Politika

Mennyire hihető, hogy Botka László nem tudott a felesége ingyenes VIP bérletéről?

Mennyire hihető, hogy Botka László nem tudott a felesége ingyenes VIP bérletéről?

2018. november 19., hétfő
Mennyire hihető, hogy Botka László nem tudott a felesége ingyenes VIP bérletéről?

Pedig az ügyészség által benyújtott vádirat alapján a polgármester azt mondta, hogy az ő tudtával kaptak bérletet ügyészek, tudtuk meg Német Ferenc külsős bizottsági tagtól.

"Bíróság előtt mondta a polgármester, hogy nem tudott róla" – jelentette ki Német Ferenc, az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságának külsős tagja.

"Biztos a munkatársai a tudta nélkül kedveskedtek neki"

– tette hozzá. Német a múlthéten szerepelt a Szeged TV-ben, ahol elmondta, hogy a polgármester nincs tisztában azzal, hogy a felesége kapott volna parkolóbérletet.

Viszont a bizottsági tag elmondása szerint a rendszámok alapján volt olyan szuperparkolóbérlet, ami a feleségénél landolt. "Hivatalos eljárásban nyilatkozta ezt Botka László. Különös, hogy arról tud, hogy ügyészek, bírák kaptak, viszont a feleségéről nem tud.

Akkor most milyen viszonyban van a feleségével a polgármester?"

– merült fel a kérdés Német Ferencben.

A polgármestert többször is megkerestük, hogy kommentálja azokat a híreket, melyek szerint a felesége is kapott parkolóbérletet, de hetek óta nem kaptunk választ.

Német korábban lapunknak azt nyilatkozta, hogy

hiányosak azok a listák

, melyek a 2008 és 2012 közötti időszakot mutatják. Szerinte ezek a listák nem tartalmazzák az év közbeni módosításokat. "Előfordult, hogy a parkolóbérletre az igény csak rendszámra érkezett, név megadása nélkül. A rendőrség, ügyészség, bíróság részére pedig nem nevesített bérleteket küldtek” – nyilatkozta akkor. Lapunk birtokába került pár héttel ezelőtt egy lista, melyen név szerint szerepel, hogy kinek a nevére hány bérletet adtak ki.

Ebből az derült ki, hogy Botka László polgármester és Szabó Sándor, az akkori kabinetfőnöke, valamint Ujhelyi István akkori országgyűlési képviselő két-két parkolóbérletet kapott, holott vagyonbevallások alapján az derült ki, hogy sem a polgármesternek, sem Ujhelyinek nem volt akkoriban személyautó a nevén.

Ujhelyi októberben nyilatkozta azt nekünk, hogy

valóban a felesége

kapta meg az egyik igényelt bérletét – a tőle kapott emailt azonban a spamek között találtuk meg. A VIP-parkolóbotrány bírósági tárgyalásán október elején született ítélet elsőfokon. A Gyulai Járásbíróság nem jogerősen

felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte

hűtlen kezelésért Botka László közvetlen munkatársait, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt, mindhármójukat felbujtóként. A bírói indoklás szerint mintegy 41 millió forintos kárt okoztak a városnak azzal, hogy olyanoknak adtak ki bérletet, akiknek nincs közük Szegedhez, illetve nem térítették meg a parkolóbérletek árát, de még a szándék sem merült fel bennük erre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.