Kultúra

Teljes a Don Juan szereposztása

Teljes a Don Juan szereposztása

2019. február 25., hétfő
Teljes a Don Juan szereposztása

Amagyar színházi élet egyik különleges alakja, Zsótér Sándor is fellép az Újszegedi Szabadtéri Színpadon debütáló Moliére-komédiában. Az önálló bemutató fantáziadús jelmezeit és díszletét Bianca Imelda Jeremias tervezi, zeneszerzője pedig Szirtes Edina Mókus.

Sokszínű társulat áll össze az Újszegedi Szabadtéri Színpad július 19-inyitóprodukciójához: olyan nagyszerű művészek is fellépnek Moliére komédiájában,a Don Juanban, mint Jakab Tamás, Csákányi Eszter, Kulka János és Bodrogi Gyula.Azonban ez a lista még nem teljes.

A magyar színházi szcéna egyik ikonikus alakja, színész-rendezője, Zsótér Sándorlép a Koldus szerepében az újszegedi színpadra. Zsótér nevét számos emlékezetesszegedi produkció is fémjelzi, idén nyáron pedig a Herczeg T. Tamás és O. HorváthSári rendezőpáros felkérésére szerepet vállalt a Don Juanban.

Don Juan embereit alakítja három, Szegeden jól ismert személy; a néma szerepeketGeréb Ágnes, Odorics Ferenc és Andóczi-B. József játssza. Nemcsak a szereplőgárda, hanem a látványtervező személye is garantálja azizgalmakat: Bianca Imelda Jeremias a fantáziadús, „beszédes” jelmezeivel és kreatívszínpadi tereivel megkoronázza az egyébként is világklasszis darabot. Aki pedig aszavakon túli Don Juant keresi és találja meg, Szirtes Edina Mókus: a sokoldalúvilágzenei művész a Moliére komédia zeneszerzője. Az immár teljes szereplő- és alkotógárda közös munkájának eredményét július 19-én, 20-án és 21-én láthatjátok az újra megnyíló Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.