Mennyire hihető, hogy Botka László nem tudott a felesége ingyenes VIP bérletéről?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pedig az ügyészség által benyújtott vádirat alapján a polgármester azt mondta, hogy az ő tudtával kaptak bérletet ügyészek, tudtuk meg Német Ferenc külsős bizottsági tagtól.

“Bíróság előtt mondta a polgármester, hogy nem tudott róla” – jelentette ki Német Ferenc, az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságának külsős tagja.

“Biztos a munkatársai a tudta nélkül kedveskedtek neki”

– tette hozzá. Német a múlthéten szerepelt a Szeged TV-ben, ahol elmondta, hogy a polgármester nincs tisztában azzal, hogy a felesége kapott volna parkolóbérletet.

Viszont a bizottsági tag elmondása szerint a rendszámok alapján volt olyan szuperparkolóbérlet, ami a feleségénél landolt. “Hivatalos eljárásban nyilatkozta ezt Botka László. Különös, hogy arról tud, hogy ügyészek, bírák kaptak, viszont a feleségéről nem tud.

Akkor most milyen viszonyban van a feleségével a polgármester?”

– merült fel a kérdés Német Ferencben.

A polgármestert többször is megkerestük, hogy kommentálja azokat a híreket, melyek szerint a felesége is kapott parkolóbérletet, de hetek óta nem kaptunk választ.

Német korábban lapunknak azt nyilatkozta, hogy hiányosak azok a listák, melyek a 2008 és 2012 közötti időszakot mutatják. Szerinte ezek a listák nem tartalmazzák az év közbeni módosításokat. “Előfordult, hogy a parkolóbérletre az igény csak rendszámra érkezett, név megadása nélkül. A rendőrség, ügyészség, bíróság részére pedig nem nevesített bérleteket küldtek” – nyilatkozta akkor.

Lapunk birtokába került pár héttel ezelőtt egy lista, melyen név szerint szerepel, hogy kinek a nevére hány bérletet adtak ki.

Ebből az derült ki, hogy Botka László polgármester és Szabó Sándor, az akkori kabinetfőnöke, valamint Ujhelyi István akkori országgyűlési képviselő két-két parkolóbérletet kapott, holott vagyonbevallások alapján az derült ki, hogy sem a polgármesternek, sem Ujhelyinek nem volt akkoriban személyautó a nevén.

Ujhelyi októberben nyilatkozta azt nekünk, hogy valóban a felesége kapta meg az egyik igényelt bérletét – a tőle kapott emailt azonban a spamek között találtuk meg.

A VIP-parkolóbotrány bírósági tárgyalásán október elején született ítélet elsőfokon. A Gyulai Járásbíróság nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelésért Botka László közvetlen munkatársait, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt, mindhármójukat felbujtóként. A bírói indoklás szerint mintegy 41 millió forintos kárt okoztak a városnak azzal, hogy olyanoknak adtak ki bérletet, akiknek nincs közük Szegedhez, illetve nem térítették meg a parkolóbérletek árát, de még a szándék sem merült fel bennük erre.

Ön elhiszi, hogy Botka László nem tudott a felesége VIP bérletéről?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
Előző sztori

Nyílt napot tart a középiskolásoknak a szegedi egyetem

Következő sztori

Ismét megrendezik Szegeden a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált