Folytatódik az ivóvízhálózat mosatása Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat mosatást végez 2019. február 1. és 5. között a Móravárosi krt. – Vásárhelyi Pál út – Rókusi krt. – Makkosházi krt. és a Tisza által határolt területen – közölte a társaság.
Korábban többször is beszámoltunk róla, hogy Szegeden kifogásolható a csapvíz minősége. Múlthéten megpróbáltuk megfejteni a probléma okait. A Szegedi Vízmű szakemberei múlthéten, Újszegeden végeztek ivóvízhálózat mosatást, ezen a héten a Móravárosi krt. – Vásárhelyi Pál út – Rókusi krt. – Makkosházi krt. és a Tisza által határolt területen folytatják a munkálatokat.

A mosatás időtartama alatt (9.00 és 15.00 óra között) átmenetileg nyomáscsökkenés és vízhiány következhet be, és a víz zavarossá válhat.

„A víz – ülepítés után – fogyasztásra alkalmas, azonban javasoljuk, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt, vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet.” – olvasható a közleményben.

A társaság arra kéri a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak.

Előző sztori

Vádat emeltek Czeglédy Csaba ellen

Következő sztori

Városi rangadót nyert az SZRSE