepesítést és évelő növények ültetését is tartalmazzák a tervek. Emellett vízelvezető csatornát is építenek, három csobogót felújítanak, és egy újat is létesítenek. A közvilágítást is fejlesztik, 85 lámpatestet és 83 kandelábert helyeznek el a városrészben. Több mint száz köztéri padot felújítanak, új szemétgyűjtőket is kihelyeznek, továbbá négy sportpálya is újjászületik . Az Országgyűlés mentelmi bizottsága tárgyalja több ellenzéki képviselő ügyét, a két szocialista, Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó egy-egy papírlappal érkezett, amelyet a bizottság előtt is felmutatnak.

A fojtani szót azonban nem sikerült leírniuk helyesen

– számol be a HVG. Nem is gondolnánk, de vannak olyan zöldségek, amelyek a főzés hatására fejtik ki igazán a jótékony hatásaikat. Miközben a józan paraszti ész azt sugallná, hogy a nyers zöldségekből több tápanyaghoz juthatunk, mint a főttből, a dietetikusuk szerint ez a megközelítés nem minden esetben állja meg a helyét.

Nézzük, miért!

Drámai meccsen nyert a MOL-Pick Szeged az ukrán bajnok ellen,

bravúros győzelmet aratott a PC Trade Szeged. Simán nyert a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat, nem bírt az éllovassal az SZRSE női felnőtt csapata. A brit bandán kívül Majkát, a Cloud9+-t és a The Bieberst harangozták be, ők lépnek fel a Clean Banditen és Alvaro Soleren kívül még augusztusban.

A The Prodigy körülbelül 20 éve került igazán a csúcsra, most a legújabb lemezükkel érkeznek, amit eddig még Magyarországon nem játszottak, így ez újdonságnak számít.

A kétkamarásfranciaparlament alsóháza úgy döntött, hogy a francia állami iskolákban ezentúl „anya” és „apa” helyett az „1-es és 2-es számú szülők” megnevezést használják majd az adminisztráció során –

írja a 444.hu

a

Newsweek cikke

alapján.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.