Közélet

Szőregen is ihatatlan, lerakódással teli a csapvíz

Szőregen is ihatatlan, lerakódással teli a csapvíz

2018. november 7., szerda
Szőregen is ihatatlan, lerakódással teli a csapvíz

Az újszegedihez hasonlóan Szőregen is többen panaszkodnak használhatatlan minőségű csapvízre. A városrész önkormányzati képviselője, Berkesi Ottó azt mondja, dolgoznak a probléma elhárításán, viszont az okokban egyelőre nem biztosak.

Szinte bojkott szervezésébe kezdtek a szőregiek a Facebookon. A városrész egy kétségbeesett lakója az alábbi szöveggel tett közzé bejegyzést egy csoportban: "Sziasztok! Többszöri bejelentésünkre sem történt változás a víz minőségével. A szűrőnket óránként kell takarítani, különben a lerakódástól nincs víznyomás. Szeretnénk erre megoldást kapni, hiszen a vízből nemhogy inni, de lassan fürdeni sem merünk.

Ha valakinek van bármilyen ötlete hogyan tudnánk összefogni kérem jelezze. Esetleg ne fizessünk vízszámlát, amíg ez a helyzet így marad?"

– írja a posztoló, aki bejegyzésében az alábbi képeket mellékelte.

A hozzászólók között többen panaszkodnak hasonló jelenségekre.

"Nálunk már meleg víz sincs, mert a melegítő tele van lerakódással havonta kell tisztítani"

– írta egyikük. Egy másik hozzászólónál a posztolóéhoz hasonló szűrőt kell tíz percenként tisztítani. Telefonon kerestük Berkesi Ottót, Szőreg önkormányzati képviselőjét.

A vegyész végzettségű városatya úgy fogalmazott, hogy még nem tudják, hogy mi váltotta ki újra a csőfalakról a lerakódás leválását.

„Beszéltem a műszaki igazgatóval, aki azt mondta, hogy nem végeztek olyan munkálatokat, aminek ez lehet a hatása. Az én pillanatnyi megítélésem, hogy a tavalyi mosatások után a fő vezetékek már tiszták, de a házakhoz vezető bekötések még nem. A panaszosok, alacsony nyomásról is beszélnek, ami csak a bekötő vezeték eldugulása miatt lehetséges. Azt kértem a szőregiektől, hogy írják meg az adataikat, mert a műszaki igazgató megígérte, hogy kimennek segíteni hozzájuk. Sajnos még nem biztos, hogy ezzel a problémának vége.” – számolt be Berkesi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.