Politika

Nem azért ítélték el első körben Botka László embereit, mert képviselők kaptak parkoló bérletet

Nem azért ítélték el első körben Botka László embereit, mert képviselők kaptak parkoló bérletet

2018. november 5., hétfő
Nem azért ítélték el első körben Botka László embereit, mert képviselők kaptak parkoló bérletet

Bármennyire is ezt szeretné elhitetni mindenkivel

a közpénzen (vagyis a szegediek pénzéből) működtetett önkormányzati propaganda

.

Mint azt a napokban megírtuk,

teljesen hülyének nézi a szegedieket az önkormányzati média

, ahol közpénzből fizetett propagandisták próbálják elkenni a városvezetők büntetőügyét, amiben hűtlen kezelés miatt első fokon elítélték Botka László bizalmi embereit: Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin főjegyzőt ésKalmár Gábor a polgármester kabinetfőnökét. A baloldali önkormányzat közpénzből alaposan megfizetettpropagandistái

őrületes kenegetésbe kezdtek

városházi pamfletekben és immár a negyedik résznél tartanak. Elkeseredetten bizonygatják napok óta, hogy évtizedes „szokásjogot” kifogásolt meg a bíróság, vagyis azt a gyakorlatot, hogy az adott képviselő bemondja a rendszámot és már kapja is a parkolási bérletet, ami a munkájához kell. Most fideszes kéviselőket listáz a baloldaldali propaganda, hogy azt a látszatot keltsék, a jobboldal is érintett a botrányban. A gond csak az, hogy Botka László munkatársait nem ezért ítélte el a bíróság, tehát nem a sokat emlegetett „szokásjog” (vagyis a bérletek kiosztásának gyakorlata) miatt kapták a felfüggesztett börtönt első fokon!

Akkor miért?

A gyulai bíróság első fokú döntését

részletesen megindokolta a bírónő

. Ebből világos, hogy miért találták Botka embereit bűnösnek hűtlen kezelésben.

  1. Felhatalmazás és kontroll nélkül osztogatták a drága bérleteket
  2. Olyanoknak is, akiknek semmi köze nincs a városhoz, semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.
  3. A városvezetők nem számoltak el, és nem is akartak elszámolni a pénzzel (amibe egyébként a parkolóbérletek kerültek)
  4. Ezzel 41 millió forintos kárt okoztak Szegednek és a szegedieknek

Miért titkolják a listákat a városházán?

A SzegedMa korábban közérdekű adatigénylést nyújtott be a Városházához, hogy lássunk végre tisztán: kik, hány darab parkolóbérletet kaptak és kapnak most is a szocialista városvezetőktől. Ezt azonban titkolják, és nem adták ki, noha erre törvény kötelezi őket, hiszen a szegediek pénzét (közpénzt) osztogatták. Emiatt bírósághoz fordulunk és megszerezzük a részletes, névre szóló listákat 2018-ig.

Az igazi kérdések

Lapunk megszerezte a 2008-2012 közötti VIP listákat. Ezen csak három ember jutott extra bérletekhez, kétszer annyihoz, mint mások. Vagyis ők 2-2 autóra kértek és kaptak VIP szuperbérletet:

  • Botka László, polgármester (akinek autója sem volt a vagyonbevallása szerint)
  • Ujhelyi István, MSZP politikus
  • Szabó Sándor (volt kabinetvezető, majd MSZP-s országgyűlési képviselő).

Ujhelyi István

maga ismerte el

, hogy szolgáltai autója mellett a felesége nevén lévő autóra is kapott VIP bérletet. Az igazi kérdés az, kit rejteget Botka László és Szabó Sándor? Kinek adták, ki használhatta az egyébként átlag 200 ezer forintos szuperbérleteket, amivel bárhol, bármikor és bármeddig ingyen parkolhatnak a városban?

UPDATE: Fidesz-közlemény:Botkáék azonnali hatállyal adják ki a VIP-parkolóbérletek listáját!

Délután a Fidesz közleményben reagált arra, hogy a szegedi városvezetés titkolja azokat a VIP listásokat, akik kaptak a parkolóbérletekből. A párt közleményét szószerint mutatjuk:

"Botkáék azonnali hatállyal adják ki a VIP-parkolóbérletek listáját!

A Szegedi Fidesz továbbra is nyomatékosan követeli, hogy a Városháza azonnali hatállyal adja ki a VIP-parkolóbérletek listáját! Derüljön végre fény arra, hogy milyen sameszok, haverok, titkárnők, sógorok, komák és barátok parkolását fizették a szegediek. Elég volt a sunnyogásból és a titkolózásból! Lássuk végre ateljeslistát!

Több mint egy hónapja ítélte börtönbüntetésre a gyulai járásbíróság Botka László polgármester három bizalmasát és közvetlen munkatársát, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt.

Az elítéltek 307 esetben ingyenes városi parkolóbérleteket adtak olyanoknak is, akiknek semmi közük nem volt a városi intézményekhez és településünk önkormányzatához, tehát nem voltak képviselők, és nem láttak el közfeladatot.

Ennek ellenére Szegedet továbbra is Botka László börtönválogatottja vezeti. Ez szégyen!Ezért a Szegedi Fidesz újból felszólítja a városháza elítéltjeit, hogy mondjanak le, vagy ha erre nem hajlandók, Botka László azonnal bocsássa el őket.

Emellett a Szegedi Fidesz felszólítja a Városházát, hogy azonnali hatállyal hozza nyilvánosságra a teljes VIP-listát. A szegedieknek joguk van tudni, mely szocialista rokonok kaptak parkolóbérleteket!"

UPDATE (2018.11.08): Az önkormányzat szerint nyilvános a lista. De az a teljes?

Az önkormányzat illetékese felháborodott hangú és stílusú levélben figyelmeztet arra, hogy a VIP-bérletesek listája nyilvános 2008-2012 között, utána pedig egy rendelet szabályozza, kik kaphatnak - írták. Lapunk egyébként szintén

ebből a listából

dolgozott eleinte, és be is mutattuk olvasóinknak. A nekünk nyilatkozó városházi képviselők szerint ez nem a teljes lista, hanem csak egy része annak. Hiába kértük eddig, a 2013-2018 közötti VIP-neveket tartalmazó listát nem adta ki az önkormányzat, csak hivatkoztak a rendeletre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.