Hírzóna

Jó Reggelt Szeged! - Országszerte megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól

Jó Reggelt Szeged! - Országszerte megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól

2019. február 26., kedd
Jó Reggelt Szeged! - Országszerte megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól

A szegedi Fidesz a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak emléknapja alkalmából megemlékezést szervezett a Glattfelder Gyula téri emlékműnél. A megemlékezésen beszédet tartott Bartók Csaba, a helyi Fidesz elnöke, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár. Emellett a

Szeged-Csanádi egyházmegye új központja, az Ifjúsági Centrum négyezer állami gondozott gyermek, valamint tizenegyezer diák rendezvényeit szolgálja majd.

A focistadion nyolcezer férőhelyes lesz, az aréna építésénél már a belső munkálatok zajlanak, hamarosan befejezik a válaszfalak kiépítését. Érdekesség, hogy az országban elsők között alkalmaztak feszített pillért a szegedi stadionnál. A szokatlan megoldást a szerkezet karcsúsága és a rövid határidő miatt választották a beruházásnál –

hangzik el a videóban.

Nem tudta megtörni a francia-átkot a MOL-Pick Szeged,

bravúros győzelmet aratott a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, magabiztosan nyert a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat a Vasas otthonában, vereséggel kezdte az évet az FK Szeged. A Csongrád Megyei Kormányhivatal ésa Csongrád Megyei Önkormányzat közös koszorúzással és mécses gyújtással emlékezett a kommunizmus áldozataira aGlattfelder téri emlékműnél.

A megemlékezésen beszédet mondott Dávid Szaniszla, egykori ötvenhatos elítélt, aki a magyarság megőrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Amagyar színházi élet egyik különleges alakja, Zsótér Sándor is fellép az Újszegedi Szabadtéri Színpadon debütáló Moliére-komédiában.

Az önálló bemutató fantáziadús jelmezeit és díszletét Bianca Imelda Jeremias tervezi, zeneszerzője pedig Szirtes Edina Mókus.

Évértékelőt tartott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem.

2018-ban három kiemelt tűzesetet kellett megoldaniuk. Szegeden az áprilisban leégett Madách utcai iskola tornaterme adott hatalmas feladatot. Januárban 2018-ban már a januárt nagy feladattal kezdték a megye tűzoltói. Hódmezővásárhelyen a Hódtóban történt halálos tűzeset. Márciusban Makón egy hűtőház égett, áprilisban pedig Szegeden a Madách Iskola tornatermét kellett oltaniuk a szakembereknek.

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek az NKM Szeged VE versenyzői a Győrben rendezett 29. Magyar Ergométeres Országos Bajnokságon.

Kellemes meglepetésre a női tanuló III. korosztályban a kenus Kiss Ágnes húzott a legjobban, így megnyerte a versenyt. Az ifik mezőnyében Daka Zsófia és a kétszeres ORV-győztes Szabó Gábor is ezüstérmes lett, míg a szintén kenus Csorba Zsófia a harmadik helyen végzett a női serdülő II-ben.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.