Írjon nekünk

Közélet

Háborognak az olvasók a Szilléri sugárúti építkezés miatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Legalább két hetet csúszik az átadás.

Mint azt korábban megírtuk, a Szilléri sugárúti körforgalom építésnél november 5-én elkezdődött a műszaki zárás, elvileg már csak az utolsó simításokat kellene végezni, ehhez képest sok helyen még aszfalt sincs.

A cikkünk alatti kommentmezőben több felháborodott hozzászóló is kifejtette markáns véleményét az építési munkálatokról:

„Nem meglepő, most mi az oka? Az őszi meleg, esetleg a száraz idő?”

„Ne bántsátok a városvezetést! Elítélve nem lehet ilyen kis ügyekre koncentrálni.”

„Okádék munka, ahogy az Agyagos utcát újraaszfaltozták, szintkülönbségek, hepe-hupák, ki vesz át ilyet?” – ilyen és ehhez hasonló kommentek tucatjai érkeztek cikkükhöz.

Emellett kaptunk egy olvasói levelet is, amelyet változtatás nélkül közlünk önökkel:

 Tisztelt Szegedma!

Szeretném előrebocsájtani, hogy nem szeretem a politikát, nem is igazán szeretnék pálcát törni egyik oldal felett sem. Nem is hiszem, hogy egy városban politikai oldalakat kellene nézni és azoknak kellene csatároznia. Itt a város lakóiért kell dolgozni, és ezt sajnos nem tapasztalom Szegeden az utóbbi időben.

A videót, amit mellékeltem, tegnap délután rögzítettem a Szilléri sugárúton, az elvileg hétfőn átadott körforgalomban. Én műszaki területen dolgoztam 35 évet mérnökként, elég komoly tapasztalattal rendelkezem ahhoz, hogy megállapítsam: itt valami bűzlik.

 

Július óta építik az utat, de hónapokig szinte semmit sem haladtak. Most az elmúlt hetekben elkezdtek látványosan gyorsabban dolgozni, de még mindig nem tartanak sehol.

Jóindulatú becsléseim szerint, még legalább egy hónapos munka vár az építkezőkre, akik már éjszakánként is dolgoznak.

A videón látszik, hogy a legnagyobb csúcsforgalomban (reggel és délután) lezárják a sávokat, és ezért torlódás alakul ki. Csak mentőt ne kelljen ide hívni mostanában, mert súlyosabb esetben a beteg meghalna, mire kiérkezne a segítség.

Mindeközben a munkaterület szélén békésen telefonozgató, kvaterkázó munkásokat is látni. Beszélgettem velük, azt mondták, hogy az egyik útépítésről a másikra vezénylik őket, éppen hol nagyobb a lemaradás. Nincs ember és már Facebookon keresnek dolgozókat. Kerestem Nagy Sándort, aki elvileg itt képviselő, de sehova nem jutottam, megtudtam mikor van fogadóórája és oda invitáltak. Az önkormányzatnál is visszapattantam az első telefont felvevő embertől. Kérdem én politikai tartalom nélkül a tisztelt városvezetést:

1. Mikor lesz kész a korforgalom?
2. Kinek a felelőssége a csúszás?
3. Miért rázzák le telefonon az érdeklődő embereket?

Bízom benne, hogy a médián keresztül gyorsabban kapok választ.

Üdvözlettel:

Kutasi Zoltán, okleveles mérnök. 


Hallgat az önkormányzat

November 5-én – az előzetesen megadott határidő napján – elküldtük kérdéseinket az önkormányzatnak és a kivitelezőnek egyaránt. A városvezetés nem kívánt reagálni a megkeresésünkre, a KÉSZ Kft.-től viszont megtudtuk, hogy külső körülmények miatt a projekt véghatárideje november 19-re változott.

– A munkálatokat 11.05-én készre jelentettük, mely alapján a kitűzött 11.19-i határidőre a műszaki átadási eljárás elindításának akadálya nem látszik. Készültségi szint hozzávetőlegesen 80%. Hátralévő jelentősebb munkafolyamatok: közvilágítás építés, aszfaltozás és kertészet – írják.

Az óraállítással magyarázzák az éjszakai munkavégzést

Közleményükben megemlítik, hogy eddig nem kértek engedélyt az éjszakai munkavégzésre és lehetőség szerint ez után sem fognak, mivel a lakosságnak ez nagyobb terhet jelenthet, de a téli óraátállítás miatt sötétben végzett munkákra lehet számítani. Ezért kérik, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal járjanak a területen.

Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Szeged ízei 3. rész: steak nagyhatalommá válik a Monster Downtown

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A belvárosi étteremben közel szeretnék hozni a gasztronómiát a szegediekhez.

Tovább olvasom

Közélet

Kiakadtak a tápéiak a csatorna felújítás miatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Le fogják zárni az Irinyi János utcát, így csak nagy kerülővel tudnak a városrészbe jutni a tápéiak.

Tovább olvasom

Közélet

Lekapcsolták Magyarországon az Iszlám Állam egyik vezetőjét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szír férfi 2016-ban kivégzésekben vett részt.

Tovább olvasom

Aktuál