Közélet

Nem meglepő: nem készültek el időre a szegedi utak

Nem meglepő: nem készültek el időre a szegedi utak

2018. november 5., hétfő
Nem meglepő: nem készültek el időre a szegedi utak

A Szilléri sugárúti körforgalom építésnél a mai napon elkezdődött a műszaki zárás, elvileg már csak az utolsó simításokat kellene végezni, ehhez képest sok helyen még aszfalt sincs. Az önkormányzat augusztusban azt állította, hogy októbertől várhatóan mindkét irányba járható lesz a Tisza Lajos körút. A felújítás jelenlegi állapotát elnézve, ez az állítás jövő októberre még igaz is lehet.

Korábban beszámoltunk róla,

hogy a Szilléri sugárút lakói éjjelente nem tudnak aludni, a nagy zajjal járó építési munkálatok miatt. “A nappali órákban, különösen a városi körülmények között a kivitelezés valós terhet jelenthet a lakosság számára. Ebben mindig is kérjük a lakosság megértését.

Azonban van olyan eset, amikor az éjszakai munkavégzéssel tudja a kivitelező mérsékelni a korábban említett lakossági terhet, és gyorsítani a munkát. Mi is így teszünk, amikor éjszaka végzünk bizonyos részfeladatokat

” –

indokolta az éjjeli munkálatokat kivitelező.

A kivitelező KÉSZ Kft. októberben arról tájékoztatott bennünket, hogy a projekt műszaki zárásának kezdete november 5. Ezt követően a vállalkozónak 30 nap áll rendelkezésére, hogy a felmerülő hibákat javítsa úgy, hogy az a rendeltetésszerű használatot már nem akadályozhatja. Vagyis tervezetten december hónapban teljesen befejeződik a projekt. Ha ez nem így történik, akkor a kivitelezőnek kötbért kell fizetnie.

Felmerülő hibák: Nincs aszfalt

Fotós kollégánk megörökítette a november 5-ei állapotokat. A képeken szembetűnik, hogy sok helyen hiányzik az aszfalt, nincs csatornafedő, és a járda egy része is hiányos még. A lakók korábban jelezték, hosszú hetekig állt a munka, teremtett lélek nem dolgozott az úton, így szinte garantált volt a csúszás...

(Fotó: Kovács Ferenc)

Szerettük volna megtudni a kivitelezőtől, hogy várhatóan mikor készül el a körforgalom, a cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.

„Októbertől járható lesz a körút”

Az önkormányzat augusztusi közleményében az áll, hogy

októbertől várhatóan mindkét irányban használható lesz a Tisza Lajos körút.

A felújítás jelenlegi állapotát elnézve, ez az állítás jövő októberre még igaz is lehet.

Fotó: Kovács Ferenc

Az útrekonstrukció nem csak az autósoknak, hanem az

üzleteknek is

bosszúságot okoz.

Több üzletvezető is arról panaszkodott nekünk,

hogy a felújítások miatt egyre kevesebb vendégük van, és ezzel párhuzamosan folyamatosan nő a bevételkiesésük. Nem tudják, hogy mikor lesz vége, az önkormányzat pedig nem segít nekik ebben az időszakban. Az önkormányzattól ismételten megkérdeztük, hogy várhatóan mikorra lesz járható mindkét irányban a körút, a cikkünk megjelenéséig azonban nem kaptunk válaszokat.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.