Közélet

Lezárják a Szilléri sugárutat, de talán végre elkészül a körforgalom

Lezárják a Szilléri sugárutat, de talán végre elkészül a körforgalom

2018. november 15., csütörtök
Lezárják a Szilléri sugárutat, de talán végre elkészül a körforgalom

Utolsó fázisába lépett Szegeden, a Szilléri csomópont felújítása, a kivitelezők szerint ezt csak úgy tudják megoldani, ha szombattól hétfőig napközben nem lehet majd behajtani a Szilléri sugárútra.

Hetek óta hatalmas a felháborodás amiatt, hogy rengeteget csúsznak a Szilléri sugárúton zajló útfelújítással.

Volt, hogy éjszaka dolgoztak,

amitől alig lehetett aludni, de volt, aki szerint

a szegedi városvezetés nem tud „ilyen kis kaliberű dolgokkal” foglalkozni.

Magyarázat mindig volt mindenre, de az építkezés csak nagyon lassan haladt, volt hogy napokig állt a munka.

Most úgy tűnik, hogy végre a célegyenesbe ért a rétestészta szerűen elnyúló útrekonstrukció. A kivitelező közleményben jelezte, hogy a hétvégén az utolsó simításokat végzik, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani a környéken. A kivitelező a záró munkafolyamatot csak úgy tudja megoldani, hogy a teljes munkaterületet egyszerre aszfaltozza. Előreláthatóan ezek a munkálatok három napot vesznek igénybe, szombattól hétfőig. Emiatt változik a forgalmi rend is.

A Szilléri sugárút napközben 8:00-17:00 óráig) "behajtani tilos kivéve tömegközlekedés" korlátozást kap a Csillag téri körforgalomnál, illetve a Róna utcánál.

Ezeken a helyeken a közlekedés zavartalanságát 8:00-17:00 óráig rendőri jelenlét segíti.”

A tömegközlekedést is megkavarják, a szerelvények váltott ütemben haladhatnak majd, így érdemes csúszással számolni a menetidőben. Azt csak remélni tudjuk, hogy itt nem lesz akkora csúszás a hétvégi munkával, mint az eddigiekkel...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.