Közélet

Öt százalékkal csökken a szegedi buszok kapacitása

Öt százalékkal csökken a szegedi buszok kapacitása

2019. január 4., péntek
Öt százalékkal csökken a szegedi buszok kapacitása
Az iho.hu értesülései szerint, 24 darab Ikarus busztól válik meg 2019-ben a DAKK, ezzel a lépéssel közel 5%-kal csökken Szeged helyijáratos buszainak kapacitása.

A leállítandó járművek közül 16 darab csuklós, 8 pedig szóló kivitelű autóbusz. Ezek a földgázüzemű buszok 1999 óta rótták Szeged utcáit. Helyükre az októberben bejelentett szintén 24 darab Mercedes-Benz Conecto érkezik majd, ezek azonban egytől egyig szóló kivitelű, dízelmotoros kocsik. A

szegeder kalkulációi

alapján ezzel a lépéssel nagyjából 5%-kal csökken a város buszainak kapacitása.

2019-ben már mindössze csak 8 darab földgázas Ikarus szolgálja majd Szeged közlekedését. (Fotó: Archív)

Korábban beszámoltunk róla,

hogy egy szegedi buszsofőr szerint vannak olyan buszok Szegeden, amelyekkel nem lenne szabad a városban közlekedni, mivel se kijelző, se jegyérvényesítő rendszer nincs rajtuk, ráadásul a fék is nehezen működik. Feltételezéseink szerint nem a szóban forgó Ikarusokról, hanem az egyébként helyközi és távolsági viszonylatban közlekedő buszokról beszélt, így ez a probléma továbbra is fennállhat majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.