Szegeden sem tudott kormányt buktatni a cigányozásba fulladt tüntetésével Gyurcsány Ferenc

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Erősnek szánt DK-s különítménnyel érkezett Szegedre Gyurcsány Ferenc, hogy itt döntse meg a kormányt, ha már Budapesten ez érdeklődés hiányában elmaradt. 

Budapesten gyakorlatilag két nap alatt totálisan befuccsolt a Demokratikus Koalíció (DK) “Ellenállás” fedőnéven meghirdetett demonstrációsorozata. Amit ezután érdeklődés hiányában kénytelenek voltak teljesen lemondani.

Emlékezetes, hogy Gyurcsány Ferenc a Sargentini-jelentés után tartott vasárnapi ellenzéki tüntetésen folyamatos utcai megmozdulást hirdetett keddtől. A korábbi miniszterelnök akkor azt mondta:

“addig maradnak az utcán, ameddig a kormány meg nem bukik”.

Kedden azonban vélhetően már érezte, hogy ez így kevés lesz, és finomított is a néhány jelenlévőnek. Nekik már arról beszélt, hogy talán csak pár napig tartanak ki a Kossuth téren. Szerdán viszont annyira bebukott az akció, hogy már az ellenzék is kiakadt, így kénytelenek voltak lefújni az egész “kormánybuktatást”. Akkor jött azonban a mentő-ötlet:

Irány Szeged, a vörös város!

Szegeden örömmel szídja Botka László is a kormányt (a százmilliárdos támogatás ellenére, amit a város kapott az Orbán-kormánytól), Gyurcsány Ferenc pedig vélhetően szívesen csatlakozik ehhez. “Fletó” pedig igen jókedvűen érkezett a Klauzál térre, ahol néhány aktivista, az eseményt kihasználó szórólapozó Momentumos fiatal,  a közeli cukrászdában fagyizók és a pénteki munkából hazaigyekvők is jól láthatták a volt miniszterelnököt.

Az eseményre egyébként nagyjából 200, jobbára nyugdíjas figyelt oda.

A tüntetés elején volt egy kis kavarodás, mert nem volt hangosítás és mikrofon sem, többen ezért haza is mentek. Mire Gyurcsány Ferenc a “színpadra” állt, végre egy mikrofon is előkerült, így már nem kellett üvöltenie annyira.

A DK első embere

köszönetet mondott, sőt magasztalta Judith Sargentinit és méltatta a jelentését is;

ostorozta a kormányt; pokolba kívánta “a rendszert”, és továbbra is hangsúlyozta, hogy az utcai demonstrációkkal lehet kormányt váltani.

Cigányozásba fulladt a tüntetés

Úgy néz ki azonban, hogy Budapest után Szegeden sem sikerült kormányt váltani.

Többen elégedetlenek voltak amiatt, mert több emberre számítottak, rossz volt a szervezés is – méltatlankodtak; néhány idősebb DK-s pedig annyira felhergelte magát, hogy a szegedieket kezdték cigányozni.

A legdurvább jelenet a tüntetés vége felé volt, amikor egy férfi halkan csak “féregnek” nevezte Gyurcsány Ferencet. Erre egy másik idősebb szimpatizáns “szarházi cigánynak” nevezte, miközben az arcába üvöltött. Íme:

 

Előző sztori

B. Nagy László: Botka és Gyurcsány is a kormány ellen fordítanák a szegedieket

Következő sztori

Mentegeti az afgán szexuális bűnözőt a vásárhelyi polgármester

Legutóbbi hasonló cikkek