Közélet

Folytatódik az ivóvízhálózat mosatása Szegeden

Folytatódik az ivóvízhálózat mosatása Szegeden

2019. február 4., hétfő
Folytatódik az ivóvízhálózat mosatása Szegeden

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat mosatást végez 2019. február 1. és 5. között a Móravárosi krt. - Vásárhelyi Pál út - Rókusi krt. - Makkosházi krt. és a Tisza által határolt területen – közölte a társaság.

Korábban többször is beszámoltunk róla

, hogy Szegeden kifogásolható a csapvíz minősége. Múlthéten

megpróbáltuk megfejteni a probléma okait.

A Szegedi Vízmű szakemberei múlthéten, Újszegeden végeztek ivóvízhálózat mosatást, ezen a héten a Móravárosi krt. - Vásárhelyi Pál út - Rókusi krt. - Makkosházi krt. és a Tisza által határolt területen folytatják a munkálatokat.

A mosatás időtartama alatt (9.00 és 15.00 óra között) átmenetileg nyomáscsökkenés és vízhiány következhet be, és a víz zavarossá válhat. „A víz – ülepítés után – fogyasztásra alkalmas, azonban javasoljuk, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt, vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet.” – olvasható a közleményben. A társaság arra kéri a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.