Sporthétfő: Fordulatos meccsen nyert a MOL-Pick

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Drámai meccsen nyert a MOL-Pick Szeged az ukrán bajnok ellen, bravúros győzelmet aratott a PC Trade Szeged. Simán nyert a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat, nem bírt az éllovassal az SZRSE női felnőtt csapata.


Kézilabda

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szinte végig hátrányban játszott, de egy remek végjátékot követően 30-29-re legyőzte az ukrán bajnok Motor Zaporizzsját az újszegedi sportcsarnokban a Velux EHF Bajnokok ligája 12. fordulójában.

VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 12. forduló.
MOL-PICK Szeged – HC Motor Zaporizzsja (ukrán) 30-29 (12-15)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: A. Konjicanin, D. Konjicanin.
MOL-PICK Szeged: Sego – Sostaric 9/3, Canellas, Gaber, Blazevic, Bodó 7, Sigurmannsson 3/3. Csere: Alilovic (kapus), Balogh 1, Maqueda 3, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac 3, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Motor Zapirozzsja: Komok – Kubatko 1, Paczkowski 3, Malasinskas 2, Babicsev 5, Puhovszkij 7, Soroka 8/3. Csere: Terekov, Kirejev (kapusok), Kus, Sinkel, Doroscsuk 2, Buinenko, Gyenyiszov 1. Vezetőedző: Patryk Rombel.
Hétméteres: 7/6, ill. 3/3,
Kiállítás: 8, ill. 16 perc.

A csoport állása:

 

 

Szeptemberben a bajnokság első meccsén nagy verést kapott a PC Trade Szeged Budapesten, a Vasastól. A tavaszi első meccs előtt óvatosan terveztek a szegediek, szerettek volna visszavágni. Ez sikerült, de nem is akárhogyan! Vojkovics Gyula tanítványai 31-25-re legyőzték az angyalföldieket.

PC Trade Szeged – Vasas SC 31-25 (17-12)
Szeged, 100 néző, vezette: Dáné, Komáromi
PC Trade Szeged: Cseh- Szabó 4, Bató 9(5), Spéth 6, Gindeli 1, Szécsi 4, Miklós 4 csere: Maláti 1, Csoknyai, Zsikó 2, Vér. Vezetőedző: Vojkovics Gyula
Vasas: Antóni – Imrei, Németh 1, Kiss, Takács 10(3), Ivanics 2, Moharos. Csere.: Binó (kapus), Szatmári 5, Hadnagy 2, Lízer 2, Varjú 2, Leitner 1, Pindák. Vezetőedző: Varga Márta
Hétméteresek: 5/5 ill. 4/3.
Kiállítások: 12 perc ill. 6 perc

A bajnokság állása:

Röplabda

Nem bírt az éllovassal az SZRSE. A DSZC-Eötvös DSE 3-0-ra legyőzte a Szegedi RSE csapatát a női röplabda NB II rájátszásában.

NB II Női Bajnokság Keleti csoport rájátszás
Helyszín: Szeged, József Attila Általános Iskola
Szegedi RSE – DSZC-Eötvös DSE 0-3 (24:26)(18:25)(20:25)
Szegedi RSE: Kovács-Fiskus, Kertai, Hűse, Fürdök L., Nagy, Dr. Szalenko-Tőkés.
Csere: Andó (libero), Sipka (libero), Farkas, Köteles, Rácz, Molnár, Dr. Fürdök N.
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Bondor Tamás

A bajnokság állása:

Vízilabda

Fölényes győzelmet aratott a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat. Csányi László együttese 21-8-ra legyőzte a Dunakanyar csapatát a Férfi Vízilabda OB I/B B. csoportjának 14. fordulójában.

Férfi Vízilabda OB I/B B. csoport 14. forduló
Helyszín: újszegedi sportuszoda.
Szegedi Férfi Vízilabdacsapat – Dunakanyar 21-8 (5-2, 6-0, 2-3, 8-3)

Az SZFVCS gólszerzői: Somlai 5, Zsigri 3, Lihotzky 2, Farkas 2, Bicskei 2, Szedmák 2, Lakatos 2, Blank, Mekkel.

A bajnokság állása:

Kajak-kenu

Az olimpiai szereplés alapján az NKM Szeged VE volt az elmúlt 30 év nyolcadik legeredményesebb magyar sportegyesülete. A szegedi egyesület egyetlen vidéki klubként került be a TOP 10-be.

Előző sztori

Kondipark és büfé is lesz az új vásárhelyi parkban

Következő sztori

Új albummal jön a Prodigy a SZIN-re