Közélet

Útfelújítás: háborgó betegek, ellehetetlenült vállalkozók

Útfelújítás: háborgó betegek, ellehetetlenült vállalkozók

2018. szeptember 17., hétfő
Útfelújítás: háborgó betegek, ellehetetlenült vállalkozók

Már nyáron is háborogtak a szegediek a rosszul tervezett és időzített Tisza Lajos körúti útfelújítások miatt. Az iskolakezdés óta a panaszok csak szaporodnak. Betegek és a környék vállalkozói naponta bosszankodnak az áldatlan állapotok miatt.

Haág Zalán önkormányzati képviselő

hívta fel a figyelmet

arra, hogy az I. számú Rendelőintézetet, azaz SZTK-t megközelíteni autóval szinte lehetetlen, gyalogosan a felbontott utak miatt veszélyes. Az idős betegek bukdácsolva kelnek át az úton, a buckák és törmelékek között. A közeli klinikai központot mentővel is nehézkes megközelíteni.

Busszal már nem éri meg a belvárosba menni

Igazi kihívás gyalogosan megközelíteni az SZTK-t. A villamossal érkezőknek sem egyszerű átszelni az Aradi Vértanúk terét. Katalin is erről beszélt a rendelőből kilépve, amikor megszólítottuk.

„Természetesen örülünk, hogy rendbe teszik az utakat, és az ezzel járó kellemetlenséget eltűrjük. Eddig villamossal járva csak röviden átlehetett ide az SZTK-ba sétálni, most pedig kerülni kell és bukdácsolnunk kell. Legalább reggelente raknának le valamit, hogy ne kelljen a törmeléken egyensúlyoznunk. Ez figyelmetlenség.”

- osztotta meg véleményét Katalin Akik busszal jönnek rosszabbul járnak.

Nyedre úr türelmesen vár a buszra, de az SZTK-ba menet sokat kellett sétálnia.

„Busszal eddig csak pár lépés volt az egész, most meg már kész kalandtúra idejönni. 20 perc séta vérvétel után nem túl kellemes. Nem is értem”

- panaszkodott Nyedre úr. Akik nem Szegedről jönnek még rosszabb helyzetben vannak.Rozália a múltkor eltévedt a rendelőbe menet, akkor elkésett, most nem kockáztatott, taxival jött.

"Ez most 1500 forint volt, de még vagy kétszer jövök a jövő héten, az már 4500 forint lesz, a gyógyszerek mellett ez sok. Most meg itt álok, azt nézem, hogy tudok biztonságosan átjutni a Nagyáruházhoz. Mert itt nem biztonságos."- mutat a felbontott utak felé.

Mihály a feleségével érkezett. Most jó 20 perccel többet autóztak és még a neheze utána jött. Eligazodni az átvariált, nehezen érthető terelőutakon.

Anyagi hátrányt hozott a felújítás

A

Cirmi gasztrokocsma kálváriájával

már bővebben foglalkoztunk. A népszerű vendéglátóhely rövidebb nyitvatartásra kényszerült, a törzsközönség nem marad el, de a betérő vendégek elmaradnak. De nem csak a Cirmi van bajban.

A busz még egy jó ideig nem fog megállni a pékség előtt.

„Leginkább az eladott kenyerek számában lehet ezt mérni. Nagyjából olyan 15%-al csökkent a forgalom. Sok olyan ember járt ide, aki az előttünk lévő buszmegállóban szállt le, de mióta azt áthelyezték, már máshova járnak.”

- mondta Mária, a Szentháromság utcai pékség üzletvezetője. A Nagyáruház Passage során szinte megszűnt az átmenőforgalom, ami miatt az ottani boltok és éttermek kerültek nehéz helyzetbe. A városban egyébként is

sok helyen

problémát okozó hajléktalanok

át is települtek a Nagyáruházhoz, ami természetesen szintén nem tetszik a helyi üzletek vezetőinek. Bárkivel beszéltünk és találkoztunk, mindenki örült annak, hogy megújul és szebb lesz a környék, de azt továbbra sem értik, hogy

miért nem lehetett

körültekintőbben megtervezni és megszervezni a munkát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.