Írjon nekünk

Politika

Minden eszközzel titkolja a szegedi baloldal, hogy mi vár az elítélt városvezetőkre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Sőt, az illetékes bizottság baloldali elnöke titokban is akarja tartani, ezért ma zárt ülést rendelt el, így arról és az ott elhangzottakról senki nem nyilatkozhat. Annak ellenére, hogy politikusokról és közszereplőkről van szó. 

Mint arról beszámoltunk korábban, a Fidesz-KDNP frakció úgynevezett összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett az elsőfokon hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönre ítélt városvezetőkkel szemben, szerintük ugyanis

„nem vezethetik elítéltek Szegedet”.

A jogi eljárásra azért van szükség az ellenzéki képviselők szerint, mert

“Botka László sunyin megvédte elítélt bizalmasait”

fogalmazott korábban Haág Zalán, utalva az igencsak megtrükközött, végül határozatképtelennek bizonyult Közgyűlésre, ahol megpróbálták eltávolítani az első fokon elítélt alpolgármestert, a jegyzőt és a polgármester kabinetfőnökét.

A szegediek nem tudhatják meg, mi történt!

A megindított összeférhetetlenségi eljárást ma tárgyalta az önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottsága, de mindent elkövettek, hogy a szegediek ne tudhassák meg, mi történt ott. Ezért

zárt ülést rendelt el a bizottság baloldali elnöke, így pedig a szabály értelmében senki nem mondhat semmit

– egyelőre.

A sajtót nem engedték be az ülésre és hiába kerestük utána a jelenlévő képviselőket, a szabályozásra hivatkozva érdemben nem adhattak felvilágosítást. Annyit azért elárultak, hogy

„vérlázító arcátlanságra vetemedtek a baloldali képviselők, akik foggal és körömmel védik Botka László bizalmi embereit”.

Az ügynek természetesen lesz folytatása, legkésőbb a következő Közgyűlésen, amiről beszámolunk. Addig is, megkérdezzük az első fokon szintén elítélt jegyzőt, és az illetékes bizottság elnökét is, hogy

nem érzik-e aggasztónak, hogy közszereplők ellenére titkolóznak egy olyan üggyel kapcsolatban, ami a bíróság szerint 41 millió forintos kárt okozott a szegedieknek.

Ezért ítélte el a bíróság Botka László embereit

A gyulai bíróság első fokon felfüggesztett börtönre ítélte Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt hűtlen kezelés miatt, mert kontroll és a Közgyűlés tudta nélkül, belső körben osztogattak drága parkolóbérleteket. Ám a legnagyobb gond nem is ez volt önmagában.

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy

erre közgyűlési felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk nem volt. Olyanok is kaptak ingyenbérletet, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.

Kis Krisztina bíró az ítélet indoklásakor elmondta: az önkormányzatnál évente döntöttek arról, hogy kik részesüljenek ingyenesen parkolóbérletben.

A listát 2008-tól a polgármester kabinetfőnöke állította össze, azt vezetői értekezleten vita nélkül hagyták jóvá, erről jegyzőkönyv nem készült. A listákat a címzetes főjegyző és az alpolgármester írta alá.

A Szegedi Közlekedési Kft. korábbi vezetői pedig utasították a parkolási üzletág vezetőjét a bérletek átadására az önkormányzatnak, ahol kiosztották – átvételi elismervény ellenében – az érintetteknek.

A közlekedési vállalat és az önkormányzat közötti szerződés alapján a társaság üzemeltette a város tulajdonában lévő parkolóhelyeket. A parkolási díjak beszedéséből, a jegyek és bérletek eladásából származó bevétel az önkormányzatot illette, de a bevételeket a társaság szedte be és számolta el.

A cég a 186 ezer-246 ezer forintos parkolóbérletekről – 2009 és 2010 kivételével – számlát állított ki az önkormányzatnak, ezeket azonban a város nem egyenlítette ki, és nem is állt szándékában. Így a város tulajdonában álló Szegedi Közlekedési Kft.-nek a vádlottak mintegy 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A Fidelitas tárjékoztató kampányt indított

Méghozzá nem is akármilyet! A fiatal politikusok egy ilyen szórólapot terítettek városszerte:

Kommentek

Tovább olvasom

Politika

Orbán Viktor: Most kell cselekedni a migráció ügyében!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A miniszterelnök szerint a segítséget Afrikába kell vinni, nehogy a baj idejöjjön.

Tovább olvasom

Politika

Bartók Csaba a Modern Városok szegedi biztosa

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Facebook-oldalán jelentette be a hírt a politikus.

Tovább olvasom

Politika

Elhunyt Deák László Szeviép-károsult – Haláláig várt a csodára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Súlyos betegen is küzdött  az igazságért.

Tovább olvasom

Aktuál