Politika

"Botka Lászlót bilincsben és vezetőszáron fogják elvinni"

"Botka Lászlót bilincsben és vezetőszáron fogják elvinni"

2018. november 27., kedd
"Botka Lászlót bilincsben és vezetőszáron fogják elvinni"

Ezt mondta a Szeviép károsultak jogi képviselője, aki szerint politikusok, a cégek felszámolói, a volt szegedi főügyész és a volt városi rendőrkapitány is érintett a botrányban. Mindezért a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést Szabó Bálint – jelentette be a jogász szegedi saajtótájékoztatóján.

"A Szeviép-botrány nem a három elítélt cégvezetőnek az ügye, hanem Botka László személyes büntetőügye"

– mondta Szabó Bálint keddi sajtótájékoztatóján, amikor bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen. A jogász úgy véli, 2008-ban szegedi vezető politikusok dönthettek úgy, hogy a Szeviépbe talicskázzák a pénzt.

"Nem csak a politikusokat, hanem a cégek felszámolói is érintettek lehetnek, ahogy a volt városi főügyész és a volt városi rendőrkapitány is. Botka Lászlót bilincsben és vezetőszáron fogják elvinni"

– fogalmazott Szabó. A jogász kitért Ujhelyi István exsofőrjére, Báló Tamásra is, aki korábban

a Szeviép-leányvállalat Biztonsági Üzem Kft. ügyvezetője volt

, azonban most a Szegedi Repülőteret vezeti.

"A múltheti bírósági ítélet kimondja, hogy bűncselekménnyel szerzett pénz került Báló Tamáshoz, ezért feljelentést tettem bűnpártolás, pénzmosás és csődbűncselekmény miatt. Azt tudjuk, hogy kinek adták a több mint 400 millió forintot, de azt még nem, hogy ő hova tette. Ettől az eljárástól fogjuk majd azt várni, hogy ez kiderüljön"

– magyarázta. Szabó szintén kedden nyújtott be beadványt Botka László polgármesternek, hogy a következő közgyűlésre indítványozzon a Szeviép-ügyet vizsgáló önkormányzati bizottságot. "Erre 24 órás ultimátumot adtam a polgármesternek" – tette hozzá. Az esemény közben Botka László munkatársai egy olyan közleményt osztogattak, melyben Lázár János kutyájának titulálják a Szeviép-károsultak jogi képviselőjét. A minap írtuk meg, hogy

dokumentumokkal igazolható

: a szocialista városvezetés és Botka László vastagon összefüggésbe hozható a Szeviép-pel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.