Közélet

Magyarázkodik az SZKHT a jegyek ára miatt

Magyarázkodik az SZKHT a jegyek ára miatt

2018. szeptember 6., csütörtök
Magyarázkodik az SZKHT a jegyek ára miatt

Tegnapi cikkünk után kommentelők hada árasztotta el a Facebookon közzétett posztot. Feltettük a kérdéseiket a jegyekkel foglalkozó környezetgazdálkodási cégnek, de ők jobbára csak magyarázkodtak.

„Egy óriási baj van a közlekedési társaságnál, mégpedig az, hogy mocskosul profitorientált!”

„És olyankor mi történik, ha az automata nem működik a buszon, de nálam csak kártya van?” „Lassan olcsóbb lesz a taxi, mint a busz.” „Az ösztönzés akkor működne, ha az az egyetlen jegykiadó automata mindig működne is.” Írták az olvasóink

a cikkünkre

reagálva. A felmerülő kérdéseket el is küldtük az SZKHT-nek.

Csak magyarázkodást kaptunk

Legelőször azt tisztázták, hogy jelenleg a menetjegyet a CODEX Értékpapírnyomda Zrt., és nem egy helyi nyomda szállítja. A kényesebb témákra csak ez után tértek rá a válaszukban. A cég szerint a városi közlekedésünket jó előre meg kell tervezni. Ha az utas előre nem vett jegyet, vagy felszálláskor nem fér oda az olcsóbb tikettet adó automatához, akkor kénytelen többet fizetni az utazásért a vezetőnél.

A hozzászólások szerint az sem ritka, hogy az automaták nem is működnek. Arról viszont, hogy a nemrég felszerelt automaták közül mennyi hibásodott meg, érdemben nem tudtak válaszolni, csak tovább irányítottak a közlekedési tárasasághoz, mert a jegyekkel ellentétben az automaták már hozzájuk tartoznak.

Ugyanezt a választ, azaz a közlekedési társasághoz való irányítást tudta a cég arra is mondani, hogy Paypassos kártya hiányában mit tehet az utas.

Körülményesen lehet olcsó jegyet venni

A cég közlése szerint Szegeden 400 helyen van lehetőség jegyvásárlásra, ám ezek közül, ami éjjel-nappal is működik csak 8 helyen található meg a városban. Ezen automaták egy része pedig csak a belvárosban van. Tehát, bár lehet Szegeden viszonylag olcsón is jegyet venni 320 forintért, ami ugye 80-130 forinttal, azaz 20-30 százalékkal olcsóbb, mint a vezetőnél vagy fedélzeten vásároltak, de ehhez még a cég szerint is előre meg kell azt tervezni, ha tömegközlekedésen szeretne valaki utazni. Plusz tanács az még az SZKHT-től, hogy 10 darab jegy vásárlása estén egy jegy csak 305 forintba kerül, ami a vezetőnél vásárolhatónál 145 forinttal olcsóbb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.